Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Hier kun je Blogs plaatsen over je reiservaringen of je ervaringen als personeelslid bij een OV-bedrijf. Reisverslagen met meerdere foto's kun je beter in OV in Beeld plaatsen.
Gebruikersavatar
Bartjk
Berichten: 367
Lid geworden op: di 05 jul 2011, 17:44
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Bartjk »

Afgelopen zomer ben ik begonnen om mijn busrijbewijs te halen. De mogelijkheid deed zich voor om bij Qbuzz in Utrecht als student te gaan werken waarbij ik direct bij Qbuzz in dienst wordt genomen en zij mijn rijbewijs volledig betalen. Nu was het voor mij als klein kind altijd al een droom geweest om ooit op een dag op de bus te gaan rijden. Dit was de kans! En zo geschiedde...

Het halen van het rijbewijs
Nadat ik was aangenomen begint het circus. Je wordt uitgenodigd voor een psychologische test. Daarvoor moest ik naar Rotterdam. Tegenover het centrale station aan de Weena stond een statig gebouw waarin de test werd afgenomen. Na een hele middag op gekleurde knoppen te drukken en een half uur naar een vierkantje te hebben gestaard was ik goedgekeurd. Vervolgens mocht ik bij de medische keuring langs. Daar werd onder andere gekeken naar je ogen. Laat het nou net een snikhete dag zijn met veel pollen in de lucht waardoor ik flink moest knipperen en wrijven. Maar ook dat was prima. Tot slot krijg je een eerste voorproefje bij de rijtest. Voor het eerst met de bus de weg op. Na een korte uitleg verlaten we meteen het terrein van de rijschool in Nieuwegein en mag ik de eerste bochtjes maken. In mijn middelbare schooltijd heb ik veel gespeeld in het spelletje OMSI. Een beetje inzicht van hoe je bochten moet maken zat er daardoor al wel in, maar om nu ook echt met zo'n grote bus te rijden was toch erg spannend. De instructeur zag dat het goed was en met een advies voor 30 lesuren mocht ik aan mijn theorie-examen beginnen!

Voor het rijbewijs D moet je 3 theorie-examens doen. Het examen Verkeer en Techniek en het examen Administratie is voor het rijbewijs, en voor de code 95 moet je nog een examen over de administratie doen maar dan met verschillende cases. Voor de examens moest ik een week lang elke avond naar Nieuwegein voor de theorielessen. De bedoeling was dat ik de week er op de 3 examens in Utrecht zou afleggen. Maar het CBR zit daar natuurlijk tussen. Op de één of andere manier was er bij hun wat fout gegaan waardoor ik niet ingepland stond. Zodoende mocht ik voor de administratie naar Leeuwarden, voor de cases naar Haarlem en verkeer en techniek naar Utrecht. Alles gelukkig in 1 keer gehaald waardoor ik halverwege september klaar was om met de praktijklessen te beginnen.

Afbeelding

Er zat alleen één ding in de weg. De gezondheidsverklaring van het CBR... Na het halen van al mijn theorie-examens ben ik het CBR maar eens gaan bellen. De mevrouw aan de andere kant van de telefoon vertelde mij rustig dat men 28 weken had om de aanvraag te bekijken en vervolgens nog eens 28 weken om een eventueel gezondheidsonderzoek te beoordelen. Ze hadden dus tot de zomer van 2020 de tijd voor het zaakje. Nu kon ik het daar bij laten maar daar kan ik niet tegen, en het toeval wou dat de Tweede Kamer die week een debat hield over het CBR. Ik ben daar heen gegaan en heb mijn verhaal met een aantal Kamerleden gedeeld. Een kamerlid van de SP bracht het in het debat in als vraag aan de minister van Infrastructuur en aangezien ik de enige jonge persoon op de tribune was keek ze me ook nog eens aan om er echt wat aan te gaan doen. Twee weken later was het geregeld. Zo moeilijk is het dus niet. Maar ik denk dat als ik niks had gedaan ik nu nog zat te wachten. Echt een vreselijke organisatie dat CBR :X

In december kon ik beginnen met de praktijklessen. Het busrijden is in het begin best spannend en ik wist ook nog niet echt waar ik moest kijken in m'n spiegels en op de weg. Maar na een uur of 10 gaat dat wel weg en begin ik er echt lol in te krijgen. Ik kreeg de bus steeds meer onder controle en de instructeur stuurde mij steeds smallere straatjes in. Na 4 weken, vlak voor kerst was het moment daar. Ik maakte kennis met de op het oog vriendelijke man van het CBR. We namen alle documenten door bij de rijschool en hij vroeg nog een paar vragen. Daar wist ik het antwoord op, maar de examinator vond het leuk om vervolgens door te vragen tot ik het niet meer wist. Vervolgens liepen we naar de bus waar ik wat moeite had met de tachograaf en hij ook nog specifieke dingen vroeg over de techniek waar ik het antwoord zo niet op wist. Niet helemaal op m'n gemak verlieten we de rijschool en bij de eerste de beste halte moest ik halteren. Dit is één van de bijzondere manoeuvres die je moet doen voor het busrijbewijs. Mij is geleerd om hem iets van de stoep af te houden om slijtage aan de banden te voorkomen. Maar daar was de CBR examinator het niet mee eens. We verlieten de halte en reden een parkeerterrein op. Daar moest ik een precisiestop maken. Wat inhoudt dat je achteruit moet rijden en binnen een meter van een bepaald punt met de achterkant moet stoppen. Dit ging prima. We rijden weer door en komen bij een stoplicht aan. In mijn hoofd heb ik de fouten al geteld en krijg ik de indruk dat deze examinator erg strikt is in alles. Vlak voor mij springt het stoplicht op oranje, precies op het moment dat ik dacht dat ik niet meer kan stoppen. Met de indruk van de examinator in het achterhoofd besluit ik in een split second om te gaan remmen. Liever ik dan dat hij ingrijpt. Vrij hard en lomp zet ik de bus voor de stopstreep stil met naast mij de examinator vastgeklampt aan de stang voor hem op het puntje van zijn stoel. Oeps, dus toch echt te hard geremd. De examinator laat duidelijk merken dat dit echt niet de bedoeling was en met een heel naar gevoel rijd ik weer verder. Bij Westraven wil de examinator de snelweg op richting Arnhem. Bij de kruising voor de stoplichten naar de snelweg merk ik dat ik verkeerd voorgesorteerd sta. Weer zakt de moed in mijn schoenen. Gelukkig stonden er niet veel auto's naast me en kon ik het netjes oplossen. Maar in mijn hoofd was het weer een fout. Na een rondje Lunetten gingen we terug naar de rijschool. Ik moest zelf de bus wegzetten terwijl de examinator al naar binnen ging. Ik dacht dit is foute boel. Langzaam loop ik naar binnen toe het hokje in. De examinator kijkt mij aan en vraagt of ik altijd zo hard rem voor oranje. Ik vertel dat het door de spanning kwam. Dat had hij al door en hij feliciteerde mij met het halen van het examen. De overige zaken waren geen fouten voor de beste man. Ik was nog nooit zo opgelucht.

Afbeelding

Krap
Ik mag beginnen op de DMG lijnen die vanuit Utrecht rijden. 4 Lijnen die allemaal niet zo ingewikkeld zijn. Mijn favoriet is lijn 90. Deze lijn loopt van Utrecht naar Gelkenes en loopt grotendeels over de Lekdijk. De dorpjes op de dijk zijn niet echt gemaakt voor een grote 13 meter bus. Vooral in Nieuwpoort is het smal. Over het kortverkeer melden we altijd dat we het stadje in rijden zodat eventuele collega's weten dat ze op dat moment niet hetzelfde moeten doen. Je kunt elkaar daar namelijk echt niet passeren. Voor vrachtverkeer is het niet toegestaan om door Nieuwpoort te rijden om diezelfde reden. Toen ik eenmaal in het dorp was kwam ik ondanks het verbod toch een vrachtwagen tegen. Deze stond fietsen de lossen bij de lokale fietsenwinkel. Ik paste door over het stoepje te rijden maar net langs de vrachtwagen. Alleen stond op het stoepje ook een paaltje en m'n mentor schatte de kans maar klein dat we er langs konden. De chauffeur van de vrachtwagen kwam in de tussentijd ook even kijken en begeleidde me door op het paaltje te letten. Als het niet past dan kan ik altijd nog achteruit. Zeker nu ik m'n mentor bij me heb.

Links voor was het paaltje zelfs voor m'n mentor niet meer te zien die naast me stond. Ik stuurde voorzichtig terug naar rechts en wist de 13 meter lange Iveco er precies doorheen te sturen. Aan beide kanten met minimale speling. Ik kan je vertellen dat dat heel erg lekker voelt als dat soort dingen lukken. Dan zit je er toch niet voor niks.

Afbeelding

Alleen
Na 4 dagen begeleid te zijn door de mentor was het tijd voor mijn eerste dienst alleen. Tijdens de ritten samen heb ik mij eigenlijk op geen moment zenuwachtig gevoeld. Ik ging ook vol goed moed naar de stalling. Nadat ik alleen de bus had gepakt en de poort uit reed begon ik zenuwachtig te worden. Helemaal niemand die nog even een oogje in het zeil houdt. Ik sta er helemaal alleen voor. De eerste rit die ik reed was op lijn 388. Een rit van 1 uur en 37 minuten. Op het station van Utrecht begroet ik wat ongemakkelijk de passagiers die instappen. Niemand met lastige vragen gelukkig en op tijd vertrek ik met klamme handjes naar Rotterdam. Ik probeer wat rust te vinden in de muziek die uit de radio komt maar de klamme handjes bleven. Zonder problemen kwam ik iets na 17 uur op tijd in Rotterdam aan. Na een kwartier pauze mocht ik terug. Door de afsluiting van de N3 is het erg druk op de A15. Ik heb een kwartier stil gestaan wat resulteerde in 10 minuten vertraging. Gelukkig had de dienstregeling daar al rekening mee gehouden en kwam ik toch op tijd aan in Utrecht. De eerste rit zat er op en alles op de bus zat er nog aan. Op die dienst mocht ik nog een keer naar Rotterdam. Tijdens die rit namen de klamme handjes af en had ik het ook steeds meer naar mijn zin. Om 22 uur mocht ik nog een keer naar Gorinchem op en neer en bijna 9 uur na het begin van de dienst kwam ik weer terug op de garage. De eerste dienst zat er op! De jongen die als klein kind vol bewondering keek naar hoe de buschauffeur zo'n groot voertuig reed zit nu zelf op die plek. En ik moet zeggen dat het mij enorm bevalt. Dit smaakt naar meer!

Afbeelding

Tot zo ver dit eerste inkijkje op de bus. Ik ga proberen de verhalen die ik mee maak te verzamelen en zo af en toe hier te plaatsen!

Tot de volgende keer *bus*
Durashift
Berichten: 4822
Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
Locatie: Rhenen

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Durashift »

Leuk man, gefeliciteerd. *bus*

Goed verhaal over dat examen. E&R heeft je toch wel verteld dat 'na de 2e pijl' niet meer geremd wordt voor oranje. :wink: (mij wel namelijk..)
Het blijft irritant hoor, vind ik, verkeerslichten die al enige tijd op groen staan.. waardoor jij als chauffeur op enig moment moet beslissen.. houdt ik de snelheid aan.. of neem ik gas terug in de verwachting dat het licht wel zal verspringen..

Veel plezier met de ritten.

Wat betreft die Westerman auto.. die had 'm natuurlijk ook net ff een metertje verder naar voren kunnen zetten.. had jij het weer makkelijker met dat A'dammertje. :wink:
nvdw
Donateur
Berichten: 2512
Lid geworden op: zo 10 jun 2012, 14:12

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door nvdw »

Dat gevoel van die eerste keer dat je echt op jezelf bent aangewezen... dat herken ik ook nog wel. Je weet de route, je kent je bus en toch voelt het alsof je iets bent of gaat vergeten. Gaat vanzelf over ;)

Je hoort inderdaad geen vrachtauto's tegen te komen in Nieuwpoort, maar deze vrachtauto die de fietsen komt brengen is er dus de uitzondering op.

En ja, het CBR. Ken ook iemand die al maanden wacht op het groene licht, en dat met een volledig 'schone lei'... kun je nagaan als je wel met diabetes of een historie met een tia te maken hebt.

Wel zwaaien hoor 8-)
“Uiteindelijk ga je je altijd interesseren voor de afrekening van de servicekosten” ~ Houellebecq
Gebruikersavatar
Bartjk
Berichten: 367
Lid geworden op: di 05 jul 2011, 17:44
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Bartjk »

Durashift schreef:Leuk man, gefeliciteerd. *bus*

Goed verhaal over dat examen. E&R heeft je toch wel verteld dat 'na de 2e pijl' niet meer geremd wordt voor oranje. :wink: (mij wel namelijk..)
Het blijft irritant hoor, vind ik, verkeerslichten die al enige tijd op groen staan.. waardoor jij als chauffeur op enig moment moet beslissen.. houdt ik de snelheid aan.. of neem ik gas terug in de verwachting dat het licht wel zal verspringen..

Veel plezier met de ritten.

Wat betreft die Westerman auto.. die had 'm natuurlijk ook net ff een metertje verder naar voren kunnen zetten.. had jij het weer makkelijker met dat A'dammertje. :wink:
Zeker is dat verteld. Alleen reageer je toch anders als er een examinator naast je zit die al over veel dingen moeilijk deed. Als hij toch niet vind dat je door mag rijden en hij drukt op de rem ben je de sjaak.

Als de vrachtwagen verder naar voren stond kwam ik het stoepje links niet op. Vlak naast me op de foto stond nog een paal en dan had ik er niet in kunnen steken. Als het niet had gepast had hij wel nadat ik naast hem stond naar voren kunnen rijden. Maar dit was wel leuker 8-)
Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 6535
Lid geworden op: ma 13 jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Milco »

Ik had natuurlijk via Facebook al iets vernomen, maar alsnog gefeliciteerd! Leuk geschreven ook, leest lekker weg! :pos:

En ja, die 'droom' om buschauffeur had ik als klein jochie al en nu heel stiekem nog steeds. Helaas is het door mijn slechtziendheid niet mogelijk om überhaupt op een normale manier een rijbewijs te halen, in welke vorm dan ook. Dan maar wat vaker aan het stuur draaien tijdens OMSI. :)
Medewerker Verloning bij RGF Staffing The Netherlands.

Mijn websites:
http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 21-07-2021
http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 04-07-2021
http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 35686
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Daniel »

Gefeliciteerd! En een leuk eerste verhaaltje ook zo :pos:

Dat niet weten waar te moeten kijken herken ik nog wel van de ene keer dat ik zelf een ochtendje op een lesbus heb mogen rijden.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Frank93
Berichten: 1105
Lid geworden op: zo 28 sep 2014, 16:31
Locatie: Alkmaar

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Frank93 »

Veel plezier met het mooiste beroep wat er is. Maar 4 lijnen in de diensten gaat voor mij wel snel vervelen denk ik maar dat is natuurlijk weer voor iedereen anders.
Tom98
Donateur
Berichten: 492
Lid geworden op: do 08 mar 2018, 18:17
Locatie: Enschede/Almelo
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Tom98 »

Leuk verhaal! Heel herkenbaar ook. Leuk om te zien dat ik niet de enige student ben die op dit geniale idee gekomen is _O-
Welkom bij de club en wel zwaaien he!
In Utrecht kan je mij vooral tegenkomen op lijn 50, maar ook 102, 107, 195 of 295 *bus*
En gouden tip van mijn kant: het klokje op de boordcomputer van jouw punctualiteit is gewoon decoratie, niet gek laten maken door die rijtijden, anders is de lol er gauw af 8-)
Buschauffeur Syntus Utrecht en voorheen ook Syntus Twente. Afgestudeerd jurist.
Gebruikersavatar
ArrivaBas
Berichten: 6768
Lid geworden op: ma 20 apr 2015, 13:39
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door ArrivaBas »

Mooi geschreven, Bart!

Ik heb vrij recent overwogen om ooit een busrijbewijs te gaan halen. Daarom is het eerste deel van je column over het proces erg informatief geweest voor mij. :pos: En gelukkig heb ik ook al de nodige kilometers gemaakt in OMSI. 8-)
2-10-2020: Trein 3.310 km, Bus 138 km, Trèm 0 km, Metro 0 km
2019: Trein 5.638 km, Bus 322 km, Trèm 0 km, Metro 0 km

Volg hier Mijn Flickr!
JordiBrabant
Donateur
Berichten: 1174
Lid geworden op: zo 28 okt 2018, 14:36
Locatie: Concessie West-Brabant - Ehv

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door JordiBrabant »

Allereerst gefeliciteerd natuurlijk met deze prestatie!!
Ben je van plan om er op YouTube ook nog op de een of andere manier aandacht aan te schenken?
Aandacht spoor 5: De IC-trein naar Den Haag Centraal komt zo dadelijk aan spoor 5. Deze trein stopt in Tilburg, Breda, Rotterdam Centraal, Delft, Den Haag Hollands Spoor, Den Haag Centraal. De eerste klasplaatsen bevinden zich in het 3e en 7e rijtuig.
Cas
Berichten: 544
Lid geworden op: zo 01 apr 2018, 04:38
Locatie: Kopenhagen/Utrecht

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Cas »

Leuk, gefeliciteerd! Altijd leuk om te lezen dat studenten ook op de bus terecht komen. Je zal me vast een keer rondrijden op de 90 of 387!
請勿靠近車門
Etienne
Berichten: 6644
Lid geworden op: vr 26 dec 2008, 14:01
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Etienne »

Leuk om dit eens te lezen. Ik heb geen behoefte om als buschauffeur te gaan werken, maar het rijbewijs zou ik nog wel eens willen halen.
Elke dag van de slaapkamer via de woonkamer naar de studeerkamer

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's of kijk op mijn wandelblog over het wandelen op de GR5 (Grande Randonee 5)
waldo79
Donateur
Berichten: 5823
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door waldo79 »

Leuk om te lezen. Veel veilige kilometers op de weg gewenst :)

Voor mij geen bussen, ik vind B al spannend genoeg, al maakt de gewenning dat ik na een half jaartje steeds gemakkelijker ben gaan vinden om te rijden. Ondertussen al bijna 21 jaar verder (A)
Gebruikersavatar
ICE11
Berichten: 1363
Lid geworden op: ma 05 mei 2014, 23:57
Locatie: Aken

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door ICE11 »

Altijd goede reis!
En het is toch even spannend om te lezen dat de opleiding voor de busrijbewijs in NL toch sommige verschillen tegenover de opleiding hier in Duitsland heeft terwijl het toch eigenlijk allemaal europees zal zijn.
Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 6535
Lid geworden op: ma 13 jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Milco »

Nu vraag ik mij af: wat zijn dan de verschillen tussen Nederland en Duitsland?
Medewerker Verloning bij RGF Staffing The Netherlands.

Mijn websites:
http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 21-07-2021
http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 04-07-2021
http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html
Hendrik
Berichten: 2183
Lid geworden op: vr 20 feb 2015, 21:12

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Hendrik »

Leuk verhaal! En gaaf dat je je rijbewijs hebt gehaald! :pos:
TimoD
Berichten: 207
Lid geworden op: do 10 mei 2018, 09:10
Locatie: Utrecht/Zeist

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door TimoD »

Leuk om te lezen. :) Wel kort, die 4 dagen met je mentor op pad. Of heb je later nog meer 'mentordagen' gehad (om bijvoorbeeld BRU-lijnen te leren)?
umbusko
Donateur
Berichten: 2905
Lid geworden op: zo 28 okt 2018, 16:45
Locatie: Maastricht/Nijmegen

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door umbusko »

Leuk verhaal :) , ook om over de procedure te lezen: over gewone rijlessen praat iedereen, maar wat er voor een hoger niveau moet gebeuren hoor je nooit. Zelf ben ik nog niet eens aan gewone rijlessen toegekomen. Gewone auto's (en touringcars) vind ik maar helemaal niks, als passagier althans. Maar misschien heeft het wel wat als je zelf mag rijden, en het is natuurlijk wel heel handig om het te kunnen en mogen.
VIRM
Berichten: 5857
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door VIRM »

Leuk verhaal! Is de combinatie student en buschauffeur wel een beetje te doen? :)
Beul van de blindegeleidelijn
Gebruikersavatar
ICE11
Berichten: 1363
Lid geworden op: ma 05 mei 2014, 23:57
Locatie: Aken

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door ICE11 »

Milco schreef:Nu vraag ik mij af: wat zijn dan de verschillen tussen Nederland en Duitsland?
Enkele punten, uit eigen ervaring:
- Voorafgaand rijtest niet op openbare wegen
- Eerste medisch onderzoek en psychologische test duurt maar rond een uur en geen halve dag
- Twee (in plaats van drie) theorie-examens, een voor het rijbewijs en een voor cijfer 95
- Het bekijken en beoordelen van jouw aanvraag bij onze "Straßenverkehrsamt" (ik denk dat is vergelijkbaar met het CBR in NL) gaat behoorlijk sneller dan 2x 28 weken (ik had het "ok" voor de praktijklessen bij voorbeeld na ongeveer drie of vier weken)
- Achteruit rijden met precisiestop kennen wij niet, wel achteruit parkeren
- Stoppen bij een halte kennen wij wel maar dan zo dicht als mogelijk bij de stoep
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 46860
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Suus »

Het CBR is dan ook verworden tot een politiek schandaal. Ze hebben daar vrij succesvol een zwart gat in hun administratie weten te integreren waar alle ingezonden documentatie in verdwijnt. Inmiddels heeft het zwarte gat ook greep gekregen op hun boekhouding, want ze maken een miljoenenverlies op verplichte winkelnering.
Rame à l'approche
Western Soldier
Berichten: 1208
Lid geworden op: ma 22 mei 2017, 18:10

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Western Soldier »

Goed verhaal en dus een echte bestuurder, aan het stuur van de bus, maar ook zo een als Fred Teeven probeerde te zijn, maar waar hij helaas niks van kon.
Regelmatig te vinden in de lijnen 51, 352, 589, 590, 51, 53 en 54.
Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 11400
Lid geworden op: za 31 aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Hainje »

Western Soldier schreef: maar waar hij helaas niks van kon.
Bron?
Heb eigenlijk nooit slechte verhalen over hem gehoord, so enlighten me.
♪♫ Graai, pak, grijp, jat, naai, pik en bedonder ♪♫
Western Soldier
Berichten: 1208
Lid geworden op: ma 22 mei 2017, 18:10

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Western Soldier »

Als staatssecretaris heb ik het over en de teevendeal kan natuurlijk nooit goed zijn. Hoe kun je een crimineel 4,7 miljoen euro geven? Maar dat is mijn mening.
Regelmatig te vinden in de lijnen 51, 352, 589, 590, 51, 53 en 54.
Gebruikersavatar
Bartjk
Berichten: 367
Lid geworden op: di 05 jul 2011, 17:44
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: Het rijbewijs halen | Busverhalen #1

Bericht door Bartjk »

VIRM schreef:Leuk verhaal! Is de combinatie student en buschauffeur wel een beetje te doen? :)
Tot nu toe is het prima te combineren. Van Qbuzz hoef ik niks dus dat is wel heel chill! Alleen is het wel heel erg leuk werk en moet ik op schooldagen met maar 1 saaie les me heel erg inhouden om niet toch een busdienstje te doen :oops:
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast