Inschrijflijst concessies 2017

Hier worden eventuele richtlijnen en aankondigingen kenbaar gemaakt en eventueel besproken. De geldende richtlijnen zijn op de wiki zelf te vinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 5972
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Inschrijflijst concessies 2017

Bericht door fogeltje »

Beste wiki-gebruikers,

In de afgelopen jaren hebben we op de OVNL-wiki een steeds groter wordend archief aan historie van de Nederlandse bus-, tram en metrolijnen opgebouwd. Daarbij zijn in de loop der jaren door de bewerkers zelf systemen opgezet om de voortgang van het bijwerken van de wiki rondom de jaarlijkse dienstregelingswijziging opgezet, waarvoor onze dank want dat heeft mede bijgedragen aan de stormachtige groei van onze wiki.

Zoals al eerder medegedeeld is deze maand de start van het inschrijfseizoen voor de BTM-dienstregeling 2017 verschoven naar 1 november. De achterliggende reden hiervoor is dat we als beheerdersteam aan het nadenken zijn geweest over hoe we dit proces kunnen verduidelijken, beter kunnen laten aansluiten op onze visie voor OVNL en vooral ook zodanig kunnen wijzigen dat de continuïteit gewaarborgd wordt.
Het nieuwe systeem is gebaseerd op de volgende drie uitgangspunten:
  • Trouwe gebruikers die jaarlijks het gebied waarin ze zelf bekend zijn bijhouden moet je koesteren: doordat zij het gebied kennen worden de pagina's vaak het best bijgehouden doordat ontwikkelingen in het gebied eenvoudiger opgemerkt worden.
  • Voor de continuïteit van de wiki is het belangrijk dat ook nieuwe gebruikers kunnen groeien in het bijwerken van een concessiegebied, zodat er ook in de toekomst nog een voldoende grote groep is die alles bijhoudt.
  • Het inschrijfsysteem zelf werkt op zich goed voor het zorgen dat alles wordt bijgewerkt.
Rekening houdend met deze punten zijn we tot het volgende inschrijfproces gekomen:
  • We stellen een maximum in van drie concessies per gebruiker. Dit is gebaseerd op het huidige gemiddelde aantal gebieden per gebruiker.
  • Naast deze drie concessies kan je nog bij één concessie jezelf aanbieden om iemand te helpen. We zouden hier vooral graag zien dat de ervaren bewerkers de nieuwelingen op weg helpen in het proces van de dienstregelingswissel, zodat zij ook aanleren hoe je dat het best kunt aanpakken en hoe alles werkt.
  • In de eerste inschrijfweek, van 1 t/m 6 november, publiceren we de inschrijflijst met daarin per concessie de namen van degenen die hem afgelopen jaar bijgewerkt hebben. Deze week is er nog geen sprake van een open inschrijving, maar kunnen gebruikers aangeven of ze dezelfde gebieden als het afgelopen jaar weer willen doen (of niet). Uiteraard wel met inachtneming van het maximum van drie.
  • In de periode vanaf 7 november kan vervolgens iedereen zich inschrijven voor de concessies die nog vrij zijn, waarbij nog altijd het maximum van toepassing is.
  • Twee weken voor de dienstregelingswissel, dit jaar is dat op 27 november, wordt indien er nog concessies zijn waar niemand zich op heeft ingeschreven de inschrijving vrijgegeven. Op dat moment is er dus geen limiet meer maar vinden we het belangrijker dat alle gebieden bijgewerkt worden.
Met deze nieuwe procedure hopen we het dienstregelingswisselproces wat meer gestroomlijnd te laten verlopen en de grote hoeveelheid werk wat beter te verdelen over de beschikbare gebruikers. Uiteraard zullen we als beheer het verloop wel blijven monitoren zodat er indien nodig aanpassingen gemaakt kunnen worden.
"Een touringcar is geen bus"
Globetrotter
Berichten: 1520
Lid geworden op: ma 18 nov 2013, 17:40

Re: Inschrijflijst concessies 2017

Bericht door Globetrotter »

Misschien een stomme vraag, maar waar is de inschrijflijst te vinden?
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 11868
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Inschrijflijst concessies 2017

Bericht door Ardan »1,5 meter

Globetrotter
Berichten: 1520
Lid geworden op: ma 18 nov 2013, 17:40

Re: Inschrijflijst concessies 2017

Bericht door Globetrotter »

Tnx.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast