Pagina 1 van 1

Bus is toe aan flinke investering

Geplaatst: wo 24 dec 2008, 23:43
door Daniel
Bus is toe aan flinke investering

Door DICK VAN DER MEER

In Nederland zijn we op allerlei gebieden merkwaardig laks, om geen sterkere termen te gebruiken. Al tijden weten we dat mensen in dienstverlenende beroepen met onaanvaardbare agressie te maken krijgen.

Pas sinds kort wordt dat voor bijvoorbeeld ambulancepersoneel serieus genomen. Buschauffeurs klagen terecht dat zij in dit opzicht nog erg aan hun lot worden overgelaten. Busbedrijven blijken tot nu toe niet erg innovatief op het gebied van sociaal management. En helaas zijn we bedrijfsmatig ook niet vooruitstrevend in het busvervoer.

In Vlaanderen, zo werd gisteren bekend, heeft het busbedrijf dit jaar de 500 miljoenste passagier vervoerd. Dat is meer dan een verdubbeling sinds 2001, dankzij tal van interessante vernieuwingen die zijn doorgevoerd. Het autoverkeer op regionale wegen is met enkele procenten afgenomen.

In ons land bevindt het aantal buspassagiers zich nog op het niveau van 1994. Ook initiatieven in Engeland, Ierland en Zweden bijvoorbeeld kennen spectaculaire resultaten. Zorgen dat de bussen vol zitten, heeft waarschijnlijk ook als positief gevolg dat de agressie afneemt. Kortom, het is hoog tijd voor een modern busbeleid.

Bron: Algemeen Dagblad