Gelukkig weet men bij het spoor voor iedere oplossing en nieuw probleem te verzinnen

Een tijd terug zijn er in het noorden een aantal GTW's van een extra bak voorzien. Volgens jouw redenatie zou dat niet kunnen maar het is toch gebeurd.Z2N schreef:Als de stellen zijn toegelaten met twee bakken, en je plaatst vervolgens een derde bak, moet je opnieuw keuren als stellen met drie bakken. Dan moeten de stellen echter aan alle regels voldoen die gelden tijdens het herkeuren, en daar komt GTW niet door.
Z2N schreef:VIRMm heeft natuurlijk ook zijn nieuwe piepjes en lampjes gekregen bij de deuren, omdat dat nieuwe wetgeving is.
Ik ben uit nieuwsgierigheid wát die EN 15227 norm nou inhoudt ook even in de weblinks gedoken.Daleend schreef:Ben even het document (dank voor het opzoeken!) ingedoken, in aanhangsel J is te lezen dat EN 15227:2008 +A1:2011 de toepasselijke normen zijn voor passieve veiligheid van materieel. De GTW is op basis van deze normen toegelaten en is dus nog steeds toelaatbaar. Kortom, de diesel-GTW's zijn prima naar het buitenland te verkopen.Vinny schreef:Je moet soms wel hogere materieelkunde gestudeerd hebben om de juiste conclusies te trekken uit de betreffende normeringen. Er zijn natuurlijk ook best wel wat mensen echt in gespecialiseerd. Het zou me niet verbazen dat de normering ergens in het proces van Europese implementatie is aangescherpt waardoor GTW formeel niet meer voldoet. Maar nogmaals: daar moet ik ook de boeken voor inJultar schreef:Misschien mis ik iets, maar de nieuwste botsnormen zijn toch van 1 januari 2015? Op dat moment is er een aanpassing van de laatste norm van 2010 in werking getreden, waarbij, voor zover ik begrepen heb, de botsnormen zijn aangescherpt.
Zie ook http://www.era.europa.eu/Document-Regis ... T-TSI.aspx en voor het hele document http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 228.01.ENG
In dit document kan je de nummers van de betreffende normen vinden.
In Nederland is deze norm bekend als NEN-EN 12663-1:2010+A1:2014 en kan (als je er iets van 75 euro voor over hebt) gekocht worden op de site van de NEN ;)
Edit: in hoeverre die GTW's er dan aan voldoen: geen idee.
De TSI geldt niet voor bestaand rollend materieel van het spoorwegsysteem in de Europese Unie dat op 1 januari 2015 reeds in dienst is gesteld op een deel van het spoorwegnet of het gehele net van een lidstaat, behalve in geval van vernieuwing of verbetering in overeenstemming met artikel 20 van Richtlijn 2008/57/EG en punt 7.1.2 van de bijlage.
Bijlage 7, artikel 1.2 van richtlijn 2008/57/EGIndienststelling van bestaande subsystemen na vernieuwing of verbetering
1. In geval van vernieuwing of verbetering zendt de aanbestedende dienst of de fabrikant bij de betrokken lidstaat een dossier in waarin het project beschreven wordt. De lidstaat bestudeert dit dossier en besluit, mede in het licht van de uitvoeringsstrategie in de desbetreffende TSI, of de omvang van de werkzaamheden het nodig maakt dat er opnieuw toestemming voor indienststelling in de zin van deze richtlijn wordt gegeven.
Een dergelijke hernieuwde toestemming voor indienststelling is altijd vereist wanneer de voorgenomen werkzaamheden negatieve gevolgen kunnen hebben voor de algehele veiligheid van het betrokken subsysteem. Als een nieuwe toestemming nodig is, besluit de lidstaat in hoeverre de TSI’s op het project moeten worden toegepast.
De lidstaat neemt een besluit uiterlijk vier maanden na de indiening van het volledige dossier door de aanvrager (...)
~~~~~~~~~~~~BIJLAGE VII
TE VERIFIËREN PARAMETERS VOOR DE INDIENSTSTELLING VAN NIET-TSI-CONFORME VOERTUIGEN EN CLASSIFICATIE VAN DE NATIONALE VOORSCHRIFTEN
(...)
1.2. Structuur en mechanische onderdelen
Mechanische integriteit en interface tussen voertuigen (met inbegrip van buffers en tractieorganen, doorgangen), stevigheid van de voertuigstructuur en toebehoren (bv. stoelen), de laadcapaciteit, de passieve veiligheid (met inbegrip van de botsbestendigheid van de binnen- en buitenzijde).
(..)
Dat is goed nieuws! Het aanpassen van de stallingen gebeurt dus de komende weken, maar heb je ook enig idee op welke termijn die elektrische bussen zullen instromen?bartjemestrom schreef:De komende weken worden de stallingen van Venlo, Sittard en Heerlen aangepast voor de instroom van 35 elektrische bussen van het type VDL Citea LLE120 Electric. Officieel is dit type nog niet gepresenteerd door VDL als elektrische versie. Ook Maastricht zal nog 20 elektrische bussen geleverd krijgen. Totaal dus 55 en die krijgen de nummers 9701-9755
Gebruikers op dit forum: Joran en 12 gasten