Pagina 123 van 126

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 06 okt 2023, 10:36
door TffpaA
Gister mijn eerste smashburger gegeten. My gawd, da's porno voor de mond. Als je nu nog vegetariër bent, word je vanzelf weer vleeseter.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 06 okt 2023, 20:46
door DPDelft
Wat moet ik mij voorstellen bij een smashburger? :@

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 06 okt 2023, 20:50
door TffpaA
Een platgedrukte (smashed) hamburger - die daardoor aan de buitenkant extra krokant wordt en vanbinnen extra sappig blijft.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 06 okt 2023, 21:02
door DPDelft
Dank voor de toelichting. Waar kan ik deze delicatesse uitproberen?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 09:56
door TffpaA
Ik heb de mijne verorberd in een pijpenlaatje vlakbij de noordingang van station De Pijp. Om sluikreclame te voorkomen laat ik het verdere zoeken aan de rest hier ;)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 10:53
door PHS
-

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 11:00
door TffpaA
Dank voor het compliment :Y en dat is 'm inderdaad. Er zitten er meer van in Amsterdam - het zal nog wel enige jaren duren voor dit ook in de pervinsie wordt opgepikt.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 11:10
door Chrysa
Dit is geen nieuw concept toch? :')

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 11:11
door TffpaA
Nee, maar zoals alles wat uit Amerika komt overwaaien, heeft dat enige tijd nodig.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: za 07 okt 2023, 20:29
door Daantje
Patat met kip(nuggets) en appelmoes *O*

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: zo 15 okt 2023, 13:19
door Wubbo
Zelfgemaakte pompoensoep *O*

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: zo 15 okt 2023, 19:13
door Daantje
Ik heb ook pompoen-wortelsoep, zelfgemaakt met zo'n pureersoep pakket

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: ma 23 okt 2023, 18:35
door Meltrain
Zelfgemaakte snert.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: ma 23 okt 2023, 18:45
door waldo79
Parelcouscous met spinazie, courgette en kippenei in kerrie.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: ma 23 okt 2023, 18:48
door trolly
Meltrain schreef: ma 23 okt 2023, 18:35 Zelfgemaakte snert.
Vandaag gemaakt? Dan is het nl. nog erwtensoep, en mag het morgen pas snert heten.

Evengoed lekker trouwens. Had ik ook bijna gemaakt, maar ben toch uitgeweken naar spaghetti al ragù.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: ma 23 okt 2023, 18:50
door Meltrain
Nee, ik had het zaterdag al gemaakt. :D
Toen ik het uit de koelkast haalde, kon je het geen vloeistof meer noemen. _O-

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: ma 23 okt 2023, 18:51
door trolly
En zo hoort het. Njammie. Misschien morgen.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 24 okt 2023, 08:57
door April064
Ik zal eens kijken of ik hier in Frankrijk een keertje snert kan maken. Meeste ingredienten zullen wel te vinden zijn, alleen rookworst waarschijnlijk niet. (Ondanks dat wij een Hema hebben, heb ik het daar niet gezien).

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 24 okt 2023, 09:24
door Suus
Nee, rookworst heeft de Hema in Frankrijk niet. Maar je zou kunnen kijken of je in de supermarkt knack d'Alsace kan vinden, redelijk vergelijkbaar en in de Elzas zeer populair bij zuurkool.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 24 okt 2023, 09:50
door April064
Bedankt voor de tip. Ik zal er binnenkort naar op zoek gaan!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 07 nov 2023, 13:05
door JordiBrabant
Geen idee hoe authentiek Schwäbisch de Maultaschen van de Lidl zijn. Wat gegarandeerd Schwäbisch is dat ik de Herrgottsbscheißerle kocht omdat ze in de aanbieding waren.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 07 nov 2023, 18:53
door baladid
Als er echt "Schwäbische Maultaschen" opstaat moeten ze uit Baden-Württemberg of het district Zwaben van de Vrijstaat
Beieren komen en aan de volgende eisen voldoen:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52014XC0918(03)&from=EN schreef: Kleur/uitzicht: Deeg: lichtgeel tot lichtgrijs of groen of groengevlekt als de vulling spinazie of aromati
sche kruiden bevat
Vulling: luchtig, met een herkenbare structuur
Vorm: rechthoekig of opgerold
Afmetingen: Maultasche klassiek: lengte: 55-100 mm
breedte: 50-90 mm
dikte: 15-25 mm
Maultasche voor soep: lengte: 10-55 mm
breedte: 10-50 mm
dikte: 5-20 mm
Gewicht: Maultasche klassiek:
Maultasche voor soep:
40-150 g
10-40 g
Consistentie/textuur: Deeg: beetgaar en niet klevend
Vulling: zacht, intacte structuur
Heelei: heelei van klasse A, drogestofgehalte minstens 23 %
Gehalte aan vlees: minimaal 8,0 % van het totale gewicht;
(voor de vulling van
vlees)
Eiwitgehalte: spiereiwitgehalte minstens 7,0 %
Gehalte aan groenten: minimaal 20,0 % van het totale gewicht;

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: di 07 nov 2023, 19:24
door Suus
Volgens mij komen bijna alle koelverse Maultaschen uit dezelfde fabriek van Bürger, in Baden-Württemberg.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: wo 08 nov 2023, 08:08
door JordiBrabant
Deze hadden niet het predikaat Schwäbisch, en het EG ovaal verwijst naar een producent in Neu-Ulm, maar de smaak was prima.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: vr 17 nov 2023, 08:58
door umbusko
Het was nog geen happy hour, maar ik had honger.
Afbeelding