SNCF neemt ITL over

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Plaats reactie
WSM
Berichten: 1185
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:59

SNCF neemt ITL over

Bericht door WSM »

Die SNCF hat heute die Übernahme der private Bahngesellschaft Import Transport Logistik (ITL) aus Dresden bekannt gegeben. Die ITL unterhält Niederlassungen in den Niederlanden, Polen und Tschechien. Die Staatsbahn übernimmt 75 Prozent der Anteile. Den Kaufpreis wollte SNCF nicht nennen. Das Dresdner Unternehmen bestätigte den Vertrag.

ITL erweitere die Kapazität der SNCF für Transportangebote im Ost-West-Handel, hieß es. Das sächsische Unternehmen solle sein Geschäft Richtung Osten bis zur Ukraine und nach Russland ausbauen. Die von Uwe Wegat 1998 gegründete ITL kam 2007 auf 45 Mio. EUR Umsatz. ITL transportiert mit ihren 35 Lokomotiven und 845 Waggons vor allem Öle, Rohstoffe und Getreide.

Bron: http://www.eurailpress.com/news/news.php3?id=20054" onclick="window.open(this.href);return false;

Vertaling:
De SNCF heeft vandaag de overname van privé-spoorvervoeronderneming ITL uit Dresden bekendgemaakt. ITL is actief in Nederland, Polen en Tsjechië. De staatsspoorwegen [SNCF dus] neemt 75% van de aandelen over. De koopprijs wil SNCF niet noemen. Het Dresdense bedrijf bevestigde de overeenkomst.

ITL zou de capaciteit van de SNCF voor het aanbieden van vervoer in de Oost-West handel vergroten. Het Saksische bedrijf zal haar activiteiten in Oostelijke richting tot Oekraine en Rusland uitbreiden. ITL, in 1998 opgericht door Uwe Wegat, had in 2007 een omzet van 45 miljoen Euro. ITL vervoert met haar 35 locs en 845 wagen vooral Oliën, grondstoffen en graanproducten.

(zo gelukkig? ;) ).

Hoe kan het dat een staatsmonopolist een commerciële vervoerder overneemt? Vindt Europa dit allemaal maar goed?
Laatst gewijzigd door WSM op ma 07 apr 2008, 21:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 5667
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: SNCF neemt ITL over

Bericht door Daantje »

Zou je een vertaling van het bericht of op zijn minst een korte samenvatting in het Nederlands willen geven? :) Wel zo fijn voor de mensen die niet zo goed zijn in Duits

Edit: Dankjewel voor je aanvulling (y)
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12534
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: SNCF neemt ITL over

Bericht door Geert »

WSM schreef:Hoe kan het dat een staatsmonopolist een commerciële vervoerder overneemt? Vindt Europa dit allemaal maar goed?
Uiteraard, want het is een Frans staatsbedrijf... :roll:
Jurjen
Berichten: 1302
Lid geworden op: di 08 apr 2008, 21:38

Re: SNCF neemt ITL over

Bericht door Jurjen »

Volgens mij is het een commercieel bedrijf, waarvan het merendeel van de aandelen in het bezit zijn van de staat. Dat is toch even wat anders. Bovendien is niet SNCF, maar RFF sinds 1997 verantwoordelijk voor het netbeheer. RFF heeft dit vervolgens uitbesteed aan SNCF. ;-)

Hoewel het praktisch dus weinig veranderd is, is in juridisch opzicht een en ander wel gescheiden, en SNCF mag dus ook bedrijven overnemen, zolang dit de concurrentie niet schaadt, zoals vastgelegd in artikels 81 t/m 89 van het oprichtingsverdrag van de Europese Economische Gemeenschap.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot], Lijn 45 en 17 gasten