Pagina 1 van 2

'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 06:47
door mb90
'Woensdag stakingen in ov'

ROTTERDAM - Als het aan de vakbond AbvaKabo FNV ligt, dan rijdt er woensdagochtend in de spits geen openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Dat heeft een woordvoerder van de bond maandagmorgen vroeg gezegd. De staking is een protest tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen.

,,De voorbereidingen zijn in volle gang.'' aldus de AbvaKabo. ,,Voor ons is het menens.'' (ANP)

Lees verder op: AD.nl

Nou het stakingseizoen is dus weer begonnen bij de vakbond. Maken ze vrienden mee bij de reizigers en de verhouding tussen OV-personeel en sommige reizigers is al zo goed... :neg:

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 08:47
door Fles
Oh ja tuurlijk, ga maar weer staken. Wie is er weer de klos? :roll:

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 09:03
door Wubbo
Waarom moet het gelijk weer met een staking, en waarom gelijk weer in het OV? Lekker makkelijk :?

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 09:37
door Geert
Ja, want het is de schuld van de OV-bedrijven of de OV-reizigers dat de AOW-leeftijd wordt verhoogd? :? Ga dan als vakbond protesteren op het Malieveld in plaats van staken in het OV, dat is een stuk realistischer...

GVB: staking woensdag 'buitenproportioneel'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 09:43
door Geert
GVB: staking woensdag 'buitenproportioneel'
Geplaatst op: maandag 5 oktober 2009 om 9:34
Laatst bijgewerkt: maandag 5 oktober 2009 om 9:42

Een woordvoerster van het GVB wil "absoluut geen medewerking" verlenen aan een werkonderbreking in het openbaar vervoer aanstaande woensdag. Zij noemde de geplande actie "buitenproportioneel" en zei dat er "geen rechtvaardiging" voor is. De verhoging van de AOW leeftijd is "geen bedrijfsbeleid, maar overheidsbeleid", aldus de zegsvrouw. Volgens haar berokkent de staking ook schade aan de reizigers en de reputatie van het GVB.

Een woordvoerster van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET stelt dat de acties 'prematuur' zijn. "We betreuren vooral dat de acties reizigers benadelen." Ze had liever gezien dat er ludieke acties zouden worden gehouden in Den Haag, "waar de discussie over de AOW wordt gevoerd."
Lees verder

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 10:30
door JWM
Heb ik iets gemist ofzo? Er ligt toch nog niet eens een concreet plan van het kabinet?

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 10:51
door Geert
Nee, dat is het gekke. Het kabinet moet nog een beslissing nemen over de AOW-plannen.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 11:19
door Vinny
Wat mij betreft worden de overheidssubsidies na één dag staking onmiddelijk ingetrokken. Dan moeten de werknemers in de OV sector 50% van hun loon inleveren, en ik ben heel benieuwd hoe snel ze dan weer aan het werk gaan.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 11:26
door deadlock
ksdkljfklsjfh We moeten die vakbondslui standrechtelijk executeren :@

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 11:52
door Fles
Vinny schreef:Wat mij betreft worden de overheidssubsidies na één dag staking onmiddelijk ingetrokken. Dan moeten de werknemers in de OV sector 50% van hun loon inleveren, en ik ben heel benieuwd hoe snel ze dan weer aan het werk gaan.
Ik denk dat ze dan heleMAAL geen moer meer uitvoeren ;)

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 12:03
door Suus
Wat is de mening van het personeel, de vakbondsleden in dit geval?

Morgenochtend een kort geding, dat de RET, HTM en GVB mogen winnen!

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 12:47
door playertwo
Dat zullen RET, HTM en GVB wel winnen, want er is geen enkele relatie tussen het plan om te staken en het beleid van een van deze bedrijven. Verder is er niet eens een kabinetsbesluit genomen, laat staan dat dit de verdere bestuursmolen heeft doorlopen. Dus de grond van de staking is er niet eens. De vakbond wordt zeker geleid door iemand met Franse roods?

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 16:19
door Ronaldussen
Punt 1: Wie hebben er mede voor gezorgd dat de aow leeftijd zo goed als zeker omhoog gaat? Juist, de vakbonden zelf. Is dit dan niet een beetje hypocriet geneuzel?

Punt 2: Waarom moet OV zolang staken? okey, ik snap dat je niet midden op de dag ff een uurtje stil kan staan, maar waarom tot 11 uur s'ochtends? Als je dan toch wil staken, ga dan 65 minuten later van de remise weg. Staat het ook weer in verhouding met de werkonderbrekingen in de rest van het land.

