Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Mikos »

Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

We gaan meteen door met de zomerronde; de periode waarin de Coronamaatregelen werden versoepeld en er weer mondjesmaat meer mensen op reis gingen. Er zijn ongetwijfeld de nodige foto's van het Openbaar Vervoer gemaakt, de mooiste mag u insturen voor de zomerronde!

Hoe werkt het?
Iedereen met een account op dit forum mag een foto van eigen hand insturen die is gemaakt in de zomerperiode van 01 juni 2020 tot en met 31 augustus 2020. Nadat de inzendtermijn is geëindigd, zullen alle foto’s in één keer aan de jury worden voorgelegd. Deze jury bestaat uit iedereen op dit forum. Iedereen mag zijn of haar stem uitbrengen op één foto die volgens jou het mooist is. Na de stemronde zal blijken welke foto er gewonnen heeft. Deze foto gaat door naar de finaleronde aan het einde van het jaar. Foto’s insturen kan tot en met woensdag 16 september 2020, 12.00 uur.

Afbeelding
De foto met de meeste stemmen tijdens de wedstrijd 'Foto van het Jaar 2019', van Gebruikersnaam.

Wat valt er te winnen?
Net als voorgaande jaren draait het uiteraard om de roem; de winnende foto is volgens de meerderheid van de stemmers de mooiste foto van de afgelopen winter en dingt bovendien mee naar de eretitel 'Foto van het Jaar 2020'. Daarnaast is er een klein prijzenpakket waarvan we de inhoud nog even voor ons houden.

Hoe doe ik mee?
Je mag de foto uitkiezen die je in de zomerperiode van 01 juni 2020 tot en met 31 augustus 2020 hebt gemaakt, waarvan jij denkt dat het de mooiste is die je hebt gemaakt in die periode. Vervolgens upload je die foto zelf naar een willekeurige host (denk aan Flickr of IMGurl).
Stuur de link van de foto per Persoonlijk Bericht aan Mikos.
Voeg aan het Persoonlijk Bericht het volgende toe:
- Titel van de foto,
- Datum waarop de foto genomen is,
- Locatie van de foto,
Optioneel is een Toelichting op de foto, die zal geplaatst worden onder je foto tijdens de stemronde.
Als de foto bewerkt is, dien je te melden wat je hebt bewerkt.
Al deze foto’s en gegevens worden door Mikos gepubliceerd zodra de stemronde opent. Foto’s insturen kan tot en met woensdag 16 september 2020, 12.00 uur.

Wat zijn de voorwaarden?
 • Foto's moeten met Rails (trein, metro, tram), Openbaar Vervoer (bus of anderszins OV) of OV-Infrastructuur (stationsgebouwen, busstations, enzovoorts) te maken hebben.
 • De foto die je instuurt, moet je zelf gemaakt hebben.
 • De foto moet gemaakt zijn in de zomerperiode van 01 juni 2020 tot en met 31 augustus 2020.
 • De foto dient geüpload te zijn bij een willekeurige host en per Persoonlijk Bericht aan Mikos gestuurd te worden vóór 16 september 2020, 12.00 uur. Direct in het topic plaatsen van de inzending leidt tot uitsluiting van de wedstrijd.
 • Voeg aan het Persoonlijk Bericht het volgende toe:
  - Titel van de foto,
  - Datum waarop de foto genomen is,
  - Locatie van de foto,
  Optioneel is een Toelichting op de foto, die zal geplaatst worden onder je foto tijdens de stemronde.
  Als de foto bewerkt is, dien je te melden wat je hebt bewerkt.
 • Na het sluiten van de inzendtermijn, zal de stemronde worden geopend. Na het sluiten van de stemtermijn zal de winnaar van de voorronde Zomer bekend worden gemaakt.
 • De ingezonden foto's worden zichtbaar gemaakt in dit topic zodra de inschrijvingsronde afgelopen is.
 • In het geval bovenstaande punten niet toereikend zijn, beslist de organisatie (Mikos) over toevoeging of wijziging van de voorwaarden.
Ik wens u allen veel succes!
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Mikos »

Reminder: We zijn volop bezig met de zomerronde, foto’s insturen kan tot en met woensdag 16 september 2020, 12.00 uur.
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Mikos »

Foto van het Jaar 2020 [Zomer] - Stemronde

Er zijn ook deze ronde weer flink wat foto’s ingestuurd waarop u kunt stemmen! Zoals iedere keer gaat het stemmen via een externe website, waar u uw stem uit kunt brengen tot en met aanstaande zaterdag 19 september, 12.00 uur.

Stemmen kan hier: https://nl.surveymonkey.com/r/2R9JJGJ
Uit welke foto’s u kunt kiezen? Hier komen ze:

1.
Afbeelding
Laatste trein
Datum: 17 augustus 2020
Plaats: Lancerf
Bewerking: De foto is onbewerkt.
Omschrijving: De zijlijnen in Frankrijk stellen niet zo veel voor. 1 stelletje dat de dienst verzorgt zo ook op de lijn Guingamp - Paimpol. Door de weeks is dan in een iets-meer-dan-een-2-uurs-dienst. Rond kwart voor 9 's-avonds passeert de laatste trein van de dag Lancerf. Het water rechts is de monding van de rivier Trieux. Een strandje is er helaas naast het station niet aanwezig.

2.
Afbeelding
De avond tegemoet
Datum: 2 augustus 2020
Locatie: Ede, De Kade
Bewerking: Ja, rechtgezet, meer contrast, schaduwen opgelicht en hooglichten donkerder gemaakt
Omschrijving: Vakantie zat er dit jaar niet in, dus dan maar een foto uit eigen omgeving ;) Nog net voordat de zon onder gaat passeert VIRM 9577 met een InterCity naar Schiphol Airport tussen Ede en De Klomp.

3.
Afbeelding
Zoevend over de ZoRo-busbaan
Datum: 10 juni 2020
Locatie: ZoRo-busbaan bij Berkel en Rodenrijs
Bewerking: Nee
Omschrijving: Een van de net in dienst gestelde wagens van het R-Net van de RET zoeft over de ZoRo-busbaan die Zoetermeer en de regio Rotterdam met elkaar verbindt. Het betreft RET 1289 die hier de halte Koegelwieckplantsoen passeert, waarbij goed te zien is dat de busbaan voor een groot deel parallel loopt aan de Hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Schiphol.

4.
Afbeelding
Stomend de zomer door
Datum: 19 augustus 2020
Locatie: Eerbeek
Bewerking: De foto is onbewerkt.
Omschrijving: De stoomtrein van de VSM is op weg richting Eerbeek en Dieren om na twintig minuten te keren weer terug te rijden naar Beekbergen.

5.
Afbeelding
Lübeck Hbf: een bron van geschiedenis
Datum: 18 augustus 2020
Locatie: Lübeck Hbf
Bewerking: Onbewerkt
Omschrijving: Gelukkig kon ik tijdens de zomervakantie naar het buitenland reizen. Het Hauptbahnhof van Lübeck heeft een rijke (spoor)geschiedenis: van spoorknooppunt aan de Vogelfluglinie tot grensstation aan een van de weinige spoorlijnen tussen West- en Oost-Duitsland. Het station is goeddeels onbeschadigd door de Tweede Wereldoorlog gekomen, en is in 2008 gerenoveerd en pas dan ook geëlektrificeerd. Op de foto is de monumentale stationskap goed te zien. De trein is de RE 4 naar Bad Kleinen in Mecklenburg-Vorpommern.

6.
Afbeelding
Iconen uit de jaren 50
Datum: 9 juni 2020
Locatie: Spoorwegmuseum
Bewerking: Iets rechter gezet
Omschrijving: Op 9 juli stonden een Blauwe Engel en een 1200 mooi naast elkaar in het Spoorwegmuseum.

7.
Afbeelding
Dreigende lucht boven rood witte GTW
Datum: 11 juli 2020
Locatie: Hogeweg, Eenum
Bewerking: Nee
Omschrijving: De rood witte GTW’s van Arriva die op de Noordelijke Nevenlijnen rijden worden vanaf nu langzaam omgebouwd naar van binnen en van buiten opgeknapte blauw witte treinen. Onder een dreigende lucht vertrok op 11 juli deze nog rood witte GTW vanuit Loppersum (wat links van de trein nog te zien is) voor de laatste kilometers naar Delfzijl.

8.
Afbeelding
Gronings platteland
Datum: 28 juli 2020
Locatie: Ellerhuizen, Groningerweg
Bewerking: Bijgesneden en schaduw/hooglicht correctie
Omschrijving: Met nog een beetje alle maatregelen in het achterhoofd zocht ik in de zomer van 2020 bovengemiddeld veel plekjes op het platteland op om zo het OV in landelijke omgeving vast te kunnen leggen. Eind juli belandde ik zodoende in Groningen waar ook de kleine dorpjes rondom de stad opgezocht werden. Daar kon ondermeer een van de met de concessiewissel een half jaartje eerder ingestroomde Ebusco 2.2 vastgelegd worden die hier lekker in de bocht hangt op de Groningerweg in Ellerhuizen, net voordat deze de Ellerhuizerbrug over zou steken op weg van Middelstum naar Groningen.

9.
Afbeelding
Bus in de Noordoostpolder
Datum: 20 augustus 2020
Locatie: Ens, Sloefweg
Bewerking: Ja, de schaduw op de neus van de bus iets aangepast en een paar auto's van de snelweg gehaald.
Omschrijving: Een lege polder, zonder huizen. Veel groen en landbouw, weinig drukte. Iets dat als Randstedeling er raar uit ziet, ik vind het net Duitsland lijken hier. Toch is dit de Nederlandse Noordoostpolder, een polder die bijna 80 jaar oud is. Hier zien we een gelede Connexxion bus op de lijn naar station Kampen. Dankzij een brug over de N50 en een lekker zonnetje deze foto kunnen maken half augustus.

10.
Afbeelding
Het Delftse Buisspoor
Datum: 12 Juni
Locatie: Station Delft
Omschrijving: Na bijna 50 jaar luchtspoor ligt er in het Delftse voor de treinen nu een buis, waar elk half uur deze Intercity's kruisen op een fraai nieuw tunnelstation.

11.
Afbeelding
Bakken bij het Bels Lijntje
Datum: 06 juni 2020
Locatie: Station Turnhout
Omschrijving: In een poging het Bels Lijntje te ontdekken starten we in de blakerende zon en 30 graden bij het kopstation Turnhout, alwaar een Break zich niets aantrekt van de hitte, en rustig wacht op inzet richting Herentals, met eindbestemming Antwerpen.

Stemmen
Uw stem uitbrengen kan tot en met aanstaande zaterdag 19 september, 12.00 uur achter deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/2R9JJGJ

Ik wens u veel wijsheid toe bij het stemmen!
waldo79
Berichten: 5236
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door waldo79 »

Prachtige plaatjes.
De N50 is echt geen snelweg :lol:
Forumpauze
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Mikos »

In verband met familieomstandigheden vandaag een reminder en niet morgen: U kunt nog stemmen tot en met aanstaande zaterdag 19 september, 12.00 uur op bovenstaande link.
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Mikos »

Foto van het Jaar 2020 [Zomer] - De uitslag

Er is weer volop gestemd en er is een duidelijke winnaar, kijkt u mee naar de grafiek?

Afbeelding
Er is 47 keer gestemd deze ronde en u was redelijk verdeeld. In procenten ziet het er zo uit:

Afbeelding

Daarmee is er een duidelijke winnaar van de Zomerronde, met liefst 23 van de 47 stemmen en daarmee ruim 48% is dat Laatste trein van ZO6176, gefeliciteerd! Je dingt mee naar de hoofdprijs aan het einde van het jaar.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Zodra de herfst voorbij is, komt de herfstronde nog. We spreken elkaar dan weer!

Alle inzendingen met hun rechthebbende eigenaar:
Laatste trein, van ZO6176.
De avond tegemoet, van Gebruikersnaam.
Zoevend over de ZoRo-busbaan, van Milco.
Stomend de zomer door, van Mikos.
Lübeck Hbf: een bron van geschiedenis, van PHS.
Iconen uit de jaren 50, van Meltrain.
Dreigende lucht boven rood witte GTW, van mb90.
Gronings platteland, van Daniel.
Bus in de Noordoostpolder, van Stadsbus.
Het Delftse Buisspoor, van teun.
Bakken bij het Bels Lijntje, van rikthoff.
Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 16035
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door Meltrain »

Absoluut de volledig terechte winnaar.
En ik ben blij met die ene stem op mijn foto. 8-)
Elke dag van de slaapkamer naar de woonkamer en terug.
Af en toe komt daar bovenop een reis van Rlb naar Dvd en terug.
ZO6176
Berichten: 3492
Lid geworden op: wo 02 dec 2015, 20:20
Locatie: Eindhoven

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door ZO6176 »

Bedankt voor de stemmen.
Overigens is mijn stem gegaan naar mb90. Ik vond het niet fair om op mezelf te stemmen. Zaten toch wel aardige platen bij.
KM46
Berichten: 13699
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 22:06

Re: Foto van het Jaar 2020 [Zomer]

Bericht door KM46 »

Een terechte winnaar :P .

En deze keer was ik wel op tijd om te stemmen.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten