Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 3333
Lid geworden op: di 04 dec 2012, 22:52
Locatie: Helmond-Noord

Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Zugführer »

Dia duit! Het is alweer even geleden, maar jullie hadden het vervolg op mijn reisje naar Ierland nog te goed.
Het vorige deel staat hier, in dit deel komt de terugreis van Dublin via Rosslare, Pembroke en Bath aan bod. Hier nog eens het kaartje van het hele reisje:
Afbeelding

24. De dag dat we weer verder reizen langs de Ierse kust begint regenachtig.
Afbeelding
View from train between Dublin and Bray by Zugführer, on Flickr

25. Onze eerste stop is Bray, niet al te ver van Dublin gelegen. Hier gaan we een stukje wandelen langs de kust. De achterste trein is de intercity die ons net hier gebracht heeft en nog verder naar Rosslare rijdt, op de voorgrond een DART trein.
Afbeelding
Bray train station by Zugführer, on Flickr

26. DART staat voor Dublin Area Rapid Transit en is een soort S-Bahn systeem, al is het netwerk vooralsnog beperkt tot één lijn. Hij rijdt hier helemaal langs de kust, waar wij dus een stukje aan het wandelen zijn.
Afbeelding
Bray coastal path with passing DART train by Zugführer, on Flickr

27. Deze DART is onderweg van startstation Greystones en rijdt richting Dublin, op de achtergrond ligt Bray.
Afbeelding
Bray coastal path with passing DART train by Zugführer, on Flickr

28. We besluiten over een behoorlijk stijl en steeds onbegaanbaarder wordend pad de heuvel te beklimmen waar we in eerste instantie langs lopen. Het uitzicht is gelukkig fenomenaal.
Afbeelding
View from Bray Head by Zugführer, on Flickr

29. Er is naar alle kanten op wijds zicht en er staat een typische Ier met een tentje te kamperen :')
Afbeelding
View from Bray Head by Zugführer, on Flickr

30. We keren terug naar het station en vervolgen onze tocht in de richting van Rosslare. Na het station van Wexford vervolgen we onze reis opeens stapvoets door een voetgangersgebied, terwijl het nog ruim 10 kilometer naar de eindbestemming is.
Afbeelding
Train through pedestrian area in Wexford by Zugführer, on Flickr

31. We arriveren mooi op tijd in Rosslare, het einde van Ierland, er is zo goed als niets: een treinstation met 1 perron en een kleine terminal voor de veerboot. De Stena Europe die op de foto staat zal vannacht nog op en neer naar Fishguard varen. Op de voorgrond de intercity waar we net uitkomen.
Afbeelding
Rosslare Europort by Zugführer, on Flickr

De enige mensen die overnachten in Rosslare lijken net zoals wij dat te doen omdat ze de volgende ochtend de veerboot nemen, of net aangekomen zijn met de veerboot uit Frankrijk of Engeland. Onze eetkeuze is beperkt tussen de hot food afdeling van de supermarkt, een fish & chips afhaaltent en een duur uitziend restaurant, dat uiteindelijk toch maar onze keuze wordt ;)

32. We maken nog een avondwandeling naar de meest oostelijke in zee gelegen landpunt: Greenore Point. Het is een prachtig gebied, maar helaas breekt vlak na het nemen van deze foto de hel los en moeten we het hele stuk door een stevige regenbui terug naar ons overnachtingsadres lopen.
Afbeelding
Rosslare view to harbour by Zugführer, on Flickr

33. De volgende ochtend is het weer wat opgeklaard. De Stena Europe is weer terug en ook de boot die ons naar Pembroke gaat brengen ligt er nu naast. Het boarden gaat weer hetzelfde als in Holyhead, met als belangrijk verschil dat het aantal foot passengers met 13 personen vandaag een stuk lager ligt.
Afbeelding
Rosslare Europort by Zugführer, on Flickr

34. De MS Isle of Inishmore, in 1995 in Rotterdam gebouwd, brengt ons weer terug naar Engeland. Hier zijn we net vertrokken uit de haven van Rosslare.
Afbeelding
Isle of Inishmore near Rosslare by Zugführer, on Flickr

35. Het gaat er gelukkig een stuk trager en minder heftig aan toe dan de heenreis naar Ierland. Na een uurtje of 3 komt Engeland in zicht en het laatste stuk varen we aan beiden kanten tussen land. Het is wel weer wat bewolkter geworden.
Afbeelding
Isle of Inishmore near Pembroke by Zugführer, on Flickr

36. De terminal in Pembroke is nog kleiner dan die in Rosslare. Paspoortcontrole is er tot mijn verbazing niet, maar thuis blijkt dat er in principe ook helemaal niet te zijn tussen de UK en Ierland. In een oogwenk staan we op straat en kunnen we beginnen aan de wandeling naar Pembroke,
Afbeelding
Pembroke harbour by Zugführer, on Flickr

37. We lopen een kilometer of 5 naar Pembroke, door een landschap met veel weiland en op de achtergrond moerassig gebied, deze foto geeft een goed beeld.
Afbeelding
Wetlands between Pembroke harbour and village by Zugführer, on Flickr

38. De belangrijkste bezienswaardigheid van Pembroke is een kasteel, dat het bezoeken zeker waard is, we vermaken er ons de rest van de middag. In het midden ligt een kaart van Wales, dat is dan wel weer een beetje apart.
Afbeelding
Pembroke castle by Zugführer, on Flickr

39. De volgende ochtend vervolgen we onze reis in oostelijke richting. Er rijdt om de twee uur een trein van Pembroke naar Swansea, wij nemen hem even na 9 uur, hier op het station(netje) van Pembroke.
Afbeelding
Pembroke train station by Zugführer, on Flickr

40. Swansea heeft een haven en een breed strand, het is best een aardig stadje voor wie graag bootjes kijkt en aan zee is.
Afbeelding
Swansea beach by Zugführer, on Flickr

41. Dit apparaat gaat ons van Swansea naar Cardiff brengen. Daar stappen we dan over op de trein naar Bristol Temple Meads, en dan is het nog maar een klein stukje naar Bath.
Afbeelding
Swansea train station with train to London by Zugführer, on Flickr

42. Bristol Temple Meads, het belangrijkste station van Bristol. De trein waar we in eerste in zaten reed naar Bristol Parkway aan de doorgaande spoorlijn naar London, maar een eind buiten Bristol gelegen. (Zie hier voor een overzichtskaartje van de situatie, Cardiff ligt linksboven op het kaartje). Wij stappen hier over op de laatste trein voor vandaag, naar Bath.
Afbeelding
Bristol Temple Meads train station by Zugführer, on Flickr

43. Bath staat bekend om de Romeinse baden in het centrum van de stad. We gaan uiteindelijk pas tegen de avond naar binnen vanwege de lange rij voor de deur de hele dag, maar het is het wachten zeker waard. Voor de beeldvorming is het overigens goed je te realiseren dat de zuilenpartijen en alles daarboven helemaal niet Romeins zijn. Op de achtergrond de abbey.
Afbeelding
Roman baths in Bath by Zugführer, on Flickr

44. We komen ook een authentieke kermis tegen tijdens onze wandelingen rondom Bath, een echt familiebedrijf met allemaal stoom-aangedreven attracties. Erg leuk om te zien en wat een sfeer, vergeleken bij Nederlandse kermissen.
Afbeelding
Steam powered funfair in Bath by Zugführer, on Flickr

45. En dan breekt de laatste dag van de vakantie al aan. Om 10 uur nemen we de trein afkomstig van Bristol Temple Meads die ons rechtstreeks naar London Paddington brengt. Hier het nog lege station Bath Spa.
Afbeelding
Bath train station by Zugführer, on Flickr

46. Ik knipper even met mijn ogen als ik zie hoe iemand die uit wil stappen de deur open maakt, maar het blijkt toch echt de bedoeling :')
Afbeelding
Instructions to open train doors by Zugführer, on Flickr

47. London Paddington is één van de grote stations rondom het centrum van London, hier was ik nog nooit geweest.
Afbeelding
London Paddington station by Zugführer, on Flickr

We hebben een uurtje of 3 om op St. Pancras te komen, dus besluiten we te wandelen, het is immers maar een kilometer of 5. Onderweg lopen we door het Regent's Park en toevallig komen we twee Sherlock-gerelateerde locaties tegen: zowel het "echte" adres waar Sherlock gewoond zou hebben (221B Bakerstreet, hoewel het pand oorspronkelijk nummer 239 is) en de locatie waar de BBC documentaire opgenomen is, een kilometer of twee verderop.
Spoiler: show
Afbeelding
221B Baker Streaat (Sherlock Museum London) by Zugführer, on Flickr
Afbeelding
Sherlock BBC documentary film location by Zugführer, on Flickr
48. Op Kings Cross nemen we de trein naar Zweinstein, doei.
Afbeelding
King's Cross station, platform 9 3/4 by Zugführer, on Flickr

49. Helaas is de rij voor perron 9 3/4 te lang en we eindigen toch in de Eurostar die ons weer naar Brussel brengt, waar we hier net aangekomen zijn.
Afbeelding
Brussels South train station with Eurostar by Zugführer, on Flickr

50. De Benelux brengt ons terug naar Nederland. Hij stopt nog altijd "uitzonderlijk" in Breda en niet op alle stations tussen Roosendaal en Amsterdam :D
Afbeelding
Diverted train to Breda at Brussels by Zugführer, on Flickr
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km | 2018: 31.044 km | 2019: 26.639 km | 2020: 14.780 km
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 17847
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Meltrain »

Mooi verslag, met name de foto's in Ierland zijn werkelijk schitterend. :pos:
Wel opmerkelijk dat jullie niet voor de fish & chips gekozen hebben. :N
En het openen van deuren in getrokken treinen in het VK blijft opmerkelijk. Tijdens het rijden zijn de deuren overigens wel vergrendeld. :wink:
Elke dag van de slaapkamer naar de woonkamer en terug.
Af en toe komt daar bovenop een reis van Rlb naar Dvd en terug.
Etienne
Donateur
Berichten: 6899
Lid geworden op: vr 26 dec 2008, 14:01
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Etienne »

Ook dit zijn weer leuke foto's. Zeker die uit Ierland :D
Elke dag van de slaapkamer via de woonkamer naar de studeerkamer

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's of kijk op mijn wandelblog over het wandelen op de GR5 (Grande Randonee 5)
Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 5144
Lid geworden op: zo 13 nov 2011, 14:14

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door isadora »

Eerlijk gezegd was ik al vergeten, dat er een eerste deel is geweest.
Maar dat ligt aan mijn geheugen.

Heerlijk om al die plaatjes langs de Ierse Oostkust te zien.
Mijn eerste echte vakantiereis was naar Inishbofin, een eilandje in County Galway, in (jawel) 1977.
En dus al weer veertig jaar geleden. De boottocht ging toen van Cherbourg naar Rosslare, een tumultueuze vaart (van circa twintig uur) met veel zeezieken.
Nu kom ik nog wel eens in de regio, omdat ik een vriendin in Dun Laoghaire heb, ook van die tijd.

Kortweg; dank Zugführer voor deze mooie doos vol herinneringen, en echte Ierse plaatjes. :D :pos: :pos:
Laatst gewijzigd door isadora op wo 06 sep 2017, 20:43, 1 keer totaal gewijzigd.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 36341
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Daniel »

Wederom een erg leuk verslag :pos:
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 3333
Lid geworden op: di 04 dec 2012, 22:52
Locatie: Helmond-Noord

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Zugführer »

Dank jullie wel :D
Meltrain schreef:Wel opmerkelijk dat jullie niet voor de fish & chips gekozen hebben. :N
Ik ben niet zo'n viseter en we kozen uiteindelijk vooral voor de mogelijkheid ergens te kunnen zitten :Y
isadora schreef:De boottocht ging toen van Cherbourg naar Rosslare, een tumultueuze vaart (van circa twintig uur) met veel zeezieken.
Naar Frankrijk varen was in eerste instantie ook onze bedoeling, maar dat viel toch vrij snel af vanwege de hoge kosten. Twintig uur op zo'n boot is toch ook wel errug lang, zelfs als je een eigen hut hebt :p
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km | 2018: 31.044 km | 2019: 26.639 km | 2020: 14.780 km
Durashift
Berichten: 4912
Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
Locatie: Rhenen

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Durashift »

Leuk verslag. :pos:

Bij de laatste foto vraag ik mij af waar het eindpunt van de trein in Amsterdam eigenlijk is.. want volgens de tekst stopt deze zelfs niet op A'dam CS..
:wink:
OV-Hobbyist
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 03 okt 2014, 21:38
Locatie: Oost-Nederland

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door OV-Hobbyist »

Eindpunt in Breda, staat vermeld op het scherm dat er uitzonderlijk gestopt wordt op Breda en dat er uitzonderlijk niet gestopt wordt op Dordrecht t/m Amsterdam CS. :wink:
Is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de OV-sector.
Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 3333
Lid geworden op: di 04 dec 2012, 22:52
Locatie: Helmond-Noord

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Zugführer »

Inderdaad, het is een bijzonder omslachtige manier van zeggen dat de trein naar Breda rijdt in plaats van Amsterdam :mrgreen:
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km | 2018: 31.044 km | 2019: 26.639 km | 2020: 14.780 km
Gebruikersavatar
Z2N
Donateur
Berichten: 11369
Lid geworden op: za 10 mar 2012, 23:51
Locatie: Zeist

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Z2N »

Mooi verslag hoor! :pos: De Mark 3-deuren zijn een bekend gegeven, toch wel een goede reden om echt wakker te zijn als je uit de Caledonian Sleeper stapt... (A)

Toch nog wel een dingetje:
Zugführer schreef:Na een uurtje of 3 komt Engeland in zicht en het laatste stuk varen we aan beiden kanten tussen land. Het is wel weer wat bewolkter geworden.
Afbeelding
Isle of Inishmore near Pembroke by Zugführer, on Flickr
Was het zodanig helder dat vanaf Pembroke Devon te zien was? Zo niet het er namelijk niet uit... (A)
Acla da Fontauna, fermada sin damonda.
Flickr!
Gebruikersavatar
Zugführer
OVNL-beheerder
Berichten: 3333
Lid geworden op: di 04 dec 2012, 22:52
Locatie: Helmond-Noord

Re: Zugführer on tour #10: De Ierse oostkust, de Welshe zuidkust en Bath [27 foto's]

Bericht door Zugführer »

Eh ja, ik had inderdaad Verenigd Koninkrijk of Wales moeten schrijven in plaats van Engeland :p
OV-kilometers 2015: 21.564 km | 2016: 17.865 km | 2017:15.751 km | 2018: 31.044 km | 2019: 26.639 km | 2020: 14.780 km
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten