Welkom, en tips en trucs

Alle mededelingen over OVNL
OVNL
Berichten: 25
Lid geworden op: vr 29 aug 2008, 10:50
Contacteer:

Welkom, en tips en trucs

Bericht door OVNL »

Welkom op OV in Nederland.nl!

OV in Nederland is opgezet met de wens om een plek op het internet te hebben, waar al het openbaar vervoer besproken kan worden. De scheiding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer wordt steeds vager: trams rijden via metrosporen, bussen rijden door in het water, en tarieven worden geïntegreerd.

OV in Nederland heeft twee hoofdonderdelen: het forum en de wiki. Het forum is er om te discussiëren over wat er allemaal gebeurt in het OV en de wiki voor het verzamelen en up to date houden van OV-gerelateerde informatie.

We proberen van OV in Nederland een plek te maken waar iedereen die interesse voor het OV heeft zich thuisvoelt. Om enigszins orde te houden, zijn enkele gedragsregels opgesteld. Die zijn hier te vinden. Op de naleving van de gedragsregels wordt toegezien door een team van beheerders: forumbeheerders, technisch beheerders en wikibeheerders. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor de site en zij kunnen ook overal ingrijpen, maar iedere groep is aanspreekpunt voor een eigen deel.

Mocht je het niet eens zijn met een beslissing van een beheerder of met het gedrag van een gebruiker: schroom dan niet om contact op te nemen met een beheerder, via de PBs of via de mail: info@ovinnederland.nl. Ook is er een forumdeel, waarin iedereen wensen en ideeën voor de site kan spuien.

Houd bij het reageren op berichten in de gaten dat het wenselijk is om leesbare en onderbouwde reacties te plaatsen. Kijk na het plaatsen van een bericht even na of jouw bericht daaraan voldoet.
Laten we er met zijn allen vooral een mooie site van maken!

De verschillende onderdelen
In het forum kun je discussiëren over al het openbaar vervoer in Nederland, maar ook (net) daarbuiten. Er zijn verschillende onderdelen: het ene is wat serieuzer dan het andere.

Op de wiki is een schat aan informatie over het Nederlandse OV te vinden. Het is een handig naslagwerk met pagina's over buslijnen, stations, dienstregelingen, tarieven en nog veel meer. En je kunt zelf meehelpen met het bewerken van de informatie!

Contactmogelijkheden
Mocht je vragen hebben over het forum, de portal of de wiki, dan kan je altijd contact opnemen via een privébericht, via info@ovinnederland.nl of via Twitter. Een van de medewerkers zal jouw vraag of opmerking oppakken en beantwoorden. Als je vindt dat een bericht van iemand niet op dit forum thuishoort (omdat het niet voldoet aan de forumregels bijvoorbeeld), gebruik dan de 'meld dit bericht'-knop. Ook die meldingen worden door het team opgepakt.

Namens het gehele team veel plezier op OV in Nederland.nl

Technisch Beheerders:
- Daniël
- Geert
- Webguy

Forumbeheerders:
- Ardan
- Gekko123
- Zugführer

Wikibeheerders
- Milco
- Regenmaker
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast