Ik zat vandaag 75 minuten in een rammelbassador vanaf Gouda Station naar Utrecht Centraal (lijn 180). Goddome

Hoe dan ook, ik kan effe geen Montfoort, de Meern of Papekop meer zien. :neg:
Gast, wat een drama...ziggy schreef:En de chauffeur was een zak van een vent, lekker iedereen laten betalen voor een busreis die NIEMAND wil.... en het was de enige reële optie om op Utrecht Centraal te komen vanaf Gouda. Heb het nog aan de stok met hem gehad daarover, lekker profiteren van gedupeerde reizigers :pos: Lekker geld vangen, terwijl mensen al genoeg geld uitgegeven hebben aan een treinkaartje en nog extra reistijd op de koop toe nemen.
Niks stoer, en je vergelijking snap ik niet. Hoezo maakt Connexxion verlies? De gewone reizigers van lijn 180 konden mee, daarna kwamen de treinreizigers. Voor Connexxion was dit dus een goudmijntje, schandalig.Geert schreef:Gast, wat een drama...Je hebt een treinkaartje van NS. Wat heeft busvervoerder Connexxion te maken met een storing van NS? Je krijgt toch al je kaartje vergoed met die storing, maar je gaat ook klakkeloos voorbij aan het feit dat Connexxion verlies maakt omdat een concurrent van haar een storing heeft. Stoer hoor, om daarover te gaan zeuren bij de chauffeur, die man doet ook maar gewoon zijn werk. Ik ga toch ook niet gratis bier halen bij de Aldi als het bij de Albert Heijn op is?
Ja, dat is een storing van GVB zelf...Bee schreef: Trouwens, deze zomer tijdens het ongeluk bij Spaklerweg heb ik een heleboel mensen vanaf Diemen Zuid naar het centrum gestuurd met de 44 en daarna overstappen op de 9, en die mensen moesten gewoon betalen. Je verhaal dat GVB-chauffeurs alles accepteren is gewoon onzin.
Hier bleef 80% van de reizigers achter. En nee, de 8800 was op dat moment (rond 16.45) ook opgeheven. Die reed pas later na een uur of 2 weer... Effe omreizen via Schiphol is ook geen optie.Bee schreef:Bovendien had je ook de lightrail naar Alphen kunnen nemen, en daar de intercity naar Utrecht, die reden gewoon. Ik weet zeker dat het NS-personeel in Alphen alle trammetjes van stal had gehaald toen de omleidingsroute bekend werd, dat doen ze daar gewoon even :)
Misschien moet je je eigen tekst even teruglezen.ziggy schreef:Ze moeten zich de ogen uit hun kop gaan schamen
Welkom in Nederland. Dit is echt al jaren zo. Zelf kan ik me nog herinneren dat ik 6 euro moest betalen voor de Interliner Alphen-Amsterdam, nadat zo'n beetje al het treinverkeer stil werd gelegd vanwege een storm. Tja dat was een beetje vervelend, omdat ik ook al een treinkaartje Den Haag - Amsterdam had, en ik toen niet bijster veel geld verdiende. Maar uiteindelijk keurig netjes van mijn werkgever terug gehad, dus dat was wel mooi...Voor Connexxion was dit dus een goudmijntje, schandalig.
Goh, dan vraag ik me toch af waarom ze om 16.50 uur in Utrecht omriepen dat de t8856 juist wel reed en het reisadvies voor Utrecht - Rotterdam/Den Haag dus ook via Leiden was...ziggy schreef:Heb constant de AV van Woerden en Gouda in de gaten gehouden, en de 8800 stond toch echt opgeheven... Kan ook aan de AV liggen.. In elk geval was dat trammetje al compleet vol van 1 of 2 treinen die voor mij strandden in Gouda.
Je mag toch ook niet gratis met de trein als de bus niet rijdt?ziggy schreef:Niks stoer, en je vergelijking snap ik niet. Hoezo maakt Connexxion verlies? De gewone reizigers van lijn 180 konden mee, daarna kwamen de treinreizigers. Voor Connexxion was dit dus een goudmijntje, schandalig.Geert schreef:Gast, wat een drama...Je hebt een treinkaartje van NS. Wat heeft busvervoerder Connexxion te maken met een storing van NS? Je krijgt toch al je kaartje vergoed met die storing, maar je gaat ook klakkeloos voorbij aan het feit dat Connexxion verlies maakt omdat een concurrent van haar een storing heeft. Stoer hoor, om daarover te gaan zeuren bij de chauffeur, die man doet ook maar gewoon zijn werk. Ik ga toch ook niet gratis bier halen bij de Aldi als het bij de Albert Heijn op is?
Simpel. De ICM's die de bovenleiding kapot trokken stonden op het spoor richting Utrecht.Reiziger Ddrs schreef:Goh, dan vraag ik me toch af waarom ze om 16.50 uur in Utrecht omriepen dat de t8856 juist wel reed en het reisadvies voor Utrecht - Rotterdam/Den Haag dus ook via Leiden was...
Lekker duidelijk voor de reiziger. Hoe moeten die weten dat het in gebied A wel mag en in gebied B niet :?. Bureaucratie.- Bij het GVB mag je inderdaad vaak gratis met de bus als er iets aan de hand is. NS heeft daar namelijk gewoon een afspraak met het GVB over gemaakt. Het GVB krijgt daar dus gewoon geld voor. Daarnaast krijgt het GVB dermate veel geld van de staat als subsidieverslindende organisatie, dat het gratis meenemen van mensen geen bal uitmaakt.
En daarom mocht na 75% reizigers voor bestemming Utrecht niet meer instappen. Bovendien zat te volgende bus er al 5 minuten achter i.v.m. kaartjesverkoop.- CXX heeft waarschijnlijk te maken met een vorm van vervoerplicht. Als je in Gouda je bus volstampt met treinreizigers, zullen er onderweg mensen blijven staan die niet meer mee kunnen. Dat levert klachten op en CXX zal hiervoor een sanctie krijgen. Immers was had CXX kunnen weten dat mensen achter zouden blijven wanneer de bus vol is.
Voorbussen zijn niet ingezet. Die of het personeel waren niet beschikbaar, aldus het radioverkeer.Een concessieverlener zal dan simpelweg verwachten dat er voor adequate vervanging gezorgd zal worden. Hetgeen houdt meestal de eerstvolgende bus in, maar die zal ook vol zijn door alle gestrande reizigers. Dus dat gaat niet lukken. Gevolg CXX zal een bus moeten optrommelen die als 'voorbus' gaat rijden. Dat levert dus onnodige kosten op voor CXX die ze niet vergoed krijgen. Andere optie is een sanctie in de vorm van niet uitgekeerde DRU/DRK vergoeding. Ook verlies dus.
Dus in Zaanstreek (daar heb ik het ook al meegemaakt met CXX) en Amsterdam (GVB) mag het wel, en in Utrecht niet. Dan mogen er nog zoveel mooie schermpjes en roetfilterjes en energiezuinige motors in de bus zitten, maar je mag wel het volle pond betalen als er een stremming is en dit de enige reële reisoptie is. Heel apart. Doe mij dan maar een krot van een bus met gaten in de vloer die mij snel naar mijn bestemming brengt. In feite is dit dus de verantwoordelijkheid van de Provincie Utrecht, omdat die niet betaal hiervoor... Geweldig, die reclame op de bussen van de opdrachtgever. Weten we gelijk wie de faalhaas is.- Die chauffeur doet gewoon zijn werk goed en heeft gewoon de opdracht kaartjes te verkopen. Al ben je de koningin, je moet gewoon betalen voor je reis.
Tussen Gouda Goverwelle en Woerden in ja, de defecte bovenleiding in Woerden zelf was pas iets wat dinsdagochtend gebeurdeziggy schreef:Simpel. De ICM's die de bovenleiding kapot trokken stonden op het spoor richting Utrecht.Reiziger Ddrs schreef:Goh, dan vraag ik me toch af waarom ze om 16.50 uur in Utrecht omriepen dat de t8856 juist wel reed en het reisadvies voor Utrecht - Rotterdam/Den Haag dus ook via Leiden was...
En ergens tussen Oudewater en Woerden. Wat de s8800 (die bij Woerden afslaat en niet in de buurt van Oudewater komt) ermee te maken heeft is me een raadsel. De defecte bovenleiding van de dag erna was in het verlengde van spoor 2 en dus richting Gouda.ziggy schreef:Simpel. De ICM's die de bovenleiding kapot trokken stonden op het spoor richting Utrecht.Reiziger Ddrs schreef:Goh, dan vraag ik me toch af waarom ze om 16.50 uur in Utrecht omriepen dat de t8856 juist wel reed en het reisadvies voor Utrecht - Rotterdam/Den Haag dus ook via Leiden was...
Doordat het wordt omgeroepen, net zoals dat er omgeroepen wordt als er vervangend vervoer is? Ik snap niet helemaal dat mensen er maar van uit gaan dat alles overal zo gaat als zij willen. Dat is echt niet zo.ziggy schreef:Lekker duidelijk voor de reiziger. Hoe moeten die weten dat het in gebied A wel mag en in gebied B niet :?. Bureaucratie.- Bij het GVB mag je inderdaad vaak gratis met de bus als er iets aan de hand is. NS heeft daar namelijk gewoon een afspraak met het GVB over gemaakt. Het GVB krijgt daar dus gewoon geld voor. Daarnaast krijgt het GVB dermate veel geld van de staat als subsidieverslindende organisatie, dat het gratis meenemen van mensen geen bal uitmaakt.
Waarom zou Provincie Utrecht aan Connexxion gaan betalen voor NS-vervangend vervoer, waar zowel de Provincie Utrecht als Connexxion part nog deel aan hebben?ziggy schreef:Dus in Zaanstreek (daar heb ik het ook al meegemaakt met CXX) en Amsterdam (GVB) mag het wel, en in Utrecht niet. Dan mogen er nog zoveel mooie schermpjes en roetfilterjes en energiezuinige motors in de bus zitten, maar je mag wel het volle pond betalen als er een stremming is en dit de enige reële reisoptie is. Heel apart. Doe mij dan maar een krot van een bus met gaten in de vloer die mij snel naar mijn bestemming brengt. In feite is dit dus de verantwoordelijkheid van de Provincie Utrecht, omdat die niet betaal hiervoor... Geweldig, die reclame op de bussen van de opdrachtgever. Weten we gelijk wie de faalhaas is.- Die chauffeur doet gewoon zijn werk goed en heeft gewoon de opdracht kaartjes te verkopen. Al ben je de koningin, je moet gewoon betalen voor je reis.
Dan was het toch echt een fout in de AV, want ik weet 100% zeker dat die aangaf dat de s8800 ri. Ut was opgeheven. Anders was ik natuurlijk via Alphen gegaan met een tram later. En ja, toen ik bij de tram aankwam zat deze vol, kon niemand meer bij. Ben toen naar de bushalte gelopen waar ik als één van de eerste aankwam, dus ja, dan heb je wel een zitplek en heb ik geen problemen met een volle bus.Wubbo schreef:En ergens tussen Oudewater en Woerden. Wat de s8800 (die bij Woerden afslaat en niet in de buurt van Oudewater komt) ermee te maken heeft is me een raadsel. De defecte bovenleiding van de dag erna was in het verlengde van spoor 2 en dus richting Gouda.ziggy schreef:Simpel. De ICM's die de bovenleiding kapot trokken stonden op het spoor richting Utrecht.Reiziger Ddrs schreef:Goh, dan vraag ik me toch af waarom ze om 16.50 uur in Utrecht omriepen dat de t8856 juist wel reed en het reisadvies voor Utrecht - Rotterdam/Den Haag dus ook via Leiden was...
Er werd op station Gouda omgeroepen dat er geen treinverkeer mogelijk was richting Utrecht en dat reizigers voor Utrecht om moesten reizen via Schiphol, daar had ik dus geen trek in.... en noem ik niet een goed alternatief.Doordat het wordt omgeroepen, net zoals dat er omgeroepen wordt als er vervangend vervoer is? Ik snap niet helemaal dat mensen er maar van uit gaan dat alles overal zo gaat als zij willen. Dat is echt niet zo.ziggy schreef: Lekker duidelijk voor de reiziger. Hoe moeten die weten dat het in gebied A wel mag en in gebied B niet :?. Bureaucratie.
Dit bedoel ik dus. Het interesseer niemand een bal, en alles is gefragmenteerd in bedrijfjes. Óf er moeten hier gewoon afspraken over gemaakt worden, óf alles moet maar weer onder de vlag van de staat gaan rijden hoor. CXX interesseert het niks als er bij NS een storing is en andersom ook. Is dat nou wat ze willen met dat *chterl**ke aanbesteden?.Waarom zou Provincie Utrecht aan Connexxion gaan betalen voor NS-vervangend vervoer, waar zowel de Provincie Utrecht als Connexxion part nog deel aan hebben?ziggy schreef:Dus in Zaanstreek (daar heb ik het ook al meegemaakt met CXX) en Amsterdam (GVB) mag het wel, en in Utrecht niet. Dan mogen er nog zoveel mooie schermpjes en roetfilterjes en energiezuinige motors in de bus zitten, maar je mag wel het volle pond betalen als er een stremming is en dit de enige reële reisoptie is. Heel apart. Doe mij dan maar een krot van een bus met gaten in de vloer die mij snel naar mijn bestemming brengt. In feite is dit dus de verantwoordelijkheid van de Provincie Utrecht, omdat die niet betaal hiervoor... Geweldig, die reclame op de bussen van de opdrachtgever. Weten we gelijk wie de faalhaas is.
Zie commentaar bij eerste quote.Overigens blijft het dus ook onzin dat omreizen met Cxx de enige mogelijkheid was, gezien de route via Alphen gewoon bereisbaar was. Volle trams zijn daarvoor geen argument, aangezien volle bussen dat kennelijk voor jou ook niet zijn.
Wat mij betreft rijdt alles onder één bedrijf, zodat het niet voorkomt dat niemand er verantwoordelijkheid voor voelt.Bee schreef:Ook zonder het aanbesteden mocht je niet met een treinkaartje in de bus, ook niet tijdens verstoringen zonder overleg tussen busbedrijf en vervoerder. Dat argument is dus niet juist.
Juist als je aanbesteedt kun je in de concessievoorwaarden opnemen dat de vervoerder mensen meeneemt bij treinstremmingen. Dat dat nu niet geregeld is is jammer, maar het heeft niks met aanbesteden te maken.ziggy schreef:Wat mij betreft rijdt alles onder één bedrijf, zodat het niet voorkomt dat niemand er verantwoordelijkheid voor voelt.Bee schreef:Ook zonder het aanbesteden mocht je niet met een treinkaartje in de bus, ook niet tijdens verstoringen zonder overleg tussen busbedrijf en vervoerder. Dat argument is dus niet juist.
Precies.Maar net werd gezegd dat de Provincie Utrecht er niets mee te maken had... Ik zie liever dat er in het PvE en voorwaarde wordt opgenomen m.b.t. treinvervangend vervoer dan bijv. Reclame op de buitenkant of dat soort zaken. [/quote]Vinny schreef:Concessietechnisch lijkt me het overigens wel afdwingbaar, dat vervoerders elkaars reizigers moeten accepteren in geval van stremming. De bal ligt dus bij de overheid ;)
Wanneer het een overheidsbedrijf betreft kunnen de aandeelhouders (dus: de overheid) reizigersgroei eisen.Overigens moet het ook bij één bedrijf nog geregeld worden dat de vervoerbewijzen over en weer geldig zijn. Daar heb je tariefintegratie voor nodig, en waarom zou je tarieven integreren? Dat is iets wat reizigers handig kunnen vinden, maar waarom zou je dat doen als je geen enkele prikkel hebt om meer reizigers te trekken?
Gebruikers op dit forum: IIVQ, isadora, MaartenD en 5 gasten