Vervanging CTA's door TBP's #2

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 16393
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Meltrain »

Weet iemand of er een proef met (digitale) CTA's is geweest in Emmen?
Op Wikipedia kwam ik namelijk deze foto tegen uit 2001, met daarop een SM '90 en op de achtergrond een CTA, die zo te zien digitaal is. Dat laatste weet ik niet zeker, maar hij lijkt niet op een gewone CTA.
Elke dag van de slaapkamer naar de woonkamer en terug.
Af en toe komt daar bovenop een reis van Rlb naar Dvd en terug.
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Daan »

Het lijkt mij een gewone CTA met een andere ombouw. Verder geen idee...
Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 12780
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Vinny »

Er zijn wel experimenten geweest maar die hebben het nooit verder dan de tekentafel gebracht volgens mij, en zagen er totaal anders uit: lange rechtopstaande rechthoeken die er een beetje uitzien als de routelijsten op de ov-wiki...
Vergeet niet uit te loggen als u het forum verlaat of overstapt naar een andere website
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12526
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Geert »

Lijkt haast een gehalveerde CTA, met slechts één kolom flapjes in plaats van 2. Verder geen idee :)
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12955
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Wubbo »

Zwolle - Emmen heeft een tijd afwijkende CTA's gehad. Daarvan kende het bestemmingsdeel maar 2 smaken: de stations van de sneltrein of van de stoptrein (de derde optie was blanco). Daar zaten ook geen boekjes in, maar driehoeken. Zal eens kijken of ik daar nog ergens een betere foto van heb.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12955
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Wubbo »

Gevonden:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 16393
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Meltrain »

Oke, dan zal dat het geweest zijn. Weer wat geleerd. :D
Bedankt voor het antwoord.
Elke dag van de slaapkamer naar de woonkamer en terug.
Af en toe komt daar bovenop een reis van Rlb naar Dvd en terug.
Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 9860
Lid geworden op: za 10 mar 2012, 23:51
Locatie: Zeist

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Z2N »

Het einde van de CTA's komen nu echt in zicht, deze stond op YouTube:
Acla da Fontauna, fermada sin dumonda.
Flickr!
VIRM
Berichten: 5464
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door VIRM »

Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?
Beul van de blindegeleidelijn
Nylan
Berichten: 49
Lid geworden op: vr 20 jul 2012, 20:18
Locatie: Arnhem

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Nylan »

VIRM schreef:Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?
Op Arnhem Zuid (Ahz) staat er nog altijd 1 op perron 1! Er staat alleen nooit wat op. Het lijkt wel alsof prorail hem vergeten is.
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1456
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Frank »

Uhuh, aan de andere kant heeft trouwens nooit een CTA gehangen dus het is altijd al een eenling geweest.
R-Flow
Berichten: 2000
Lid geworden op: do 03 nov 2011, 13:30
Locatie: Amsterdam

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door R-Flow »

VIRM schreef:Als Schiphol eenmaal is geweest, zijn er dan nog ergens CTA's over?
Amsterdam Centraal toch, of zijn ze daar inmiddels al vervangen?
hauptbahnhof
Berichten: 3194
Lid geworden op: wo 20 okt 2010, 22:00
Locatie: Rotterdam

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door hauptbahnhof »

Long long time ago...
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 45382
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Suus »

Je hoor het, alleen op Arnhem Zuid dus :P
Rame à l'approche
Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: za 23 jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Edwin »

Vrijdag was ik op Schiphol en de TBPs waren voor de helft gevuld met "De ... rijdt vandaag niet". Er stond een aardige man van de NS, die overigens vroeg bij welke gedeelte van NS ik werkte, maar ik moest hem helaas teleurstellen dat ik geen collega was, die ik vroeg hoe de TBPs gaan functioneren.
Hij zei: Wanneer bekend wordt of de trein op spoor 1 of 2 (zelfde voor 5-6) aankomt komt de trein op de TBPs en veranderd het spoor ook op de andere digitale borden met eerstkomende treinen. Wanneer de trein weg is wordt het scherm wit en blijven er eventueel alleen de regels staan met treinen die niet rijden/van een ander spoor vertrekken.

Gekke was wel dat de (70)t2634 afgelopen vrijdag van de borden verdween en stilletjes op spoor 3 aankwam, de Hilversum/Utrecht stond op spoor 2 dus niemand zag die trein, alleen een regeltje op TBP dat die IC van spoor 3 vertrok. Hij stond niet op het bord met de eerste 6(?) vertrekken treinen. Ik neem aan/hoop dat dat enkel gebeurde vanwege de werkzaamheden tussen Leiden en Hoofddorp.
Remember to check-out with your ov-chipcard.
webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8552
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door webguy »

De situatie waar een trein van een DVM spoor naar een niet-DVM spoor gaat is inderdaad lastig. Het wel/niet tonen van meldingen op de goeie plekken is wel getest. Weet niet of ze er al hangen, maar als het goed is komt er ook een "perronverwijzer"-achtig scherm ipv de DVM schermen met waar welke trein vertrekt - daar zie je dan misschien wel die melding over een ander spoor.
Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: za 23 jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Edwin »

Kon niet zo snel een goeie foto vinden maar deze schermen hangen nu bij elke (rol)trap(?)
Afbeelding
Alleen op spoor 1-2 geeft het scherm alleen de treinen van spoor 1-2 aan. De trein naar Sloterdijk stond er eerst wel op maar verdween van dat scherm af.

Die schermen met de eerste 2 vertrekkende treinen hangen er namelijk al niet meer.
Remember to check-out with your ov-chipcard.
webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8552
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door webguy »

Die schermen bij de roltrap zijn de vervangers ervan. Hardware is dus een TB7 maar functioneel gezien een TB4.
Fles
Berichten: 16369
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Fles »

lekker kansloos ook, dat watermerk eroverheen. Alsof het iets heel bijzonders is wat bovendien van hen zelf is. Geen van beide is het geval natuurlijk.
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Dexter »

InfoPlus is soms wel héél erg eerlijk:

Afbeelding

Toen de hc voor wie deze eervolle vermelding was bestemd aan kwam lopen, dook hij snel diep weg in zijn kraag. :lol:

(Deze boodschap verschijnt op de TBP's van het desbetreffende spoor, de T14 én de halaanwijzers)
Vallend blad maakt rails glad.
webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8552
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door webguy »

Je wil niet weten wat er daar allemaal kan staan... (onder andere 'wateroverlast door bouwwerkzaamheden' of 'WO-II bom', maar die worden wel weer vertaald naar iets vriendelijkers geloof ik...)
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:37

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door Caspar »

Volgens mij is dat dezelfde lijst met oorzaken, als wat een treindienstleider kan opgeven als hij (de reden van) een vertraging moet verklaren?
VIRM
Berichten: 5464
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door VIRM »

Gisteren stapte ik op Schiphol over van de s3300 naar de s3700. De laatstgenoemde vertrok van spoor 5-6.
Was ik heel erg scheel aan het kijken, of hebben ze dat digitale scherm met de eerst volgende twee treinen (met bijbehorende pijltjes) die sowieso aan de oostkant van spoor 5-6 hangt gewoon weggehaald? -o-
Beul van de blindegeleidelijn
webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8552
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door webguy »

Niet "gewoon" - maar dat werkt niet met infoplus. In plaats daarvan hangt er een TB7 of een perronverwijzer met dezelfde functie.
VIRM
Berichten: 5464
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Vervanging CTA's door TBP's #2

Bericht door VIRM »

webguy schreef:Niet "gewoon" - maar dat werkt niet met infoplus. In plaats daarvan hangt er een TB7 of een perronverwijzer met dezelfde functie.
Hangt hij onderaan de roltrap? Ik heb gisteren niks kunnen vinden.
Beul van de blindegeleidelijn
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten