Pagina 1 van 2

Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: zo 23 mar 2008, 23:36
door Meltrain
Voor de mensen onder ons die modeltreinen hebben: welk merk koop je (meestal) en waarom?
Zelf heb ik Märklin, om de zeer simpele reden dat mijn vader en opa dat ook al hadden en ik er dus 'ingerold' ben. :wink:

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 02:29
door STF
Marklin, alleen ik doe er al jaren niks meer mee, heb maar 1 loc (wel hele verzameling rijtuigen en goederenwaggons) en die is stuk, motor draait niet meer.
Komt nog bij dat Marklink HO niet meer gemaakt wordt, toch?

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 11:07
door Daan
STF schreef:Komt nog bij dat Marklink HO niet meer gemaakt wordt, toch?
Märklin bouwt nog steeds H0...

Ik heb het meeste Märklin, en één loc van Roco. Ben zeer tevreden over Roco, dus daar gaat vast meer van komen.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 11:32
door BR628
Bouw je dan je loks allemaal om naar het andere systeem? Want Roco en Märklin gaan niet samen op 1 baan..

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 11:42
door deadlock
BR628 schreef:Bouw je dan je loks allemaal om naar het andere systeem? Want Roco en Märklin gaan niet samen op 1 baan..
Er worden ook wisselstroommodellen van Roco en gelijkstroommodellen van Märklin verkocht ;)

Ik ben ooit begonnen met Minitrix (schaal N) en ben via gelijkstroom H0, waarbij ik vooral Roco kocht, doorgegroeid naar 0. Daarom zit ik vast aan tweede hands Lima en nieuw Märklin spul. Er zijn tegenwoordig iets meer merken die spoor Nul verkopen, maar een vetpot is het niet.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 13:45
door Ronaldussen
Ik koop gelijkstroomtreinen, gewoon omdat m'n pa al gelijkstroommodellen en rails had. Daarbij vindt ik Märklin en dergelijke te duur.

mijn favorieten merk is Roco. Veel Nederlands en prima prijs/kwaliteit verhouding :) Daarnaast heb ik ook Piko, Lima en Fleischmann

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: ma 24 mar 2008, 13:57
door Sebastiaan
Ik rij N, en koop rijtuigen tegenwoordig van Roco. Goede prijs/kwaliteit verhouding, 18,90 voor een redelijk rijtuig vind ik een mooi prijs. Locomotieven koop ik eigenlijk van meerdere merken zo heb ik (mini)trix Fleischmann en Roco locomtieven.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 07:56
door htm_tram
*

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 13:06
door Aking
Ik heb wat Roco hobbyline spul (in de doos.. dat wel :roll: )

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 13:49
door Mark
Ergens diep onder het stof ligt geloof ik nog wat Fleischmann en Lima spul.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 14:51
door JeePee
Ik heb nog een zooi Märklin spul in dozen liggen. Wegens ruimtegebrek geen modelbaan meer nu :( . Toen ik bij mijn pa woonde had ik een baan in L vorm van 4x1,5meter op de lange poot en 3x 1,5 meter op de korte poot. Bij mijn opa ligt nog een aantal kilometers rails en een heleboel rijdend mat te wachten tot ik een groot huis heb :)

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 14:56
door Bastiaan
Ik heb een aantal rijtuigjes van Bemo (H0m = meterspoor). Ik vind het prachtig spul: niet al te duur, eenvoudig in elkaar gezet en toch realistisch. En het rijdt ontzettend soepel! Wel moet je extra detaillering zelf aanbrengen. Locomotieven zijn dan weer een stuk duurder, dus daarvan heb ik er nog geen aangeschaft. Dat lijkt me ook niet zo zinvol zolang ik nog geen baan heb opgebouwd.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 14:58
door Daantje
Wij hadden thuis vooral Fleischmann maar ook wel wat Lima en Roco. Wij hadden dat en bewust geen Marklin omdat je op zo'n baan dan ook echt alleen Marklin kan laten rijden. Allemaal H0 overigens.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 15:04
door webguy
't Lijkt wel alsof ik de enige ben zonder modeltreinen (of -geschiedenis) :D Ach ja, ieder z'n ding. Als ik het zo hoor heb ik ook niet veel gemist :D

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 15:18
door deadlock
Daantje schreef:Wij hadden thuis vooral Fleischmann maar ook wel wat Lima en Roco. Wij hadden dat en bewust geen Marklin omdat je op zo'n baan dan ook echt alleen Marklin kan laten rijden. Allemaal H0 overigens.
Nee hoor. Als je de goede K-Rails koopt, kan je het zelfs (met een beetje creativiteit en soldeerwerk) vrij eenvoudig combineren. Op Märklin M-rails lieten wij altijd gelijkstroom e-locs de bovenleiding gebruiken en wisselstroom alle andere locs stroom van de rails halen. Op die manier heb je nooit en te nimmer lus-problemen :cool:

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 15:30
door tsov
webguy schreef:'t Lijkt wel alsof ik de enige ben zonder modeltreinen (of -geschiedenis) :D
Ik ook niet hoor, afgezien van zo'n houten ding :lol:
Ohja, en heb ook nog eens een lego-treintje gehad :wink:

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 17:13
door Meltrain
Ik heb ook een Lege-trein (nog steeds 8-) ) in mijn kamer staan en ik heb zelfs nog een Duplo-trein ergens op zolder liggen. :lol:
Roco vind ik overigens ook een goed merk en nu gelijkstroom steeds beter wordt, denk ik dat ik later wel voor Roco zal kiezen. Het enige is dat ik straks een grote erfenis aan Märklin-spul heb. :wink:

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 25 mar 2008, 20:06
door Dubbele P
Mijn opa had zijn complete baan van de Märklin. Helaas toen ik een jaar of 8-9 was, heeft hij alle opgeruimd omdat hij met zijn handen niet meer goed het fijne werk zoals huisjes bouwen en solderen kon doen. Toen mijn opa en oma een paar jaar geleden verhuisd zijn naar een appartement, is het grootste gedeelte naar mijn oom gegaan, waar het nu op zolder ligt. Ook ik heb een tweetal treinen gekregen, maar heb helaas geen ruimte om er iets mee te doen. Ook heb ik eens ooit een stoomloc van de Fleischman gekregen van een oom, die bij een kringloopwinkel werkte. Ik heb hier toen ook nog eens ooit een trafo van aangeschaft, maar kon er verder weinig mee, zeker gezien het feit dat Märklinwagons de rails kortsloten en dus niet gebruikt konden worden.

Of ik er ooit iets mee ga doen, is nog maar de vraag. Als ik zie dat er voor een Motorpost al ruim €150,- wordt betaald, vind ik dat wel erg gortig.
Ik zal binnenkort eens een paar foto's van mijn spulletjes maken.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 01:09
door STF
Daan schreef:Märklin bouwt nog steeds H0...
Ik weet al wat het was; ik heb Marklin HO, type M rails. Die worden niet meer gemaakt. Niet dat ik rails te kort kom ofzo, maar uitbreiding zou alleen nog mogelijk zijn via aankopen van Marktplaats e.d. Maar een paar wisseltjes erbij enzo, zou wel leuk zijn. Denk dat ik toch me baan weer eens uit de dozen van zolder ga halen, tenminste; eerst een nieuwe loc kopen ;)
Blijf het overigens wel mooie rails vinden dat type M, terwijl veel mensen het juist foei-lelijk vinden.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 08:53
door Daan
Er zijn ook verloopjes verkrijgbaar van M-rails naar K en C ;)

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 08:59
door Daantje
deadlock schreef:Nee hoor. Als je de goede K-Rails koopt, kan je het zelfs (met een beetje creativiteit en soldeerwerk) vrij eenvoudig combineren. Op Märklin M-rails lieten wij altijd gelijkstroom e-locs de bovenleiding gebruiken en wisselstroom alle andere locs stroom van de rails halen. Op die manier heb je nooit en te nimmer lus-problemen :cool:
Maar waarom zou je zoveel moeite doen om een Marklin-treintje te kunnen laten rijden als je probleemloos en zonder extra inspanningen niet-Marklin treinen samen kan laten rijden?

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 14:57
door STF
Ja klopt Daan, heb ze gezien op internet. Maar dat vind ik geen gezicht, twee soorten rails aan elkaar.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 16:43
door Daan
Kan ik me voorstellen :) Zou ik ook niet doen.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: wo 26 mar 2008, 22:33
door Meltrain
Mijn opa heeft ook M-rails. Maar omdat hij niet meer overal bij kon (de goede man is 78), heeft hij zijn baan afgebroken. :cry:
Omdat ik het zonde vond dat hij alles zou verkopen, heb ik drie locs van hem gekregen en hebben we samen een baantje aangelegd, die nu in mijn kamer staat.
Maar mijn opa vond het toch wel erg leuk, zo'n baantje maken, dat hij nu zelf ook weer een treinbaan heeft aangelegd, waar hij wel overal bij kan (en waarvan één trein gaat rijden als je de rails aanraakt :lol: ).
Mijn vader had vroeger K-rails, maar dat hebben we ingeruild voor C-rails.

Re: Welk merk modeltreinen?

Geplaatst: di 01 apr 2008, 16:25
door deadlock
Daantje schreef:Maar waarom zou je zoveel moeite doen om een Marklin-treintje te kunnen laten rijden als je probleemloos en zonder extra inspanningen niet-Marklin treinen samen kan laten rijden?
Omdat het kan en omdat het leuk is. En omdat Märklin rails véél minder storingsgevoelig is. Het rijdt werkelijk waar áltijd. Tis net Duits ;)