NS-kaartjes 4 procent duurder

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13054
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

NS-kaartjes 4 procent duurder

Bericht door Wubbo »

wo 16 jul 2008, 15:28
NS-kaartjes 4 procent duurder

UTRECHT - In het nieuwe jaar kosten NS-kaartjes 4 procent meer dan nu het geval is. Dat maakten de Nederlandse Spoorwegen woensdag bekend.

De prijzen van treinkaartjes worden elk jaar aangepast. De inflatiecorrectie bedraagt 3,5 procent, de resterende 0,5 procent prijsverhoging komt door de hogere kosten die spoorbeheerder ProRail bij NS in rekening brengt voor het gebruik van het spoor.

De prijsverhoging is nog niet definitief. In september kijkt NS of de inflatieverwachting op 3,5 blijft staan en hoeveel geld er precies moet worden overgemaakt naar ProRail. De tariefverhoging kan dan alsnog worden bijgesteld.

Een aantal kaartjes blijft even duur of goedkoop als nu het geval is. Het gaat dan onder meer om de voordeelurenkaart (waarmee eigenaar en maximaal drie medereizigers na 09.00 uur met 40 procent korting reizen), de keuzedagen voor senioren, het vervoer van honden en fietsen en het kinderkaartje railrunner.

De Nederlandse Spoorwegen hebben het voorstel over de tariefsverhogingen woensdag aangeboden aan de belangenorganisaties van consumenten. Zij kunnen er nog op reageren.

Een woordvoerder van reizigersorganisatie Rover liet weten een stijging van 3,5 procent „niet onredelijk” te vinden. „Het gaat om die laatste halve procent. Die hangt af van het bedrag dat Prorail in rekening brengt bij de NS voor gebruiksvergoeding. Als die rekening niet wordt goedgekeurd, staat die halve procent ter discussie”, aldus de woordvoerder. Hierover moet voor 1 januari duidelijkheid zijn.

Bron: De Telegraaf
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten