Vervanging CTA's door TBP's

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 5667
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Daantje »

Het viel me vandaag op dat er op Blaak zowel oude als nieuwe borden hangen. Langs spoor 3 hangen nieuwe, langs spoor 4 nog oude.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 35212
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Daniel »

Hing daar niet op elk perron een mix van oude en nieuwe borden... lijkt me althans niet dat ze weer een CTA teruggehangen hebben op spoor 4 :P

Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
Afbeelding
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 5667
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Daantje »

Dat zou ook nog kunnen, heb niet het hele perron afgelopen om te zien wat er nog meer hing.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12534
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Geert »

Daniel schreef:Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
http://img836.imageshack.us/img836/3037/bluescreenc.jpg
Wel overduidelijk gefotoshopt als je het mij vraagt, maar ik moest glimlachen ;)

Overigens draaien alle TBP's en varianten onder Linux. Zal een hoop licentiekosten bespaard hebben ten opzichte van Windows :)
Justin
Berichten: 4181
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:14

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Justin »

De CTA's op Rtb zijn op non-actief gesteld. Herkenbaar aan het licht wat uit staat en de permanente zwarte kruizen

Er zijn cta's op elk perron overigens...
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 46040
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Suus »

Geert schreef:
Daniel schreef:Kwam deze trouwens ook nog tegen net...
http://img836.imageshack.us/img836/3037/bluescreenc.jpg
Wel overduidelijk gefotoshopt als je het mij vraagt, maar ik moest glimlachen ;)

Overigens draaien alle TBP's en varianten onder Linux. Zal een hoop licentiekosten bespaard hebben ten opzichte van Windows :)
En dit is het blauwe scherm van Windows 95/98/ME :P
Rame à l'approche
Klaasje
Berichten: 6919
Lid geworden op: do 30 jul 2009, 23:01
Locatie: Amersfoort

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Klaasje »

Op Almere Muziekwijk hangen nu TPB's en op Almere Centrum zijn ze bezig.
Laatst gewijzigd door Klaasje op di 01 nov 2011, 19:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Mark
Berichten: 1968
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Mark »

Op de TBP's van Schiedam Centrum werd de sprinter naar Vlaardingen van 00:19 gisteravond aangekondigd als "Speciale Trein"
Geen idee wat er zo speciaal aan was alleen... :P
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Daelea
Berichten: 1037
Lid geworden op: do 31 dec 2009, 15:42

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Daelea »

Mark schreef:Op de TBP's van Schiedam Centrum werd de sprinter naar Vlaardingen van 00:19 gisteravond aangekondigd als "Speciale Trein"
Geen idee wat er zo speciaal aan was alleen... :P
Gebeurde zondag ook bij de IC Ut - Gvc van .14 en .44:

Den Haag Centraal Speciale trein
via Gouda

Blijkbaar een extra ingelegde (verkeerd geprogrammeerde in dit geval) of omgeleide trein tegenwoordig?
Regelmatig te vinden in bussen in de omgeving Leiden | Vrijwilliger op Buurtbus 401 Hoofddorp - Bennebroek
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Thom91 »

Was omgeleid via Delft / Alexander vanwege werkzaamheden. Zag hem er ook al opstaan als speciale trein, je kan beter de standaard laten staan en die omleiden maar dat kan niet ofzo :S
Komt wel goed schatje.
Ennes
Berichten: 2545
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 10:20

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Ennes »

Ik vind de term "speciale trein" ook niet zo heel duidelijk gekozen, maar inderdaad bij treinen welke een gepland een aangepast nummer krijgen door bv werkzaamheden bv de 69xxxx nummers, dat de term speciale trein wordt weergegeven, wellicht dat dat aangepast zal worden als die convertor er tussenuit gehaald is, maar misschien kan Caspar daar meer over vertellen.
Aansluitingen behaald in het verleden,bieden geen garantie voor de toekomst
problemen kunnen er zijn... of je kan ze zoeken!
NS gaat "niet" over één nacht ijs.
Gebruikersavatar
ODRAIL
Berichten: 14131
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door ODRAIL »

Daantje schreef:Het viel me vandaag op dat er op Blaak zowel oude als nieuwe borden hangen. Langs spoor 3 hangen nieuwe, langs spoor 4 nog oude.
Dat was afgelopen vrijdag op station Gd ook het geval. En beide waren ook nog tegelijk op spoor 3 en 5 ingebruik.

@ Daantje: Was dit op Rtb ook het geval?
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 5667
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Daantje »

Dat weet ik eigenlijk niet, heb er niet op gelet. Bedacht me ook pas later dat het raar was wat ik gezien had.
MdJ
Donateur
Berichten: 4405
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:47
Locatie: Vleuterweide

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door MdJ »

Ik vind hebt nogsteeds bloedirritant dat op de TBP's van Amf/Apd niet staat dat er in Dv een treindeel afgaat... En bij voorkeur: hoeveel treinstellen (kon wel op de CTA's getoond worden)
Bij twijfel: gebruik beton.
VIRM
Berichten: 5665
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door VIRM »

Op Amsterdam Sloterdijk valt het inmiddels op dat men een deel vand e CTA's heeft vervangen, en het daarbij heeft gelaten. Die Perronaanwijzer TBP's zijn wel bloedirritant klein. Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? -o-

Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.
Beul van de blindegeleidelijn
Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 12882
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Vinny »

Op Amsterdam Sloterdijk valt het inmiddels op dat men een deel vand e CTA's heeft vervangen, en het daarbij heeft gelaten. Die Perronaanwijzer TBP's zijn wel bloedirritant klein. Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? -o-
Ik vind die perronaanwijzers prima te lezen hoor. Ik mis alleen een overzicht van vertrekkende treinen, die borden staan ergens ver weg verstopt, maar niet in de centrale hal...
Vergeet niet uit te loggen als u het forum verlaat of overstapt naar een andere website
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Thom91 »

VIRM schreef:
Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.
Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ic's van 4 vertrekken, waar dus ook de IC naar Maastricht en Heerlen komt. Die dus een A en een B heeft. De ic's zijn daarbij ook nog een stuk langer ;)
Komt wel goed schatje.
VIRM
Berichten: 5665
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door VIRM »

Thom91 schreef:
VIRM schreef:
Trouwens, weet iemand wat de bedoeling van de TBP's in Zaandam is? Het valt mij op dat bijvoorbeeld spoor 4 er twee heeft (eentje net voorbij de trap en een voorbij het wachthokje), maar spoor 5 bijvoorbeeld maar eentje.
Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ic's van 4 vertrekken, waar dus ook de IC naar Maastricht en Heerlen komt. Die dus een A en een B heeft. De ic's zijn daarbij ook nog een stuk langer ;)
Maar de s800 wil ook nog met enige regelmaat van spoor 5 vertrekken.
En is er echt een A en een B-zijde aangegeven? Ik zal volgende keer even goed opletten.
Beul van de blindegeleidelijn
ThisRulez
Berichten: 45
Lid geworden op: ma 26 sep 2011, 11:37

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door ThisRulez »

Ik mis het ratelende geluid als de CTA z'n nieuwe bestemming aan ging geven :(
microshit
Berichten: 1110
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 17:53

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door microshit »

Nog wel een slordigheidje in de TBP's: mededelingen als "achterste treinstel blijft in Utrecht" en "vooraan instappen" worden niet getoond, terwijl deze wel op de CTA staan.
R-Flow
Berichten: 2000
Lid geworden op: do 03 nov 2011, 13:30
Locatie: Amsterdam

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door R-Flow »

Bee schreef:En dit is het blauwe scherm van Windows 95/98/ME :P
En NT4 zoals je 'm nog wel eens in het Duits tegenkomt in de Amsterdamse Combino's.
Gebruikersavatar
reisthijs
Donateur
Berichten: 5250
Lid geworden op: ma 31 mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door reisthijs »

Het werd gisteren al omgeroepen dan NS en Prorail werken aan verbetering van de reisinformatie, maar vandaag is nu dus ook Amsterdam Amstel aan de beurt! De nog ingepakte TBP voor spoor 1 stond vanochtend beneden in de gang klaar.

Ik ben wel benieuwd of we hier nu ook ineens een onderscheid in een fictieve A- en B-zijde krijgen.
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."
Raymond
Berichten: 1172
Lid geworden op: ma 11 aug 2008, 21:29

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Raymond »

Ze zullen wel moeten, wil de informatie over de s800 nog kloppen.
VIRM
Berichten: 5665
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door VIRM »

Geen idee of iemand het al heeft gezegd, maar ik zag gisteren in Hoofddorp op spoor 3 een TBP hangen.
Beul van de blindegeleidelijn
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Vervanging CTA's door TBP's

Bericht door Thom91 »

Ze hangen op Asa, ziet er goed uit en de info van de 800 lijkt ook te kloppen! ;)
Komt wel goed schatje.
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten