Regels voor het plaatsen van nieuwsberichten

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gesloten
OVNL
Berichten: 25
Lid geworden op: vr 29 aug 2008, 10:50
Contacteer:

Regels voor het plaatsen van nieuwsberichten

Bericht door OVNL »

Het staat je vrij om nieuwsberichten in dit onderdeel te posten. Houd echter wel rekening met auteursrechten en juiste verwijzingen. Hieronder een aantal richtlijnen voor het plaatsen van berichten.
  1. Tenzij in de bron is aangegeven dat het artikel vrij verspreid mag worden mag alleen een gedeelte van het artikel geplaatst worden (ongeveer de eerste 50 woorden). Wanneer je wilt reageren op een bepaald deel van het artikel is het toegestaan enkele zinnen te citeren uit het volledige nieuwsbericht.
  2. Nieuwsberichten moeten voorzien zijn van een zo volledig mogelijke bronvermelding. Een bronvermelding bestaat uit een link naar de webpagina waarop het artikel te vinden is, of de vermelding (met datum) dat het artikel uit de papieren versie komt.
  3. Links moeten (indien mogelijk) verwijzen naar het volledige artikel, niet slechts naar de algemene website (een zogenaamde deeplink).
  4. Knipselsites die nieuwsberichten aanbieden zijn niet de oorspronkelijke bron; vermeld dan ook de oorspronkelijke bron (bijvoorbeeld: Trouw via OpenbaarVervoerinBoskoop.nl).
    Mocht de bron helemaal niet gegeven zijn op de verzamelsite waar je het artikel gelezen heb, probeer dan de eerste (paar) zin(nen) van het bericht bij een zoekmachine in te voeren. Het originele artikel staat dan veelal als een van de eerste zoekresultaten.
  5. Alle nieuwsberichten die OV-gerelateerd zijn mogen geplaatst worden, maar bedenk zelf wat de nieuws- en discussiewaarde van het bericht is.
  6. Het plaatsen van foto's is alleen toegestaan met toestemming van de fotograaf.
  7. Om het overzichtelijk te houden: gebruik bericht iconen indien mogelijk. Als het nieuwsbericht over slechts 1 modaliteit gaat, kies dan bij het plaatsen van het nieuwsbericht het bijpassende icoon (trein, metro, tram of bus). Op deze manier zullen enkel multimodale nieuwsberichten zonder bericht icoon weergegeven worden.
Tot slot nog wat voorbeelden van bronvermeldingen zoals wij ze graag zien:
- Bron: De Stentor
- Bron: Algemeen Dagblad via OpenbaarVervoerinBoskoop.nl
- Bron: Volkskrant 27 januari (papieren editie)
Laatst gewijzigd door Ruben op za 13 mar 2010, 18:55, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: Topic gesloten, discussie mag in Denk mee met de site
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten