En ook lijn 2 rijdt volgens mij weer met grote bussen.
Voor lijn 21 geef ik je wel gelijk, maar een lijn van de ene kant van het station naar de andere kant van het station is moeilijk rendabel te krijgen.

Die lijn reed ook alleen maar omdat de bus anders toch stilstond op het station. Was overigens ook uiterst rendabel maar niet heus met maarliefst 30 reizigers per dag (oftewel 3 per rit, da's 0,4 reiziger per halte88122903 schreef:LIjn 21 Tussen Dordrecht CS en Nieuw Chrispijn (opgeheven)
Maar je vergeet hierbij dat de trajecten Station - Sterrenburg en Station - Stadspolders (die nu dus gekoppeld zijn met aanzienlijk vaker een hogere frequentie als destijds) de trajectdelen waren waar de frequentieverhoging voor nodig was. De andere helft van deze lijnen reed gedurende de 10-minutendienst goeddeels leeg.LIjn 4/5 Tussen Wielwijk/Staart Sterrenburg/Stadspolders (alleen lijn 5 rijdt met extra bussen in de spits)
Ehm, niet incidenteel maar de complete dalperiode ma-vr en zaterdag overdag. Daarnaast is een midibus op lijn 2 geen achteruitgang, in sociale veiligheid 's avonds eerder een vooruitgang. Daarnaast vergeet je voor het gemak even dat de frequentie in de spitsuren verhoogd is van 3x naar 4x per uur terwijl de 20-minutendienst eigenlijk al overdreven was volgens SVD zelf ("Dubbeldam verdient eigenlijk een halfuursdienst, maar dat wilden we de Dubbeldammers niet aandoen" stond ooit in een persbericht).Lijn 2 Tussen Centrum Dubbeldam (reed vroeger overdag altijd met 12 meter bussen, nu alleen incidenteel)
In welke grot heb jij gezeten? Er rijden al sinds april 2007 geen taxibusjes meer op de stadsdienst. De laatste ritten zijn daardoor niet eerder gaan rijden als ze voor 2007 reden en er is een half uur na de laatste bus nog een thuisbrengservice bij gekomen (in de vorm van een taxibus die rijdt naar waar je heen wilt voor het normale OV-tarief)Lijn 2/3/4/5/7/10 ( Vroeger werden de ritten met gewone bussen uitgereden, nu vanaf 11 in de avond uur met taxi's)
Dat denk ik niet. Met name de eerste ritten zijn aardig vervroegd (15 tot 30 minuten, waarmee in enkele gevallen vroegere trein-aansluitingen worden geboden). Verder is er de al genoemde hogere spitsfrequentie op lijn 2, hebben alle haltes op lijn 7 tussen Centrum en Sterrenburg nu een 10-minutendienst i.p.v. een deel, is het industriegebied ook overdag te bereiken, rijdt lijn 5 al heel vroeg in de middag om de 10 minuten en de hele zaterdagmiddag, rijden er weer elk kwartier bussen op koopavond (dat was al jaren geleden vervallen).Lijn 5 7 en 10 zijn wel uitgebreid ten opzichte van vroeger, maar ik denk toch dat je uiteindelijk op iets minder OV uren uit komt.
Als de bus anders toch stilstond en chauffeurs een peukje zouden roken dan is zelfs die 30 reizigers per dag winst ;)Die lijn reed ook alleen maar omdat de bus anders toch stilstond op het station. Was overigens ook uiterst rendabel maar niet heus met maarliefst 30 reizigers per dag (oftewel 3 per rit, da's 0,4 reiziger per halte)
Dat is mijn 'oude' buslijn waarmee ik als kind altijd van het station naar opa en oma ging. Ik kan me niet herinneren dat hier kleinere dan standaard bussen hebben gereden. Het waren vroeger knalrode bussen met het formaat van een streekbus. De frequentie was eind jaren '80 al 3x per uur als ik me goed herinner (in de spits vaker).Ehm, niet incidenteel maar de complete dalperiode ma-vr en zaterdag overdag. Daarnaast is een midibus op lijn 2 geen achteruitgang, in sociale veiligheid 's avonds eerder een vooruitgang. Daarnaast vergeet je voor het gemak even dat de frequentie in de spitsuren verhoogd is van 3x naar 4x per uur terwijl de 20-minutendienst eigenlijk al overdreven was volgens SVD zelf ("Dubbeldam verdient eigenlijk een halfuursdienst, maar dat wilden we de Dubbeldammers niet aandoen" stond ooit in een persbericht).
Zelfs als je brandstofkosten en slijtage aan de bus meeneemt?Vinny schreef:Als de bus anders toch stilstond en chauffeurs een peukje zouden roken dan is zelfs die 30 reizigers per dag winst ;)Die lijn reed ook alleen maar omdat de bus anders toch stilstond op het station. Was overigens ook uiterst rendabel maar niet heus met maarliefst 30 reizigers per dag (oftewel 3 per rit, da's 0,4 reiziger per halte)
Tja, dat is dus het hele probleem... de bus stond bij SVD enige tijd stil, maar Arriva heeft wat zitten schuiven met de koppelingen van de lijnen die op het station/in het centrum eindigden. Een slagje Dubbeldam kost ietsje meer dan een halfuur vanaf het station waardoor het dus perfect past om in de daluren 2x per uur lijn 10 als 2 door te laten rijden en de andere 2 ritten van lijn 10 kort te laten keren op het station. En in de spits kan je dat dan gewoon 4x per uur doorkoppelen.Vinny schreef:Als de bus anders toch stilstond en chauffeurs een peukje zouden roken dan is zelfs die 30 reizigers per dag winst ;)Die lijn reed ook alleen maar omdat de bus anders toch stilstond op het station. Was overigens ook uiterst rendabel maar niet heus met maarliefst 30 reizigers per dag (oftewel 3 per rit, da's 0,4 reiziger per halte)
Tja, maar eind jaren '80 was de verbinding naar Dubbeldam ook compleet anders als nu. De frequentie naar Dubbeldam is al gedaald toen dat een lijn naar alleen Dubbeldam werd. Zal het later vanavond wat preciezer uitzoeken.Dat is mijn 'oude' buslijn waarmee ik als kind altijd van het station naar opa en oma ging. Ik kan me niet herinneren dat hier kleinere dan standaard bussen hebben gereden. Het waren vroeger knalrode bussen met het formaat van een streekbus. De frequentie was eind jaren '80 al 3x per uur als ik me goed herinner (in de spits vaker).
Je kan oorzaak en gevolg ook gaan omdraaien jaReiziger Ddrs schreef:Tja, dat is dus het hele probleem... de bus stond bij SVD enige tijd stil, maar Arriva heeft wat zitten schuiven met de koppelingen van de lijnen die op het station/in het centrum eindigden. Een slagje Dubbeldam kost ietsje meer dan een halfuur vanaf het station waardoor het dus perfect past om in de daluren 2x per uur lijn 10 als 2 door te laten rijden en de andere 2 ritten van lijn 10 kort te laten keren op het station. En in de spits kan je dat dan gewoon 4x per uur doorkoppelen.
Vanaf het station ben je als voetganger altijd sneller in Nieuw Krispijn dan met een bus!meltrain schreef:Ehm, de taxi's 's avonds zijn inmiddels toch weer gewijzigd in gewone bussen? :?
En ook lijn 2 rijdt volgens mij weer met grote bussen.
Voor lijn 21 geef ik je wel gelijk, maar een lijn van de ene kant van het station naar de andere kant van het station is moeilijk rendabel te krijgen.
Helaas niet, maar met een stad van meer dan 70.000 inwoners en een geen rechtstreekse trein verbinding naar Rotterdam Utrecht en Nijmegen weet je het gewoon zeker, ook al is het niet onderzocht.Wubbo schreef:Heb je toevallig cijfers die kunnen onderbouwen dat er veel forenzen zijn tussen Gorinchem en Nijmegen? Die relatie klinkt namelijk niet als belangrijk in mijn oren.
Het kan maf klinken maar ik zie dit als een groot compliment :D , wanneer iemand mij zo radicaal vindt betekent het dat ik plannen maakt waar mensen over na denken, het is de bedoeling van dit forum dat ik wil laten zien dat dienstregelingen ook echt anders en beter uitgevoerd kunnen wordenFles schreef:let ook eens op het tijdstip van posten dan. 8812: blijf eens van de pillen af als je online zit :pos:
Gorichem heeft niet zoveel werkgelegenheid dus bussen naar Rotterdam is een grote kans en wanneer ik lijn 87 88 89 90 91 en 188 op de halte bij het knooppunt A16/Ridderkerk laat stoppen creeër je een 15 minuten dienst naar Kr Zoom en Zuidplein.Wubbo schreef:Mja. Dat zou betekenen dat er ook een grote forenzenstroom is tussen Amsterdam en Maastricht en tussen Gorinchem en Hamburg. Klopt allebei niet.
Grootte van plaatsen is geen goede indicator voor de hoeveelheid woon-werkverkeer. Bij woon-werkverkeer is namelijk ook de hoeveelheid werk van belang, en dan nog de afstand. De stelling dat er dus veel woon-werkverkeer is tussen Gorinchem en Nijmegen (waarom niet Arnhem?) omdat er geen trein rijdt maar wel een snelweg ligt durf ik echt niet aan.
Ik heb berekend dat de kosten in totaal 150 miljoen zijn, deze kostenpost wil ik bekostigen door een heffing van €10 per maand te berekenen voor houders van de OV studentenkaart.Bee schreef:Waar wil je dat geld vandaan halen? Bij de provincie Zuid-Holland is er budgetair geen euro meer beschikbaar voor extra busuren. Als er nu ergens extra busdiensten ingelegd moeten worden, worden die elders weer geschrapt. En bij veel andere aanbestedende overheden zal dat precies hetzelfde zijn. Daarbij, de trein is vaak comfortabeler dan een bus (meer beenruimte, meer ruimte voor bagage, toilet).
Kom op met die cijfers dan.88122903 schreef:Ik heb berekend dat de kosten in totaal 150 miljoen zijn,
En dan? Dat dat ding 10 euro per maand duurder wordt omdat een of andere Visionair (laten we het daar maar even op houden) vindt dat er een bus tussen Nijmegen en Gorinchem moet rijden?deze kostenpost wil ik bekostigen door een heffing van €10 per maand te berekenen voor houders van de OV studentenkaart.
Dat is mooi. Nogmaals: cijfers gaarne.Met deze inkomsten kunnen naast de rijkswegbussen ook studenten vanaf de 16 een Ov studenten kaart krijgen!
Ik zou er bijna religieus van worden, maar mag de Hemel dit alsjeblieft verhoeden?88122903 schreef:Overgens is het zo, dat allen plannen die ik geschreven heb, niet vanuit sensatiezucht geschreven zijn, wanneer ik het in OV land voor het zeggen heb, zou ik mijn plannen ook echt zo uitvoeren!
Gebruikers op dit forum: henk206 en 12 gasten