Pagina 101 van 126

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 20:15
door umbusko
Kalkoenschnitzel (zelf gepaneerd) met pommes duchesse en worteltjes uit de oven en preiselbeeren.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 20:16
door Chrysa
Ik heb 3 potten rode kool gekocht voor een euro, dus nu lepel ik er eentje leeg nadat die in de magnetron is geweest.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 20:41
door Daniel
Vandaag werd het een dönerbox in m'n overstaptijd op Rotterdam Centraal :) Valt dit keer mee met de knoflooksaus-recirculatie in m'n mondkapje :mrgreen:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 20:43
door Daantje
Ik zou wraps eten maar de zure room was gecrasht, de sla was ik vergeten en mijn avocado bruin dus het werd wraps met bonen, mais, gele en rode paprika en kaas

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 21:25
door Meltrain
Broccoli, een gepofte aardappel en een spinazie-kaas-rondo (die ovaalvormig was).
Chrysa schreef: di 10 aug 2021, 20:16 Ik heb 3 potten rode kool gekocht voor een euro, dus nu lepel ik er eentje leeg nadat die in de magnetron is geweest.
Ik vind veel dingen lekker, maar rode kool behoort wel tot mijn minst favoriete groenten. :X

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 21:38
door Suus
Zo uit een potje is het niets nee, maar als bijgerecht bij bepaalde soorten vlees is het juist een heerlijke combi. Rode kool met appel bij eendenborst is een gouden combinatie.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 10 aug 2021, 21:44
door Daantje
Rode kool met stoofvlees en aardappelpuree vind ik ook lekker

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: wo 11 aug 2021, 21:34
door Durashift
Zakje kant en klaar gesneden rode kool kopen, beetje water in de pan en (niet te lang) laten koken. Geschilde appel erdoor tegen het einde en een schepje stroop. Lekker. Desgewenst met appelmoes erbij op het bord serveren / eten.
Zo doe ik het.

Een, opgewarmde portie uit een potje eten.. tja, het kan blijkbaar maar dat zal mij niet trekken. :s

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: wo 11 aug 2021, 21:45
door Chrysa
Die appel zit er al bij.

Of het dan in een pot of op een bord zit, tja.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: wo 11 aug 2021, 22:42
door Durashift
Da's geen vers gesneden appel hè. ;)

In de pot zit het wel erg gecomprimeerd, naar mijn mening.

Heb je al eens diepgevroren blokjes via de magnetron geprobeerd?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: wo 11 aug 2021, 23:00
door Daniel
Diepgevroren deelblokjes rode kool even opwarmen vindt ik zelf eigenlijk ook nog het beste compromis tussen gemak en smaak voor deze groente. Stuk smakelijker dan de inhoud van een potje opwarmen.
Ooit wel een keer een verse rode kool meegenomen, maar dat was qua bereiding niet echt een succes. Zie nu op de site van de Plus dat ze tegenwoordig ook voorgesneden rode kool hebben (in een handige portiegrootte ook), dus wellicht dat nog maar eens proberen.

Ben op zich best een liefhebber van allerlei soorten kool, maar apart genoeg dus eigenlijk zo goed als alles wel eens vers op behalve de rode kool (op die ene mislukking na)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: do 12 aug 2021, 20:09
door umbusko
Een Italiaanse bol met groene pesto, een zalmburger, puntpaprika en tomaat.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: do 12 aug 2021, 20:13
door Meltrain
Rode bieten met gekookte aardappelen en een speklapje.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 13 aug 2021, 20:53
door Z2N
Pizza met Eekhoorntjesbrood. Erg lekker! :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 15:12
door ZO6176
Gewoon lekker barbecueën

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 19:44
door teun
Normaal. Doen.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 19:48
door ZO6176
Normaal doen?
Lekker vlees bij de slager gehaald. Rosé er bij dus normaal zat

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 19:49
door Hainje
Volgens mij gaat de grap een beetje aan je voorbij. :p

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 20:05
door Suus
Het is ook alweer twee jaar geleden natuurlijk: https://www.ad.nl/politiek/rutte-niet-d ... ~aa20bc7a/

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 21:22
door Aking
Ik wacht op mijn chicken tikka met butter baan *O*

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 21:39
door Durashift
^^^ bij de HFC?
Suus schreef: za 14 aug 2021, 20:05 Het is ook alweer twee jaar geleden natuurlijk: https://www.ad.nl/politiek/rutte-niet-d ... ~aa20bc7a/
Hm, dan moet je wel erg inner circle zijn om de link met een bbq grap te kunnen leggen, volgens mij.

Maar, een beetje normaal doen omtrent dat IPPC rapport ipv de histerie in de media van de afgelopen week kan geen kwaad, vind ik.
IPPC heeft de boodschap bewust scherper verpakt, las ik al in de krant vorige week zaterdag (VK) om de urgentie aan te wakkeren en omdat men vond dat dit in 2013 te braaf was.

Ik hoorde Han de Jong, huiseconoom bij BNR, in zijn column juist vertellen dat de grootste bedreigingen / kantelpunten in dat IPCC rapport van ons klimaat juist minder waarschijnlijker zijn geworden dan 7 jaar geleden..

Maar goed, het ging over BBQ'en en dat heb ik laatst, na lange tijd, weer eens gedaan in groepsverband.. Ik vond er weinig aan.. beetje met een plastic bordje in je hand en een vleestang in de andere rondom wat kolen (gas is dit geval) wachten tot je vlees gaar is of verbrand. :evil:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 22:02
door Aking
Durashift schreef: za 14 aug 2021, 21:39 ^^^ bij de HFC?
Nope. Bij de indiaan restoraan *O*

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 22:08
door Durashift
Beter. :pos:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 22:39
door Aking
Mjah ik heb volgens mij nog nooit wat bij de HFC gehaald, maar ik gok dat het dezelfde troep als de KFC/Mcdrek/BK is :')

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 14 aug 2021, 22:49
door trolly
Durashift schreef: za 14 aug 2021, 21:39 Maar goed, het ging over BBQ'en en dat heb ik laatst, na lange tijd, weer eens gedaan in groepsverband.. Ik vond er weinig aan.. beetje met een plastic bordje in je hand en een vleestang in de andere rondom wat kolen (gas is dit geval) wachten tot je vlees gaar is of verbrand. :evil:
Dat is nou precies het probleem met dat gebarbeknoei. Meestal komt het neer op op vrij omslagtige wijze nogal matig vlees laten verbranden in een kouwe miezerregen. Begrijp me niet verkeerd: ik ben een groot liefhebber van een mooi stuk rund dat liefdevol boven een bed van houtskool is geroosterd. Maar dat hoeft niet buiten. En het hoeft ook niet op een plastiek bordje met een plastiek kutmesje geserveerd te worden. En al helemáál niet met een vage saustsunami.