Punt 3: Het kabinet heeft wel degelijk besloten dat de AOW leeftijd omhoog gaat naar 67 jaar. In het voorjaar al. Ze hebben alleen de vakbonden en werkgevers een half jaar de tijd gegeven om met een alternatief te komen. Als die er niet kwam, ging de leeftijd omhoog. Het alternatief kwam er niet (mede de schuld van de vakbonden zelf!), dus de aow leeftijd gaat omhoog (Als het aan het kabinet ligt). Er is alleen nog niet verder over de inhoud gesproken. (wanneer, in welke stappen, nog mogelijkheid om toch op je 65e te stopen? etc.) Verder moeten de 2e kamer en de 1e kamer er nog over stemmen voor het definitief omhoog gaat.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 16:30
door Suus
De vakbonden willen het OV zo lang laten staken omdat de vervoerders geen medewerking wilden verlenen aan het een paar uur stilleggen van de dienstregeling in de middaguren. Logisch, want de vervoerders willen helemaal niet aan zoiets meewerken natuurlijk, maar de vakbonden reageerden daarop dan weer met de hele dag platliggen. Nee, daar gaan ze hun medewerking aan verlenen. Het is nu oorlog van de vakbond tegen de OV-bedrijven, en niet tegen de overheid die ze moeten pakken.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 16:39
door Ruben
Wat een f*cking onzin dat constant het OV als actieplatform wordt gebruikt!

Weinig begrip Kamer voor stakingsplannen ov

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 16:41
door Geert
Weinig begrip Kamer voor stakingsplannen ov
Geplaatst op: maandag 5 oktober 2009 om 16:06
Laatst bijgewerkt: maandag 5 oktober 2009 om 16:40

DEN HAAG - In de Tweede Kamer is nauwelijks begrip voor de plannen van vakbond AbvaKabo om het openbaar vervoer in de grote steden woensdagochtend plat te leggen.

"Rijkelijk voorbarig. De bonden weten nog niet waar het kabinet mee komt", stelt Eddy van Hijum (CDA). Hij vraagt zich af of een staking het goede middel is. Ook Charlie Aptroot (VVD) vindt de bonden te snel in actie komen. "Volstrekt misplaatst", noemt Aptroot de actie. Hij vindt het bovendien niet juist dat de vakbonden "steeds het openbaar vervoer platleggen. Dat kunnen ze het OV en de reizigers niet aandoen."
Lees verder

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 16:44
door Geert
Uit het artikel hierboven:
SP-Kamerlid Emile Roemer wil geen oordeel geven over de aangekondigde acties. Maar hij wijst er op dat de directies van de ov-bedrijven niet willen meewerken aan een korte publieksvriendelijke actie.

''De vakbonden hebben er in eerste instantie voor gekozen om niet zo te doen.''
Ja uhh... Waarom zouden de directies van OV-bedrijven überhaupt aan een dergelijke politieke actie mee moeten werken, tegen een voorstel waarover nog van alles onduidelijk is? Waarom moet dit over de rug van reizigers worden uitgevochten, die net zo veel last of voordeel hebben van de kabinetsvoorstellen?

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 18:55
door WSM
Deze acties maken weer een boel duidelijk over de betrouwbaarheid van het OV en de mentaliteit en interesse van haar personeel. Gaan we weer voor 5% reizigersdaling dit jaar?

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 19:14
door Fles
NS-Reiziger schreef:Wat een f*cking onzin dat constant het OV als actieplatform wordt gebruikt!
En maar janken over agressie tegen chauffeurs :mrgreen:

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 19:19
door Wubbo
WSM schreef:Deze acties maken weer een boel duidelijk over de betrouwbaarheid van het OV en de mentaliteit en interesse van haar personeel. Gaan we weer voor 5% reizigersdaling dit jaar?
Dat is een net zo voorbarige conclusie als het feit dat er nu gestaakt wordt voor iets waarvan de uitwerking nog niet duidelijk is: het is afwachten of de OV-mensen ook echt gaan staken. Ik heb geen idee hoe groot het draagvlak voor deze acties daar is.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 19:37
door WSM
Nee. Alleen de dreiging van de acties is al voldoende om vragen en vertwijfeling op te roepen bij de reiziger, die niet weet of hij / zij a.s. woensdag al dan niet nomaal met de bus of tram naar het werk kan.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 19:54
door Wubbo
Dan nog komt die actie niet vanuit het OV dit keer, maar vanuit de vakbonden.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 19:59
door WSM
Dat doet er niet toe ;)
Het OV gaat toch plat als het aan de bonden ligt?
Daar heb je als OV-reiziger wel last van en als niet OV-reiziger niet.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 20:06
door Wubbo
Klopt. Maar dat was niet jouw punt, jouw punt ging over 'de mentaliteit en interesse van het OV-personeel' en die hebben er volgens mij dit keer weinig of niks mee te maken.

Het blijft ook jammer, je zou zoveel publieksvriendelijke acties kunnen doen. Iedereen oproepen om 65 seconden te claxonneren, 65-plussers gratis laten reizen, proberen met 65.000 mensen op het Malieveld 65x een actielied te zingen, met 65 65-jarigen 65 meter hardlopen, weet ik het. Maar helaas is creativiteit bij de bonden niet aanwezig of erg ver te zoeken, en krijgen we zoiets. Gemiste kans, zo bereik je niks.

Re: 'Woensdag stakingen in ov'

Geplaatst: ma 05 okt 2009, 20:09
door WSM
Wubbo schreef:Klopt. Maar dat was niet jouw punt, jouw punt ging over 'de mentaliteit en interesse van het OV-personeel' en die hebben er volgens mij dit keer weinig of niks mee te maken.
Het ging tevens over de betrouwbaarheid van het OV, die reeds door een zulke dreiging van een actie een negatief imago oploopt.

De mentaliteit en interesse van het OV-personeel gaan we overmorgen wellicht zien ;).