Verschil in 'smalle' deuren ICM Koplopers

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Plaats reactie
markie2506
Berichten: 10
Lid geworden op: do 04 dec 2008, 22:58

Verschil in 'smalle' deuren ICM Koplopers

Bericht door markie2506 »

Hallo allen,

Het is ongetwijfeld iemand wel eens opgevallen: de ramen in de smalle deuren van de koplopers verschillen in de ICM-1 serie in positie ten opzichte van de ICM-2 serie. De ramen zitten namelijk een stuk hoger dan bij de brede deuren, en komen zelfs hoger uit dan de ramen in het zitgedeelte. Een goed voorbeeld kun je op de onderstaande link zien, bij een gemoderniseerde ICM:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 0-2006.jpg

Het vreemde is, dat zelfs bij een ICM-0 - de proefserie 4001/4007 - de ramen wel op dezelfde hoogte zitten als de brede deuren. Dus, bij de allereerste serie Koplopers zitten ze goed, vervolgens in de serie ICM-1 te hoog, en bij alle opvolgende ICM's zitten ze weer op de goede positie.

Is dit een ontwerpfout geweest, zijn bijvoorbeeld bij de breedte van de deuren de verhoudingen op de ontwerptafel gewijzigd, waardoor de ramen automatisch hoger uit de mal zijn gekomen? Ben benieuwd of iemand het al eens is opgevallen, en er natuurlijk een zinnig antwoord op heeft :)


Groet,
Mark
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: Verschil in 'smalle' deuren ICM Koplopers

Bericht door Daan »

Het zal wel een of andere aanpassing zijn geweest, die later is teruggedraaid. Er zijn wel meer dingen die in ICM-1 anders waren, en in latere series zijn aangepast.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 5 gasten