Wat eten we vandaag?
-
- Donateur
- Berichten: 6007
- Lid geworden op: zo 28 okt 2018, 16:45
- Locatie: Maastricht/Berlin
Re: Wat eten we vandaag?
Kalkoenschnitzel (zelf gepaneerd) met pommes duchesse en worteltjes uit de oven en preiselbeeren.
-
- Berichten: 8193
- Lid geworden op: za 21 mei 2016, 21:12
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb 3 potten rode kool gekocht voor een euro, dus nu lepel ik er eentje leeg nadat die in de magnetron is geweest.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 40637
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag werd het een dönerbox in m'n overstaptijd op Rotterdam Centraal
Valt dit keer mee met de knoflooksaus-recirculatie in m'n mondkapje 


Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6600
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ik zou wraps eten maar de zure room was gecrasht, de sla was ik vergeten en mijn avocado bruin dus het werd wraps met bonen, mais, gele en rode paprika en kaas
- Meltrain
- Donateur
- Berichten: 22811
- Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
- Locatie: Delft
Re: Wat eten we vandaag?
Broccoli, een gepofte aardappel en een spinazie-kaas-rondo (die ovaalvormig was).

Ik vind veel dingen lekker, maar rode kool behoort wel tot mijn minst favoriete groenten.

Ik reis ongeveer 3x/week van station Delft naar metrostation Spaklerweg (in Amsterdam) en weer terug.
- Suus
- Berichten: 52112
- Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
- Locatie: Delfshaven
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Zo uit een potje is het niets nee, maar als bijgerecht bij bepaalde soorten vlees is het juist een heerlijke combi. Rode kool met appel bij eendenborst is een gouden combinatie.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6600
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Rode kool met stoofvlees en aardappelpuree vind ik ook lekker
-
- Berichten: 6079
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
- Locatie: Rhenen
Re: Wat eten we vandaag?
Zakje kant en klaar gesneden rode kool kopen, beetje water in de pan en (niet te lang) laten koken. Geschilde appel erdoor tegen het einde en een schepje stroop. Lekker. Desgewenst met appelmoes erbij op het bord serveren / eten.
Zo doe ik het.
Een, opgewarmde portie uit een potje eten.. tja, het kan blijkbaar maar dat zal mij niet trekken.
Zo doe ik het.
Een, opgewarmde portie uit een potje eten.. tja, het kan blijkbaar maar dat zal mij niet trekken.

-
- Berichten: 8193
- Lid geworden op: za 21 mei 2016, 21:12
Re: Wat eten we vandaag?
Die appel zit er al bij.
Of het dan in een pot of op een bord zit, tja.
Of het dan in een pot of op een bord zit, tja.
-
- Berichten: 6079
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
- Locatie: Rhenen
Re: Wat eten we vandaag?
Da's geen vers gesneden appel hè.
In de pot zit het wel erg gecomprimeerd, naar mijn mening.
Heb je al eens diepgevroren blokjes via de magnetron geprobeerd?

In de pot zit het wel erg gecomprimeerd, naar mijn mening.
Heb je al eens diepgevroren blokjes via de magnetron geprobeerd?
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 40637
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Diepgevroren deelblokjes rode kool even opwarmen vindt ik zelf eigenlijk ook nog het beste compromis tussen gemak en smaak voor deze groente. Stuk smakelijker dan de inhoud van een potje opwarmen.
Ooit wel een keer een verse rode kool meegenomen, maar dat was qua bereiding niet echt een succes. Zie nu op de site van de Plus dat ze tegenwoordig ook voorgesneden rode kool hebben (in een handige portiegrootte ook), dus wellicht dat nog maar eens proberen.
Ben op zich best een liefhebber van allerlei soorten kool, maar apart genoeg dus eigenlijk zo goed als alles wel eens vers op behalve de rode kool (op die ene mislukking na)
Ooit wel een keer een verse rode kool meegenomen, maar dat was qua bereiding niet echt een succes. Zie nu op de site van de Plus dat ze tegenwoordig ook voorgesneden rode kool hebben (in een handige portiegrootte ook), dus wellicht dat nog maar eens proberen.
Ben op zich best een liefhebber van allerlei soorten kool, maar apart genoeg dus eigenlijk zo goed als alles wel eens vers op behalve de rode kool (op die ene mislukking na)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
-
- Donateur
- Berichten: 6007
- Lid geworden op: zo 28 okt 2018, 16:45
- Locatie: Maastricht/Berlin
Re: Wat eten we vandaag?
Een Italiaanse bol met groene pesto, een zalmburger, puntpaprika en tomaat.
- Meltrain
- Donateur
- Berichten: 22811
- Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
- Locatie: Delft
Re: Wat eten we vandaag?
Rode bieten met gekookte aardappelen en een speklapje.
Ik reis ongeveer 3x/week van station Delft naar metrostation Spaklerweg (in Amsterdam) en weer terug.
- Z2N
- Donateur
- Berichten: 13790
- Lid geworden op: za 10 mar 2012, 23:51
- Locatie: Zeist
Re: Wat eten we vandaag?
Pizza met Eekhoorntjesbrood. Erg lekker! 

-
- Donateur
- Berichten: 6638
- Lid geworden op: wo 02 dec 2015, 20:20
- Locatie: Eindhoven
Re: Wat eten we vandaag?
Gewoon lekker barbecueën
-
- Berichten: 1767
- Lid geworden op: wo 11 dec 2019, 09:00
- Locatie: Helmond
Re: Wat eten we vandaag?
Normaal. Doen.
-
- Donateur
- Berichten: 6638
- Lid geworden op: wo 02 dec 2015, 20:20
- Locatie: Eindhoven
Re: Wat eten we vandaag?
Normaal doen?
Lekker vlees bij de slager gehaald. Rosé er bij dus normaal zat
Lekker vlees bij de slager gehaald. Rosé er bij dus normaal zat
- Hainje
- Berichten: 13643
- Lid geworden op: za 31 aug 2013, 14:40
- Locatie: Tilburg
Re: Wat eten we vandaag?
Volgens mij gaat de grap een beetje aan je voorbij. 

♪♫ Graai, pak, grijp, jat, naai, pik en bedonder ♪♫
"If you say you love freedom, but you don't believe in freedom for everybody, then the thing you love isn't freedom - it's privilege." ~ Tim Walz.
"If you say you love freedom, but you don't believe in freedom for everybody, then the thing you love isn't freedom - it's privilege." ~ Tim Walz.
- Suus
- Berichten: 52112
- Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
- Locatie: Delfshaven
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Het is ook alweer twee jaar geleden natuurlijk: https://www.ad.nl/politiek/rutte-niet-d ... ~aa20bc7a/
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
-
- Berichten: 15597
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
- Locatie: --
Re: Wat eten we vandaag?
Ik wacht op mijn chicken tikka met butter baan 

-
- Berichten: 6079
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
- Locatie: Rhenen
Re: Wat eten we vandaag?
^^^ bij de HFC?
Maar, een beetje normaal doen omtrent dat IPPC rapport ipv de histerie in de media van de afgelopen week kan geen kwaad, vind ik.
IPPC heeft de boodschap bewust scherper verpakt, las ik al in de krant vorige week zaterdag (VK) om de urgentie aan te wakkeren en omdat men vond dat dit in 2013 te braaf was.
Ik hoorde Han de Jong, huiseconoom bij BNR, in zijn column juist vertellen dat de grootste bedreigingen / kantelpunten in dat IPCC rapport van ons klimaat juist minder waarschijnlijker zijn geworden dan 7 jaar geleden..
Maar goed, het ging over BBQ'en en dat heb ik laatst, na lange tijd, weer eens gedaan in groepsverband.. Ik vond er weinig aan.. beetje met een plastic bordje in je hand en een vleestang in de andere rondom wat kolen (gas is dit geval) wachten tot je vlees gaar is of verbrand.
Hm, dan moet je wel erg inner circle zijn om de link met een bbq grap te kunnen leggen, volgens mij.Suus schreef: ↑za 14 aug 2021, 20:05 Het is ook alweer twee jaar geleden natuurlijk: https://www.ad.nl/politiek/rutte-niet-d ... ~aa20bc7a/
Maar, een beetje normaal doen omtrent dat IPPC rapport ipv de histerie in de media van de afgelopen week kan geen kwaad, vind ik.
IPPC heeft de boodschap bewust scherper verpakt, las ik al in de krant vorige week zaterdag (VK) om de urgentie aan te wakkeren en omdat men vond dat dit in 2013 te braaf was.
Ik hoorde Han de Jong, huiseconoom bij BNR, in zijn column juist vertellen dat de grootste bedreigingen / kantelpunten in dat IPCC rapport van ons klimaat juist minder waarschijnlijker zijn geworden dan 7 jaar geleden..
Maar goed, het ging over BBQ'en en dat heb ik laatst, na lange tijd, weer eens gedaan in groepsverband.. Ik vond er weinig aan.. beetje met een plastic bordje in je hand en een vleestang in de andere rondom wat kolen (gas is dit geval) wachten tot je vlees gaar is of verbrand.

-
- Berichten: 15597
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
- Locatie: --
-
- Berichten: 6079
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
- Locatie: Rhenen
Re: Wat eten we vandaag?
Beter. 

-
- Berichten: 15597
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
- Locatie: --
Re: Wat eten we vandaag?
Mjah ik heb volgens mij nog nooit wat bij de HFC gehaald, maar ik gok dat het dezelfde troep als de KFC/Mcdrek/BK is 

- trolly
- Berichten: 11430
- Lid geworden op: vr 02 okt 2015, 20:43
- Locatie: Golf van Mexico
Re: Wat eten we vandaag?
Dat is nou precies het probleem met dat gebarbeknoei. Meestal komt het neer op op vrij omslagtige wijze nogal matig vlees laten verbranden in een kouwe miezerregen. Begrijp me niet verkeerd: ik ben een groot liefhebber van een mooi stuk rund dat liefdevol boven een bed van houtskool is geroosterd. Maar dat hoeft niet buiten. En het hoeft ook niet op een plastiek bordje met een plastiek kutmesje geserveerd te worden. En al helemáál niet met een vage saustsunami.Durashift schreef: ↑za 14 aug 2021, 21:39 Maar goed, het ging over BBQ'en en dat heb ik laatst, na lange tijd, weer eens gedaan in groepsverband.. Ik vond er weinig aan.. beetje met een plastic bordje in je hand en een vleestang in de andere rondom wat kolen (gas is dit geval) wachten tot je vlees gaar is of verbrand.![]()
Non oltrepassare la linea gialla
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 69 gasten