Ad blocker gedetecteerd: Dit forum wordt mogelijk gemaakt door het tonen van reclames aan onze bezoekers. Helaas worden deze niet getoond en je ondersteunt onze website nu niet. Misschien wil je voor dit forum een uitzondering maken?
AstraZeneca heeft aangegeven dat ze in het tweede kwartaal slechts de helft van de Europese bestelling gaan leveren. Dat zijn slechts 90 miljoen doseringen in plaats van 180 miljoen. AstraZeneca zal aan het einde van het tweede kwartaal waarschijnlijk 170 miljoen doseringen manco hebben.
Dus dat zou betekenen dat er 3,4 miljoen prikken van komen in plaats van 6,8. Gelukkig is het lang niet het enige paard waar op gewed is in de vaccinatiestrategie, maar het begint wel het getroubeleerde kindje te worden.
Het bijzondere is wel dat de leveringen in het VK wel op schema lijken te lopen. Kennelijk hebben ze daar dan toch een betere deal weten te sluiten, al waren in de niet weggelakte delen van de overeenkomsten geen verschillen te zien zo verscheen eerder in het nieuws.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
AstraZeneca gaat in het tweede kwartaal toch 180 miljoen vaccins aan de EU-lidstaten te leveren, zoals was afgesproken. De helft daarvan komt uit de productielijnen in de EU, de rest moet elders worden geproduceerd, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de NOS.
Meer goed nieuws: Ik hoorde vanochtend op de radio (ik meen dat ze De Volkskrant citeerden) dat de verpleeghuizen in een sterk dalende infectiegraad zitten dankzij de inentingen. Ze blijken dus wel degelijk te helpen. Uiteraard geen garantie voor 100% van de gezondheid van 100% van de individuen, maar wel effectief in het grote geheel.
Vanaf morgen mag men voor (voorlopig) de komende drie weekeinden op het boulevard langs de Rijn in Dusseldorf alleen maar wandelen (of hardlopen). Stilstaan, op een bank of op het gras zitten is voortaan verboden.
Dat is niet verrassend eigenlijk, want daarmee voorkom je een hoop drukte en onnodige verplaatsingen. Als je zoals gisteren in het Vondelpark hutje-mutje op elkaar zit is de kans op besmettingen toch echt substantieel hoger dan nul. Niet alleen in het park, maar toch ook vooral in de tram daarnaartoe en in de rij voor de kassa bij de meest dichtbij zijnde supermarkt.
Hier in Nederland mopperen we wel eens op het vaccinatiebeleid van de regering (of het gebrek daaraan?), maar in België kunnen ze er ook wat van. De snelle toediening van geleverde vaccins hapert, maar waar het ligt is niet helemaal duidelijk, het lijkt vooral een probleem in de organisatie.
Een topman van AstraZeneca is gisteren gehoord in het Europees Parlement. Dat verhaal rammelde nogal.
Suus schreef: ↑vr 26 feb 2021, 10:46
De avondklok blijft.
Die zou toch wel blijven. De uitspraak van het Hof maakt weinig uit, het is de Hoge Raad die straks bepaalt wat er met de uitgedeelde avondklokboetes gebeurt.
Eens kijken of het cassatieberoep even snel behandeld kan worden als het hoger beroep - oh nee, de Staat is in het gelijk gesteld dus het hoeft niet snel
Nou ja, het spoedeisend belang is er nu niet meer lijkt me. Ook al zou de Hoge Raad de eerste regeling ongeldig verklaren dan is er altijd nog de nieuwe. Het enige punt waar het om draait is of de boetes terecht waren. Dat kan ook een half jaar later nog wel bepaald worden.
Avondklok mag van mij echt zo snel als mogelijk weg, om een andere reden dan Corona, maar het werkt bij mij erg tegen, normaal ben ik in het weekend veel later thuis dan normaal omdat ik met vrienden die ik vertrouw afspreek, nu kan dat niet en wordt ik in de wijk bij mijn bushalte waar ik de M5 moet hebben door een groepje “straattuig” lastig gevallen de gehele tijd omdat ik met ze omging afgelopen zomer, maar juist die gasten hebben gebruik gemaakt van mijn handicaps en hebben mij dus ontzettend in de geldproblemen geholpen
dennistd schreef: ↑vr 26 feb 2021, 11:35
Nou ja, het spoedeisend belang is er nu niet meer lijkt me. Ook al zou de Hoge Raad de eerste regeling ongeldig verklaren dan is er altijd nog de nieuwe. Het enige punt waar het om draait is of de boetes terecht waren. Dat kan ook een half jaar later nog wel bepaald worden.
Die boetes zijn niet het enige belang. Het Hof heeft - kort gezegd - bepaald dat de coronapandemie de buitengewone omstandigheid is die vereist is om de avondklok op basis van de Wbbbg in te voeren. Anders dan de Rechtbank vond het Hof dat een buitengewone omstandigheid niet ook omvat dat er geen (spoed)wetgevingstraject kan worden gevolgd. Het hoeft volgens het Hof, anders dan de Rechtbank, niet om een acute omstandigheid te gaan. Als de uitleg van het Hof de correcte uitleg is van de Wbbbg, dan betekent dit dat de overheid in de toekomst ook andere verstrekkende maatregelen op de Wbbbg kan baseren zonder eerst langs het parlement te hoeven gaan met een spoedwet. Denk bijvoorbeeld aan een thuisblijfplicht, testplicht of zelfs een vaccinatieplicht.
In de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag is geen artikel opgenomen dat buitengewone medische maatregelen genomen kunnen worden, dus ik ben heel benieuwd waar je verplicht testen en vaccineren op baseert.
Test- en vaccinatieplicht gaan ook in tegen het gros van de eerste 15 artikelen van de grondwet. Probleem is echter dat de rechtspraak zijn zaken meestal niet aan de grondwet toetst, waardoor de grondwet feitelijk buitenspel staat in de huidige situatie.
2-10-2020: Trein 3.310 km, Bus 138 km, Trèm 0 km, Metro 0 km
2019: Trein 5.638 km, Bus 322 km, Trèm 0 km, Metro 0 km
Dat zou uitstekend nieuws zijn, omdat daarvan slechts één prik per persoon nodig is kan elke levering daarvan volledig opgeprikt worden zonder voorraad aan te houden.