Ventilatie in treintoiletten

Plaats een reactie

Smilies
:) :( ;) :o :s :D :p :cry: :| :') :6 :lol: :oops: :@ (A) :X :shock: 8-) :x :evil: :twisted: :roll: :mrgreen: :Y :N :pos: :neg: :!: :?: :arrow: :idea: *O* -0- _O_ _O- :trein: *bus* :geek: :ugeek:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Ventilatie in treintoiletten

Re: Ventilatie in treintoiletten

door Aking » ma 02 dec 2019, 18:55

Ik denk niet dat dat spulletje in een SGM-schijthuis past nee :')

Re: Ventilatie in treintoiletten

door TLP » ma 02 dec 2019, 18:41

Leuk, al betwijfel ik echter of Geberit ook ervaring heeft met het inbouwen van toiletten en aanverwante zaken in treinen. (A)

Re: Ventilatie in treintoiletten

door Ronaldussen » ma 02 dec 2019, 15:32

Re: Ventilatie in treintoiletten

door Meltrain » ma 02 dec 2019, 14:59

In SGM heb ik eigenlijk nog nooit gehad dat de stank echt niet te harden was. Het stonk wel, maar niet enorm. Mijn vermoeden was dat dat komt omdat de ontlasting niet opgevangen wordt, maar direct op het spoor geloosd wordt.
In VIRM en met name ICM heb ik wel soms dat de stank echt verschrikkelijk is.

Re: Ventilatie in treintoiletten

door JordiBrabant » ma 02 dec 2019, 06:08

Voor zover ik kan herinneren, heb ik bij stilstand nog nooit iets van een motortje gehoord in een SGM of VIRM, dus zal het wel vooral de rijwind zijn die voor de ventilatie zorgt. In de toiletten van de meeste andere treinen zitten geurvreters/ neutrale luchtverfrisser in de ruimte verstopt, dit zijn doorzichtige plastic dingetjes van ongeveer 2 bij 4 bij 0,5 cm met een vloeistof erin.
Over dat rooster in de SGM: dat moet natuurlijk wel open staan, ik probeer hem altijd te openen als hij dicht is.

Ventilatie in treintoiletten

door Sharida » ma 02 dec 2019, 01:25

Ik heb een toiletvraag.

Vandaag in een SGM treinstel moest ik naar het toilet. Uiteraard probeer ik het toilet in de trein zoveel mogelijk te vermijden. Echter is de nood soms hoog en moet je toch.

Het verhaal over vieze treintoiletten zal een ieder bekend zijn en de stank ook. Mij viel het op dat vooral de lucht in SGM en VIRM treinen vaak niet te harden is en dat je bij de nieuwere treinen als de SNG maar ook de DDZ daar veel minder last van hebt.

Hoe zit dat met de ventilatie / afzuiging in deze toiletten? Zit dat er wel in? Hoe doen de nieuwere treinen het? Wat betreft de SGM van vandaag: Er zit bovenin een rooster. Zit daar uberhaupt wel een motortje in of moet die het hebben van de rijwind?

Omhoog