Informatie Schiphol Airport - Amsterdam Zuid - Amsterdam CS

Hier kun je terecht met al je vragen over het openbaar vervoer, ook als je (nog) geen account op OVNL hebt. Bedenk je wel dat wij een forum met hobbyisten zijn en we geen banden hebben met OV bedrijven.
Rob357
Berichten: 81
Lid geworden op: ma 08 okt 2018, 09:56

Informatie Schiphol Airport - Amsterdam Zuid - Amsterdam CS

Bericht door Rob357 »

Voor een schoolproject doen we een onderzoek naar het OV op de verbinding(en) Schiphol Airport - Amsterdam Zuid - Amsterdam CS. Het doel is om uit te vinden welke modaliteit (keuze uit Trein/Metro/Bus) het meest geschikt is om de capaciteit uit te breiden. We zijn daarvoor op zoek naar zoveel mogelijk informatie rond dit traject. We hebben zelf al flink gezocht, maar ik verwacht dat we met de kennis van hier nog meer informatie kunnen vinden.

Als jij interessante informatie weet, zou je dat dan met ons willen delen? Alles is welkom, van rapporten/begrotingen over gerealiseerde projecten tot geplande projecten of zelfs proefballonnetjes. Van in- en uitstapcijfers voor verschillende modaliteiten tot de aanschafprijzen van vervoersmiddelen en de aanleg kosten van infrastructuur. Bij voorkeur hebben we openbare bronnen waar we naar kunnen linken, maar andere bronnen met nuttige informatie zoals eigen kennis/herinneringen zijn ook welkom. Alvast bedankt aan iedereen die ons van informatie kan voorzien!

Enkele plannen/projecten die we al gevonden hebben (maar waar nog steeds informatie over welkom is):
- Airport Sprinter
- Doortrekking Noord/Zuidlijn
- Verplaatsen van internationale treinen van CS naar Zuid
- Vergroting station Amsterdam Zuid
- Veranderingen op station Amsterdam CS
- Informatie over de huidige concessie van GVB

Voor de moderators: als dit verzoek niet mag/ergens anders beter tot z'n recht komt verwijder/verplaats het dan gerust.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast