Pagina 7 van 10

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 15:11
door Suus
Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 15:55
door Daniel
Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 16:44
door Fles
Daniel schreef:Vandaag als lunch met de afdeling pannenkoeken wezen eten bij Rhijnauwen :)

Oeh leuk *O* Ben ik al heeeel lang niet meer geweest eigenlijk :N

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 18:00
door STF
Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 19:05
door Daantje
Tuurlijk is het een rotklus maar ik doe het wel regelmatig en gebruik vloeibaar vet. Moet het wel binnenkort weer eens doen trouwens.

Ik at vanavond Zwitserse aardappelschotel met doperwtjes en een hamburger :)

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 19:33
door Ruben
STF schreef:
Bee schreef:Zucht. Er IS een reden dat er tegenwoordig wordt gefrituurd in vloeibaar plantaardig vet in plaats van dierlijk vast vet :N
Maar als er zo vreselijk veel nadelen aan vast zitten hoef je niet te verwachten dat er veel horecaondernemers gebruik van maken; smaak slecht, vet wordt zeer snel oud waardoor de kans dat er in te oud frituurvet wordt gebakken behoorlijk toeneemt, duurder en dan ook nog het schoonmaakprobleem. Wij gebruiken half olie, half vet.
Water erin, vaatwastablet in het mandje en 'frituren' maar. Zo schoon! :pos:

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:19
door Daantje
Ow, werkt dat echt? En is dat ook niet slecht voor je frituurpan? Dan ga ik dat dit weekend eens proberen :) Wat een goede tip!

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:25
door Ruben
Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:28
door Ruben

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:30
door Daantje
Ja, had ook al zo'n verhaal gevonden op een of andere oma's tips site :D Maar eens zo'n vaatwastablet meenemen van m'n schoonouders en dan proberen :)

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:31
door Fles
NS-Reiziger schreef:Zou hem alleen niet te warm zetten, 100 graden ofzo! Google anders even voor de ervaringen, maar werkt echt prima!

Boeiend, water wordt toch niet warmer :lol: Alleen af en toe bijvullen zodat ie niet droogkookt :P

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:35
door Ruben
Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven. Sinds het toch niet warmer kan, kan je hem dan voor de veiligheid net zo goed ook op z'n laagst zetten.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 20:54
door STF
Ik gebruik professionele friteusereiniger, maar afwaspoeder is voor thuisgebruik een goed alternatief. Eerst voorspoelen, daarna ongeveer een uur laten laten verhitten op 95 graden met friteusereiniger of afwaspoeder erin en daarna goed naspoelen.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 21:08
door Daantje
Ik deed het nu eigenlijk altijd met een sopje van warm water en biotex en dan even laten weken. Werkt ook goed maar is waarschijnlijk wel meer geklodder. Lastigste is vooral dat het oude vet altijd naast de fles loopt als ik het eruit wil halen omdat ik niet echt een schenkgootje ofzo in die bak heb zitten.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 22:07
door Fles
NS-Reiziger schreef:Nee het water niet nee, maar dat element zit dan nog wel op 180 graden te loeien en kan het nergens op afgeven.
Die warmte raakt hij kwijt aan het verdampen van het water. Maar idd, de laagste stand is vet hoog genoeg natuurlijk :Y

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 22:08
door STF
Wij hebben er enorme aftapkranen op zitten maar dat werkt ook totaal niet handig hoor.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: wo 06 okt 2010, 22:15
door Fles
bij de friettent waar ik werkte hadden we gewoon een soort stofzuiger waarmee je het vet uit de pannen kon zuigen. En dan alleen ff de filterkokers leegkiepen en nieuw vet erin. En gaan met die banaan *O*

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 16:47
door Caspar
Ik ga proberen een pompoen taart te maken. Hoop dat het een beetje te eten valt.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 17:11
door Michael
ik eet vanavond aardappelen met spruitjes en cordon-bleu

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 18:32
door Daantje
Ik een restje ovenschotel met aardappelschijfjes, brocolli, spekreepjes, tomaat en aardappel anders kruiden/knoflook :)

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 19:43
door Gekko123
Daarnet 3 mexicaanse Wraps naar binnen gewerkt. Mijn complimenten voor mijn huisgenoot die vandaag kookte *O*

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 21:28
door BjornAlliance2181
vandaag gegeten:

Aardappelen met doperten en 2 stukken varkenslap. En zometeen nog effe 5 botenhammen opeten :D

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: do 07 okt 2010, 22:11
door JeePee
Na een aantal dagen bratwursten, currywursten, hele kippen en ander Oktoberfest voer. Gisteren maar pasta met spinazie, kaas en nog wat meuk gemaakt. Vandaag gebakken lekkerbekje met sla en krieltjes.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: vr 08 okt 2010, 00:08
door Justin
Pizza. De UU betaalde toch wel :P.

Re: Wat eten we vandaag? #9

Geplaatst: za 09 okt 2010, 21:22
door Suus
Ik heb een uur geleden de lekkerste Kip Tandoorischotel ooit gemaakt *O* Ontzettend zachte smaakvolle stukjes kip, perfecte rijst, ultieme romige saus.

Als afsluiter een lobbige appel-kaneel yoghurt.