Jaarverslag 2021

Alle mededelingen over OVNL
Plaats reactie
webguy
OVNL-bestuurslid
Berichten: 8620
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Jaarverslag 2021

Bericht door webguy »

Beste donateurs, forummers, meelezers, topicstarters, reageerders, reizigers, forenzen en enthousiastelingen,

Het heeft even geduurd, maar hier is dan toch echt het eerste jaarverslag van Stichting OV in Nederland. Na ruim 1.5 jaar als Stichting door het leven te gaan werken we er nog steeds hard aan om de visie van OV in Nederland neer te zetten. Het is daarom mooi te zien dat dat in het eerste jaar ondanks alle administratieve rompslomp goed gelukt is (een bankrekening aanvragen duurt zo 3 maanden!). Als je de eenmalige notariskosten niet meetelt hebben we het jaar met een positief resultaat beëindigd, onder andere dankzij alle donaties van iedereen.

We staan echter tegelijkertijd halverwege een lastig jaar. Met de wijziging naar een stichting was het ook nodig een nieuw Google Adsense account te openen. Helaas is dit account eind februari definitief gesloten door Google waardoor we geen geld meer verdienen met het tonen van advertenties. De oplettende kijker heeft misschien gemerkt dat we andere reclames hebben, en deze lopen veel minder hard. Hoewel we reserves hebben opgebouwd de laatste jaren, moeten we dus inkomsten elders zoeken. Goede ideeën staan we altijd voor open, maar we richten ons met name op donaties. We hebben maar een keer per jaar een paar donaties nodig om de site in de lucht te houden. Het jaarverslag is ook een stukje openheid hierin om aan te tonen dat we het geld inderdaad goed besteden. Beheerders en bestuursleden verdienen niks en er waren het afgelopen jaar geen declaraties - alles ging op aan administratieve lasten en de kosten aan de server om het forum in de lucht te houden.

Doneren gaan we dus uitbreiden en dat ga je merken op zowel het forum en wiki. Donateurs die in 2021 gedoneerd hebben, gaan per 15 augustus weer reclames zien en verliezen een kleurtje, tenzij ze weer doneren. Naast doneren hebben we nog altijd de mogelijkheid om te adverteren op het forum - mocht je een bedrijf of organisatie kennen voor wie dit interessant is - dan staan hier de voorwaarden en meer informatie.

Over de details van het jaarverslag mag je in dit topic je vragen en opmerkingen kwijt.

Namens het bestuur,

Webguy
Penningmeester
webguy
OVNL-bestuurslid
Berichten: 8620
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Jaarverslag 2021

Bericht door webguy »

En iets later dan verwacht - iedereen die niet opnieuw gedoneerd heeft is nu z'n groene kleurtje kwijt. Lees hier meer over doneren
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast