Concessie Noordelijke Nevenlijnen

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
iamthedutchdude
Berichten: 568
Lid geworden op: di 06 dec 2016, 19:58
Locatie: Emmen (DR)

Re: Concessie Noordelijke Nevenlijnen

Bericht door iamthedutchdude »

Echter is dat de definitie van treinvervangend vervoer. Dat is het vervoer tussen stations, ter vervanging van de trein die normaal tussen die stations rijdt. De enige aanpassingen die dus gemaakt kunnen worden zijn aanpassingen als bij station Hindeloopen, waar de bus niet bij het station kan keren en dus halteert aan de doorgaande weg langs het station. Op het moment dat er in plaats van bij het station in de woonkernen gehalteerd gaat worden, is dat mogelijk inbreuk op de concessie Fryslân.

Vervoerskundig is dit stuk nog wel een probleem. Niet zo zeer vanwege het aantal passagiers, maar wel vanwege de infrastructuur. Het aantal wegen is al laag, maar daarnaast is het ook nog één grote 60km-zone (m.u.v. de N359, die enkel langs Workum en Koudum komt). Daar komt nog bij dat er bij de stations tussen Workum en Stavoren geen keermogelijkheden zijn voor een grote bus. Daardoor is de extra reistijd enkele reis gepland al 15 minuten. Bij het missen van de aansluiting op Workum komt daar 60 minuten bij (aangezien zowel de 37100 als het TVV 1x/uur rijdt).

Overigens is het lekker handig dat de treinvervangende bus niet uit 9292 komt :X
diederickx
Berichten: 1535
Lid geworden op: vr 02 sep 2016, 22:59

Re: Concessie Noordelijke Nevenlijnen

Bericht door diederickx »

Aanleg kunstburcht voor dassen moet spoorproblemen Friesland verhelpen
In Friesland is vandaag begonnen met de aanleg van een kunstburcht voor dassen. [...] Om de werkzaamheden te verrichten, rijden er graafmachines op het spoor en moet de beveiliging van het spoor tijdelijk worden uitgezet. Daardoor rijden er vandaag geen treinen tussen Sneek en Stavoren. Het treinverkeer tussen Workum en Stavoren ligt nog tot zeker eind april stil.
"Vandaag" is zondag 19 maart 2023.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten