OV-chipkaartberichten op een rijtje

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Cookie
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1671
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 17:06

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Cookie »

'Ophef privacy-gevoeligheid chipkaart is overdreven'

GRONINGEN
- De commotie over de privacy-gevoeligheid van de ov-chipkaart is overdreven. Dat zegt Peter Verhoef, hoogleraar Marketing van de Rijksuniversiteit Groningen.

Er wordt al jaren gewerkt aan de kaart voor het openbaar vervoer. Reizigersorganisatie Rover, de Consumentenbond en het College Bescherming Persoonsgegevens hebben de handen er vanaf getrokken, omdat ze zich zorgen maken over de privacy van gebruikers.

Volgens Verhoef is wetenschappelijk aangetoond dat maar acht procent van de Nederlanders het echt vervelend vindt dat bedrijven beschikken over persoonsgegevens. Volgens hem is dat niet genoeg om de kaart af te schieten.

Audio toelichting op / Bron: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp ... &pid=76209
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daan »

Ah, weer een hoogleraar die aandacht moet? :?
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Geert »

Wellicht vind ook maar 8% van de Nederlanders het boeiend dat treinen niet door rode seinen kunnen rijden. Ach kom, laten we ATB-VV maar afschaffen :roll: Wat een kulreden zeg. :(
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1509
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Frank »

En dit is alweer het zoveelste trieste verhaal in de geschiedenis van de OV-chipkaart.

Misschien moeten de 8% van de OV-reizigers die vinden dat hun privacy niet meer gewaarborgd wordt door de OV-chipkaart maar eens gaan zoeken naar andere vervoersmogelijkheden. Eens kijken of dat in OV-land nog als niet-significant gevonden wordt.

Of nog anders: 8% van de reizigers vindt de OV chipkaart alleen in dit opzicht al een achteruitgang ten opzichte van het kopen van papieren kaartjes/het gebruiken van een strippenkaart.
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Karl »

Waar ligt de grens dan wel? 50%+1 ofzo? Wat een klets.
Het is een spectrum.
Gebruikersavatar
Vinny
Donateur
Berichten: 13665
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Vinny »

Gisteren voor het eerst met de chipkaart gereisd met de bus tussen Hoofddorp Station en Aalsmeer Dorp. 1,79 euro voor een een kippestukje :shock:
Je wordt nog eens met je neus op de feiten gedrukt dat het busvervoer helemaal niet zo goedkoop is als het lijkt (af en toe een stippenkaart kopen...)
Vergeet niet uit te loggen als u het forum verlaat of overstapt naar een andere website
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Ov-chipkaart gaat het dubbele kosten

Bericht door Geert »

Ov-chipkaart gaat het dubbele kosten

Door MARK VAN DER WERF
DEN HAAG - De invoering van de ov-chipkaart heeft de zoveelste tegenslag opgelopen. Uit een nog vertrouwelijk onderzoek blijkt dat de kosten van het prestigieuze project volledig uit de hand lopen. Het gaat om meer dan een verdubbeling van de oorspronkelijk geraamde 250 miljoen euro.

De vervoersbedrijven zijn door alle ellende met de beveiliging van de pas, haperende toegangspoortjes op stations en het extra lang in stand houden van de strippenkaart, nu al zo’n 100 miljoen euro duurder uit dan verwacht.Volgens een commissie onder leiding van Anne Kist, oud-topman van de Autoriteit Financiële Markten, dreigt daar tot en met 2017 jaarlijks 18 miljoen euro aan tegenvallers bij te komen.

VVD-Kamerlid Paul de Krom roept staatssecretaris Huizinga (Verkeer) op onmiddellijk met een ‘reddingsplan’ te komen, om te voorkomen dat de invoering van de chipkaart definitief mislukt. ,,Zij mag nu niet weer op haar handen blijven zitten maar moet eindelijk in actie komen.’’

De chipkaart zou vanaf volgend jaar in heel Nederland de strippen- en treinkaartjes moeten vervangen, maar door de talrijke tegenslagen komt daar niks van terecht. Onlangs pleitten diverse consumentenorganisaties er nog voor om ‘uit te huilen en opnieuw te beginnen’.

De commissie-Kist wil ‘vastberaden’ doorgaan met de invoering, omdat de kosten van het systeem anders alleen nog maar hoger worden. De deskundigen schuiven de schuld niet in de schoenen van Huizinga, maar wijzen vooral naar de vervoersbedrijven die verantwoordelijk zijn voor invoering van de chipkaart, zoals de NS, HTM, GVB en RET. De organisatie en het onderling overleg moet sterk verbeteren. Kist waarschuwt voor ‘een mengsel van incidenten die gebrekkig worden afgehandeld, media-aandacht en politieke bemoeienis’. Zo’n ‘samenloop kan explosief zijn en de klantacceptatie verder reduceren’.

Tot op heden werd ervan uitgegaan dat de invoering van de chipkaart 250 miljoen euro kosten. De tegenvaller van 100 miljoen noemt Kist ‘substantieel’.

VVD’er De Krom eist dat de belastingbetaler niet de dupe wordt van de financiële problemen. ,,Als het rijk moet bijspringen met extra geld, dan betalen minister Eurlings en staatssecretaris Huizinga dat maar uit hun eigen begroting.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Ov-chipkaart gaat het dubbele kosten

Bericht door Geert »

AD schreef:Onlangs pleitten diverse consumentenorganisaties er nog voor om ‘uit te huilen en opnieuw te beginnen’.
Dat werkt natuurlijk ook niet; ga dan door met wat je hebt en verbeter wat niet werkt. Werkende onderdelen weggooien is kapitaalvernietiging en biedt geen garantie dat het project opeens wél slaagt.
VVD’er De Krom eist dat de belastingbetaler niet de dupe wordt van de financiële problemen. ,,Als het rijk moet bijspringen met extra geld, dan betalen minister Eurlings en staatssecretaris Huizinga dat maar uit hun eigen begroting.’’
De dupe wordt de belastingbetaler sowieso, of het nu uit het ene potje komt of het andere.
playertwo
Berichten: 1179
Lid geworden op: vr 14 mar 2008, 20:01

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door playertwo »

En nog meer slecht nieuws:
OV-chipkaart 100 miljoen duurder
Uitgegeven: 7 oktober 2008 06:43
Laatst gewijzigd: 7 oktober 2008 09:53

DEN HAAG - De ov-chipkaart heeft vervoerders zoals de Rotterdamse RET en het GVB in Amsterdam, sinds 2006 100 miljoen euro meer gekost dan de begrote 249 miljoen euro.

Dit blijkt uit een onderzoek van een commissie in opdracht van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). De commissie pleit ervoor om nu 'door te pakken' met de kaart om verdere vertragingen en nog meer kosten te voorkomen.

"Geef Rotterdam groen licht", zei dinsdag landsadvocaat René Van de Klashorst namens commissievoorzitter Anne Kist. "Stadsvervoerders willen de kaart graag invoeren om de extra kosten terug te verdienen. Je hoeft dan niet langer twee systemen in leven te houden."

Rotterdam, al langere tijd proeftuin voor de ov-chipkaart, wil dat eind januari de strippenkaart in de metro verdwijnt en de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs wordt. De staatssecretaris beslist daarover. Zij beloofde onlangs de Tweede Kamer voor eind oktober uitsluitsel te geven.

Vervoersbedrijven

De oorzaak van de problemen ligt in de keuze voor het systeem, een verantwoordelijkheid van de vervoersbedrijven zoals verder ook de Haagse HTM en de Nederlandse Spoorwegen alsmede provincies en stadsregio's. De commissie-Kist beveelt daarom aan om de organisatie van het project en het onderlinge overleg tussen partijen te verbeteren.

Mogelijke extra financiële tegenvallers van 18 miljoen euro per jaar tot en met 2017 kunnen worden opgelost als die aanbevelingen worden opgevolgd, aldus Van de Klashorst.

Problemen

De ov-chipkaart zou vanaf 2009 de strippenkaart en het treinkaartje vervangen, maar door tal van problemen zoals de veiligheid komt daar weinig van terecht. Vorige week zegden ook nog eens grote consumentenorganisaties zoals ANWB, Rover en Consumentenbond het vertrouwen op in de kaart. Als het aan hen ligt, blijven strippenkaart en chipkaart zolang als nodig naast elkaar bestaan.
Bron Nu.nl
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39168
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daniel »

`Goede privacy OV-chipkaart wel mogelijk`

Door Brenno de Winter

Anoniem reizen met de OV-chipkaart is onmogelijk. Volgens wetenschapper Wouter Teepe is dat in strijd met de wet, maar de gemiddelde reiziger lijkt zich daar geen zorgen over te maken.

Dat stelt Dr. Wouter Teepe, onderzoeker bij de Radboud Universiteit Nijmegen naar onder andere de beveiliging van de OV-chipkaart, in zijn artikel In sneltreinvaart je privacy kwijt.

Geen anonieme kaart
Omdat veel anonieme kaarten via pinbetalingen worden verkocht, beschikt de verkoper over zowel het bankrekeningnummer als de naam van de betaler. Wie niet herleidbaar wil zijn, moet het tegoed met muntgeld opladen. Dat zal in praktijk geen realistische optie zijn.

Teepe omschrijft de anonieme kaart dan ook als een 'pseudoniem kaart' en benadrukt dat anonimiteit niet hetzelfde is als privacy. Anonimiteit is volgens hem dan ook een absoluut begrip. "Een beetje anoniem zijn is net zo onmogelijk als een beetje zwanger zijn."

Van klanten met een abonnement of andere kaart op naam slaan de vervoerders alle reistransacties op. Teepe wijst erop dat dit een grote verandering is met de al bestaande situatie, waarbij abonnementen en toelatingskaarten geen reisgedrag bijhouden.

Cryptografisch wel mogelijk
Teepe stelt dat het technisch mogelijk is om een systeem op te zetten dat anoniem reizen mogelijk maakt. Hij wijst op het bestaan van "Zero Knowledge". Dat is een systeem om met behulp van cryptografie transacties goed te keuren. Daarbij worden de opslag van persoonlijke gegevens tot een minimum beperkt.

De mogelijkheid van anoniem reizen stelt de vervoerders weer voor een nieuw probleem. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaald namelijk dat gegevens uitsluitend mogen worden opgeslagen en verwerkt wanneer dat strikt noodzakelijk is. Aangezien er een mogelijk anoniem alternatief is, zou het huidige systeem de wet overtreden.

ICT-jurist Arnoud Engelfriet bevestigt de conclusie van Teepe. "Je moet kiezen voor de minst ingrijpende manier van gegevensverwerking", zegt Engelfriet tegen over Webwereld. "Als er een haalbare technische oplossing is die de privacy minder schendt, dan moet je die kiezen."

Veel partijen
Trans Link Systems, de organisatie die de OV-chipkaart in Nederland invoert, ontkent verantwoordelijkheid voor eventuele privacyproblemen. Die zou bij de individuele vervoersbedrijven liggen die de kaart gebruiken.

Overigens stelt de firma dat nadrukkelijk is afgesproken dat alle betrokkenen partijen zich aan de wet houden. De onderneming slaat gegevens van reizen in een andere database op dan de persoonlijke gegevens. Die twee worden alleen bij vermoedens van fraude gekoppeld. Omdat haltes met een code in de database worden opgenomen, is het ook lastig om in een oogopslag het reisgedrag van een individu te analyseren.

Weinig interesse
Daarnaast staat nog niet vast of het artikel van Teepe veel zal uithalen. In een enquête van het Rathenau Instituut onder ruim 2000 reizigers was een meerderheid bereid tot compromissen die de privacy beperkten. Een meerderheid steunt de afgifte van gegevens aan bijvoorbeeld opsporingsinstanties. Ook staan veel reizigers positief tegenover het idee om poortjes te sluiten voor passagiers die zich meerdere malen hebben misdragen.

Bron: Webwereld
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
waldo79
Berichten: 7625
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door waldo79 »

Overigens stelt de firma dat nadrukkelijk is afgesproken dat alle betrokkenen partijen zich aan de wet houden.
Hoeveel is zo'n bewering waard?
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

OV-chipkaart nu ook in tram en bus gebruiken

Bericht door Wubbo »

OV-chipkaart nu ook in tram en bus gebruiken

Amsterdam - Het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) gaat ondanks de problemen met de OV-chipkaart toch door met de verdere invoering ervan. Naast de metro kunnen reizigers de chipkaart vanaf 3 november ook in de bus en de tram gebruiken.

Voorlopig blijft de strippenkaart ook nog gewoon geldig laat een medewerker van het GVB weten. Wanneer er volledig overgesptapt wordt op de chipkaart is nog niet bekend.

In de Rotterdamse metro is de chipkaart ook ingevoerd en zal staatssecretaris Huizinga eind januari beslissen of de strippenkaart daar (in de metro) voorgoed verleden tijd is.

Bron: Blik op Nieuws
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

'Strippenkaart moet blijven'

Bericht door Wubbo »

'Strippenkaart moet blijven'
Geplaatst: 25 oktober 2008 07:00, laatste wijziging: 24 oktober 2008 20:53

DEN HAAG - Gebruikers van het openbaar vervoer in Rotterdam vinden dat de strippenkaart nog niet afgeschaft kan worden. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond onder gebruikers van het ov. De bond bracht de resultaten gisteren naar buiten.

Eerdaags beslist staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) of Rotterdam de strippenkaart in de ban mag doen en de ov-chipkaart per eind januari het enige vervoersbewijs wordt in de Rotterdamse metro.

Volgens de Consumentenbond maakt slechts een derde van de Rotterdamse reizigers gebruik van de omstreden ov-chipkaart. ,,Een kwart van de ondervraagden zegt de kaart wel te hebben gebruikt, maar dat nu niet meer te doen.'' Dat komt voor een groot deel doordat 65-plussers in de eerste maanden gratis gebruik konden maken van de chipkaart.

De meeste huidige gebruikers zijn wel tevreden over het pasje, maar lopen geregeld tegen problemen aan, vooral met in- en uitchecken. Volgens RET-directeur Pedro Peters zijn de technische problemen opgelost, maar vergeten mensen in tram en bus nog regelmatig uit te checken.

De Consumentenbond wilde via het onderzoek inzicht krijgen of er onder de Rotterdammers draagvlak is voor het afschaffen van de strippenkaart, of reizigers er gemakkelijk mee uit de voeten kunnen en zonder beperkingen met de metro kunnen reizen.

Imagoprobleem
Peters zei dat het aantal metroreizigers dagelijks precies in kaart wordt gebracht. Volgens hem reist 35 tot 40 procent van hen met de ov-chipkaart. Dat cijfer is al maanden stabiel, aldus de directeur. Wel geeft hij toe dat de kaart een imagoprobleem heeft. ,,Mensen die de chipkaart gebruiken geven hem een zeven, strippenkaartgebruikers geven de kaart een drie.''

RET hoopt dat de strippenkaart zo snel mogelijk uit het Rotterdamse openbaar vervoer verdwijnt.

De toegangspoortjes tot de metro zijn erg fraudegevoelig. De poortjes openen niet alleen bij het uitlezen van buskaarten, maar eigenlijk bij alle papieren die in de scanner worden gestoken.

Peters stelt dat zeker 10 procent van de metroreizigers zwart reist. Dat zijn er dagelijks ongeveer 30.000.

De directeur had gehoopt deze week duidelijkheid te krijgen van staatssecretaris Tineke Huizinga. ,,Als we voor eind volgende week nog niets weten, gaan we de datum niet halen. We hebben zeker drie maanden voorbereidingstijd nodig,,, waarschuwde Peters.

Amsterdam
In Amsterdam start openbaarvervoerbedrijf GVB op 3 november met de invoering van de ov-chipkaart, ondanks landelijke problemen met de kaart. Reizigers op bus en tram kunnen vanaf die datum gebruikmaken van het digitale vervoerbewijs. Het GVB benadrukt dat de invoering geleidelijk gaat; voorlopig kunnen reizigers ook nog de strippenkaart gebruiken. Wanneer het GVB helemaal op de kaart overstapt, kon een woordvoerster niet zeggen. In de Amsterdamse metro kan de kaart al langer gebruikt worden.

Bron: Nederlands Dagblad
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Geert »

Peters zei dat het aantal metroreizigers dagelijks precies in kaart wordt gebracht. Volgens hem reist 35 tot 40 procent van hen met de ov-chipkaart. Dat cijfer is al maanden stabiel, aldus de directeur. Wel geeft hij toe dat de kaart een imagoprobleem heeft. ,,Mensen die de chipkaart gebruiken geven hem een zeven, strippenkaartgebruikers geven de kaart een drie.''
Tja, mensen die de kaart een drie geven zullen hem ook wel niet gebruiken. Maar of dat een imagoprobleem is of dat er iets anders aan ten grondslag ligt kun je niet zeggen, er zijn namelijk nogal wat verschillende use cases voor dat ding...
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Karl »

Die OV-chipkaart is wel een wazig ding in het Rotterdamse, je krijgt er zogenaamd punten voor als je reist met zo'n ding, maar niet in de tram (want dan doet 'ie het niet) en in de tram wordt vaak ook geen tegoed afgeschreven, of te weinig (denkt dat ding nog dat 'ie bij de vorige halte is?) of weer veel te veel.
Het is een spectrum.
Gebruikersavatar
Cookie
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1671
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 17:06

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Cookie »

Kloonsoftware OV-chipkaart openbaar

AMSTERDAM
- Massale fraude ligt op de loer voor de OV-chipkaart. Mifare Classic-chipkaarten kunnen nu gekloond en onklaar gemaakt worden door middel van open-sourcesoftware.

Dat meldt Webwereld maandag. Het project heet Crapto1 en het implementeert de versleuteling van de in 2007 gekraakte CRYPTO1.

Volgens de ICT-nieuwssite heeft de maker van de code gebruik gemaakt van de paper van de Radboud Universiteit.

De chip wordt niet alleen gebruikt voor de OV-chipkaart maar komt ook voor in toegangspassen bij deuren van overheidsinstellingen, bedrijven en militaire complexen.

Bron: http://www.nu.nl/news/1807909/50/Kloons ... nbaar.html
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daan »

Leuk... :P

Zag trouwens dat de echte palen voor de chipkaart zijn geplaatst in Gn.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daantje »

In Goes en Den Haag Laan van NOI staan inmiddels ook palen.
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3542
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Ruben »

Palen? Komen zelfs op die stations geen poortjes dan.
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39168
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daniel »

En Dordrecht heeft inmiddels ook palen (een heleboel trouwens) tussen spoor 15 en 1c staan. Dat wordt dus uitchecken bij Arriva en inchecken bij NS als je overstapt, handig...
Wat zal dat een opstoppingen gaan geven met de grote mensenmassa's die in de spits overstappen naar de MLL en vrijwel allemaal uit dezelfde IC uit Rotterdam komen.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
M57
Berichten: 1157
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:25

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door M57 »

Daarom staan er ook zo veel paaltjes.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39168
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daniel »

Ehm, aan de grote hoeveelheid paaltjes heb je alleen iets als je van de MLL op de IC naar Rotterdam overstapt. Da's cross-platform namelijk.
De overstap de andere kant op is dat niet en als je de trap vanuit de tunnel uit komt sta je aan het uiteinde van perron 15 :wink: Zeker bij een kleine vertraging van de aankomende IC heb je eigenlijk al nauwelijks tijd meer om nog naar het rustiger voorste gedeelte van de trein te lopen, dus al helemaal niet om nog even een incheckpaaltje verderop te nemen.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50888
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Suus »

Met meest belachelijke vind ik eigenlijk nog steeds Amsterdam Amstel. Daar moet je door de poortjes voor de metro, maar wil je met de trein, dan zou je eigenlijk weer moeten uitchecken en bij een NS-paaltje bovenaan de roltrap weer in moeten checken :roll: Dat kan niet goed gaan.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3542
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Ruben »

Ik geloof dat soort geruchten niet, zo knudde kan dat systeem toch ook weer niet zijn?
Volgens mij kan je gewoon inchecken daar, en zoekt het systeem maar uit waar je heen gaat (met trein of metro).
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: [OV-chipkaart] Nieuwsberichten op een rijtje

Bericht door Daan »

Volgens mij wordt dit een systeem met een flinke gebruiksaanwijzing...
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten