Bus is toe aan flinke investering

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 35706
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Bus is toe aan flinke investering

Bericht door Daniel »

Bus is toe aan flinke investering

Door DICK VAN DER MEER

In Nederland zijn we op allerlei gebieden merkwaardig laks, om geen sterkere termen te gebruiken. Al tijden weten we dat mensen in dienstverlenende beroepen met onaanvaardbare agressie te maken krijgen.

Pas sinds kort wordt dat voor bijvoorbeeld ambulancepersoneel serieus genomen. Buschauffeurs klagen terecht dat zij in dit opzicht nog erg aan hun lot worden overgelaten. Busbedrijven blijken tot nu toe niet erg innovatief op het gebied van sociaal management. En helaas zijn we bedrijfsmatig ook niet vooruitstrevend in het busvervoer.

In Vlaanderen, zo werd gisteren bekend, heeft het busbedrijf dit jaar de 500 miljoenste passagier vervoerd. Dat is meer dan een verdubbeling sinds 2001, dankzij tal van interessante vernieuwingen die zijn doorgevoerd. Het autoverkeer op regionale wegen is met enkele procenten afgenomen.

In ons land bevindt het aantal buspassagiers zich nog op het niveau van 1994. Ook initiatieven in Engeland, Ierland en Zweden bijvoorbeeld kennen spectaculaire resultaten. Zorgen dat de bussen vol zitten, heeft waarschijnlijk ook als positief gevolg dat de agressie afneemt. Kortom, het is hoog tijd voor een modern busbeleid.

Bron: Algemeen Dagblad
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten