OVNL breekt alle records

Alle mededelingen over OVNL
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 35701
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

OVNL breekt alle records

Bericht door Daniel »

Hoi allemaal,

Code rood qua weer, dat is toch iets wat vaak ook wel samenvalt met problemen in het OV. Of het nu wegwaaiende bussen zijn of verkeerde sneeuw tussen wissels is. Een situatie die vaak ook wel op OVNL te merken was aan het plat gaan van de hele site. Dat laatste is iets wat we sinds dit jaar met de nieuwe server hebben weten op te lossen, met als bijkomend effect dat we nu dus ook kunnen meten hoe druk het nu echt is op dat soort dagen.
De conclusie is toch wel dat het harde werk van vele wikigebruikers om de nieuwe dienstregelingen te verwerken de moeite waard is, want we hebben weer heel veel reizigers van informatie kunnen voorzien. Het leek ons als beheer daarom ook wel leuk wat cijfertjes met jullie te delen.

De gemiddelden en de pieken: op de OVNL wiki:
- Werkdag: gemiddeld 4.500 bezoekers
- Weekenddag: gemiddeld 2.500 bezoekers
- 1e dag nieuwe dienstregeling: ca. 9.600 bezoekers (zondag 10-12-2017)
- Sneeuwdag maandag 11-12-2017: 18.286 bezoekers
- Stormdag donderdag 18-01-2018: 22.139 bezoekers

Gisteren vervijfvoudigde het aantal wikibezoekers dus zomaar even, wat zover terug te halen in de statistieken een nieuw record voor onze wiki is. En het vorige record stond er nog maar net een maandje :)
Het effect van de gisteren niet rijdende treinen is duidelijk zichtbaar: de top 50 meest bezochte pagina's bestaat nagenoeg volledig uit streekbussen die stations met elkaar verbinden, met helemaal bovenaan lijn 120 tussen Amsterdam en Utrecht die door ruim 1.700 bezoekers is bekeken.

Overigens is op het forum nagenoeg geen effect te zien, het is vooral de berg informatie in onze wiki die veel bezoekers trekt. Namens het wikibeheer dus bedankt voor jullie bijdragen aldaar die ervoor zorgen dat het een nuttig naslagwerk is geworden in de loop der jaren!
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast