Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Ferdinand
Berichten: 1932
Lid geworden op: ma 28 aug 2017, 20:39
Contacteer:

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door Ferdinand »

Lijn 575 hoort ook bij de corridor door Soesterberg :D

Een snelle bus van Soesterberg naar Utrecht is wel een interessante. Aangezien er de komende jaren flink gebouwd zal worden in Soesterberg (industrieterrein verplaatst en wordt woningen + nieuwe woningen op de vliegbasis) is het misschien wel de moeite waard.

Maar met 1x/uur in het dal hebben Soesterbergers er nog steeds niet heel veel aan. Via Zeist rijden is vrees ik onvermijdelijk omdat je als je de N237 blijft volgen naar Utrecht Vollenhove misloopt en daar is een dusdanig grote vervoersvraag dat je dat niet kunt maken.
Aan de andere kant rijdt die snellijn anders wel erg lang dubbel met lijn 34, dus om die vijf minuten extra tijdwinst te behalen zou je 'm ook gewoon de hele N237 af kunnen laten rijden zonder stops.

Zou die binnen 32 minuten op Utrecht CS kunnen zijn? Dat is namelijk hoelang je erover doet vanaf 't Zwaantje als je via Amersfoort reist. Mensen die echt snel naar het westen van het land willen kunnen beter gewoon reizen via Amersfoort omdat die bus onvermijdelijk traag gaat in het centrum van Utrecht. Puur voor mensen die van Soesterberg naar het centrum van Utrecht gaan wordt deze lijn 173 dan niet rendabel lijkt me.
wouter15
Berichten: 1095
Lid geworden op: di 24 jan 2012, 23:57
Locatie: Woerden

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door wouter15 »

wouter15 schreef: ma 05 okt 2020, 19:02 Mes in dienstregeling: minder busritten in hele provincie volgend jaar

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht overweegt het aantal rijdende bussen door de coronacrisis flink terug te schroeven. Ook wordt er gekeken naar het verlengen van de afspraken met U-OV (Qbuzz) en Syntus met enkele jaren. Dat zijn de uitgangspunten van de vervoerders voor een nieuw vervoersplan in 2021.

De ingreep is nodig nu er door de coronacrisis veel minder reizigers en inkomsten zijn. Dit jaar zijn er voor de helft minder mensen die gebruik maken van de bus en dat hakt er flink in, zo schrijft gedeputeerde Arne Schaddelee van mobiliteit in een brief.

Lees verder via: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/209861 ... 1g_NeGxbWw

Lees hier ook de bijbehorende statenbrief: https://www.stateninformatie.provincie- ... verder.pdf
Hier vind je ook nog een statenbrief met wat meer info over het OV in 2021 en verder: https://www.stateninformatie.provincie- ... verder.pdf
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34478
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door Daniel »

Ehm, da's dezelfde statenbrief als in je quote al gelinkt was ;)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 34478
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door Daniel »

Reizigers binnenkort weer welkom in de buurtbus
Binnenkort kunnen de buurtbussen de weg weer op, zodra diverse technische aanpassingen zijn gedaan. TNO beveelt aan om kuchschermen, extra ventilatie units en actieve luchtfiltering aan te brengen. Ook is regelmatige schoonmaak van het kuchscherm noodzakelijk. Deze aanpassingen verkleinen de kans op blootstelling aan mogelijke deeltjes van het coronavirus.
Sinds de start van de coronamaatregelen, in maart 2020, hebben onze buurtbussen niet meer gereden. In de Provincie Utrecht bieden we inmiddels (gedeeltelijk) alternatieven aan. Het risico in de kleine voertuigen, met over het algemeen chauffeurs in de kwetsbare doelgroep achter het stuur, was te groot. Bij de grote bussen werden de voordeur en de eerste rij stoelen afgesloten, waardoor de 1,5 meter afstand tot de chauffeur gewaarborgd kon worden. Bij de kleine buurtbussen was dit niet mogelijk.

Aanvullend onderzoek
Voor het OV met grote bussen hebben alle OV-bedrijven, via OV-NL, onderzoek laten doen door TNO. Hier bleek al eerder welke aanpassingen nodig waren. Voor de kleine bussen met één in-en uitstapdeur was aanvullend onderzoek nodig. Er zijn diverse mogelijke oplossingen getest. TNO adviseert een combinatie van verschillende aanpassingen en regelmatig schoonmaken. De aanpassingen die wij op basis van het TNO-advies gaan aanbrengen, zijn een kuchscherm en een combinatie van een extra dakventilator voor luchtafvoer en een actieve filterunit (HEPA), vergelijkbaar met het filter dat in ambulances en vliegtuigen wordt gebruikt. Uiteraard voldoen de maatregelen ook aan de eisen van de verkeersveiligheid.

Samen met de buurtbusverenigingen
De chauffeurs van de buurtbussen zijn veelal vrijwilligers, die via lokale buurtbusverenigingen de regio bereikbaar houden. Veel chauffeurs hebben al aangegeven dat ze deze taak graag weer willen oppakken. Uiteraard zullen er ook vrijwilligers zijn die hier nog mee willen wachten, bijvoorbeeld omdat zij in een risicogroep vallen. Dit kan mogelijk effect hebben bij het (gedeeltelijk) invullen van de lokale dienstregelingen. Wij zijn inmiddels in gesprek met de buurtbusverenigingen en opdrachtgevers over het advies van TNO en het moment en de wijze van opstart.

Planning
Het duurt nog even voordat de aanpassingen zijn doorgevoerd in onze buurtbussen. Het streven is om in november alle buurtbussen omgebouwd te hebben. Wij zijn hierin afhankelijk van leveranciers voor de benodigde materialen. Zodra de buurtbussen weer gaan rijden communiceren wij hierover. Dat gebeurt onder andere via onze website en sociale mediakanalen. De datum kan mogelijk per buurtbuslijn verschillen.

Bron
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Arie64
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 11 okt 2020, 15:59

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door Arie64 »

Dat is goed nieuws voor de vele vrijwilligers. Ik denk dat velen weer graag willen gaan rijden.
StefanRijnhoutjes
Berichten: 247
Lid geworden op: vr 11 nov 2016, 16:54

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door StefanRijnhoutjes »

Maar is dit het juiste moment nu de besmettingen weer extreem oplopen en we weer richting een lockdown gaan :o
Arie64
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 11 okt 2020, 15:59

Re: Concessie Provincie Utrecht (2016-2023)

Bericht door Arie64 »

Dat zal elke vrijwilliger voor zichzelf moeten bepalen. Ikzelf heb er na het uitgebreide TNO onderzoek wel vertrouwen in om weer te gaan rijden. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat vrijwilligers met een zwakke gezondheid meer risico's zien en het nog niet aandurven.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten