OVNL is terug! Lees voor meer uitleg en veelgestelde vragen dit topic.

Korte vragen

Plaats een reactie

Smilies
:shock: 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :| :mrgreen:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Korte vragen

Re: Korte vragen

door Hainje » ma 14 sep 2020, 17:40

reisthijs schreef: ma 14 sep 2020, 10:17 "Op onderstaande NS-trajecten vinden werkzaamheden plaats." Daar hoort Groningen - Leeuwarden dus niet bij, helaas.
Fair enough. Maar ik dacht, laat ik het hier nog maar eens vragen. Hier hebben ze soms net wat meer bronnen dan ik.
ArrivaBas schreef: ma 14 sep 2020, 14:18 Arriva.nl meldt voor 4 oktober werkzaamheden aan de perronkappen in Leeuwarden. Daar heeft de dienst naar Groningen geen last van. Verder meldt Arriva ook geen werkzaamheden voor dat weekend.
Dank je voor het opzoeken, laten we nu maar hopen dat de vervoerders en ProRail niet nog ergens een bedorven Kinder Surprise hebben verstopt waardoor het feest niet door kan gaan.

Re: Korte vragen

door ArrivaBas » ma 14 sep 2020, 14:18

Arriva.nl meldt voor 4 oktober werkzaamheden aan de perronkappen in Leeuwarden. Daar heeft de dienst naar Groningen geen last van. Verder meldt Arriva ook geen werkzaamheden voor dat weekend.

Re: Korte vragen

door reisthijs » ma 14 sep 2020, 10:17

"Op onderstaande NS-trajecten vinden werkzaamheden plaats." Daar hoort Groningen - Leeuwarden dus niet bij, helaas.

Re: Korte vragen

door Hainje » ma 14 sep 2020, 09:18

Oké, echter staat Groningen - Leeuwarden helemaal niet op dat lijstje. Terwijl er afgelopen zomer toch meerdere momenten waren dat dit traject werkzaamheden kende. Dus het verrassingseffect lijkt 'm vooral in dat traject te zitten.

Re: Korte vragen

door Suus » zo 13 sep 2020, 23:19

Werkzaamheden op trajecten van NS in het weekend van 3 en 4 oktober 2020:
  • Amsterdam Sloterdijk - Schiphol Airport
  • Rotterdam Centraal - Lage Zwaluwe
  • Schiphol Airport - Rotterdam Centraal HSL
  • Tilburg - Boxtel
Voor de rest van het dienstregelingsjaar zie ik geen werkzaamheden meer staan tussen Utrecht en 's-Hertogenbosch: https://www.ns.nl/static/apps/railway-m ... mheden.pdf

Re: Korte vragen

door Hainje » zo 13 sep 2020, 22:23

Kan iemand voor mij ergens opzoeken of ik in het weekend van 3-10 a.s. gewoon gebruik kan maken van de 500 en 37400? Ik wil al enkele maanden een tourtje doen met deze treinseries, maar elke keer waren er werkzaamheden rondom Geldermalsen. Daarna was er gekloot rondom Amersfoort en Buitenpost. Zo ook in het eerste weekend dat ik kan, namelijk 26-9 a.s.

En elke keer verrasten de werkzaamheden mij omdat ze niet of pas vrij laat werden toegevoegd in het werkzaamheden overzicht op de NS-website. Dus wellicht dat een van jullie er betrouwbare bron heeft met betrekking tot het weekend van 3 oktober.

Ik moet dus nog de trajecten Dordrecht - Elst, Utrecht Centraal - Harlingen Haven/Stavoren en Leeuwarden - Groningen 'afstrepen'.

Re: Korte vragen

door dennistd » zo 13 sep 2020, 20:43

Normaal gesproken zijn er wel wat omleidingen, o.a. vanwege het breeuwen. Maar aangezien de rijtoer nu niet doorgaat heb ik geen idee...

Re: Korte vragen

door Suus » zo 13 sep 2020, 20:42

In Den Haag is er een omleiding voor tram 1 en tram 16: https://www.htm.nl/omleidingen-verstori ... toring/820

Re: Korte vragen

door Milco » zo 13 sep 2020, 20:40

Weet iemand of er met Prinsjesdag beperkingen (kunnen) zijn in het openbaar vervoer? Volgens mij niet toch?

Re: Korte vragen

door Rob357 » vr 11 sep 2020, 00:05

marvinkok schreef: do 10 sep 2020, 19:00 Men heeft het vakantiepakket als basis genomen en daarbovenop extra ritten ingelegd.
Dus voor bijvoorbeeld lijn 9 de kwartiersdienst met 2 ritten per uur extra. Dit was de makkelijkste manier op korte termijn extra ritten in de diensten te kunnen verwerken zonder een heel nieuw dienstenpakket te hoeven maken.
Er zitten wel meer "onhandigheden" in zoals op lijn 59 tussen Hengelo CS en Makro rijden er 2 bussen kort achter elkaar. In de vakantie rijdt lijn 59 slechts tot de Makro, maar door de extra ritten naar Haaksbergen heb je daar overlap.

Niet ideaal, maar op korte termijn het eenvoudigst te implementeren.


Dankje voor de toelichting, wordt gewaardeerd!

Re: Korte vragen

door Anne » do 10 sep 2020, 22:25

Het is wel een servicepunt dat in het VVV-kantoor zit. Wordt wel bemenst door de VVV medewerkers.
Je kan er alle Arriva kaartjes verkrijgen (ten minste mijn ervaring vorig jaar). En ook het TDT.
verkooppunten TDT
O.a. ook bij HTM servicepunten en in de RET automaten

Re: Korte vragen

door Suus » do 10 sep 2020, 22:21

Stationsweg 26 in Leiden is het adres van de VVV.

Re: Korte vragen

door Milco » do 10 sep 2020, 22:15

Oh lekker handig, ze communiceren wel op hun site alsof ze een moet hebben:
https://www.arriva.nl/consumenten/servi ... tijden.htm

Kan ik bij de VVV op dat loket dan wel die dagkaart krijgen, iemand die dat toevallig weer?

Re: Korte vragen

door Etienne » do 10 sep 2020, 22:12

Arriva heeft geen loket in Leiden :shock:
Voor informatie moet je naar de VVV, die zit een stukje voorbij de Jumbo richting het Centrum.

Re: Korte vragen

door Milco » do 10 sep 2020, 22:09

Ik heb begrepen dat het Tourist Day Ticket voor Zuid-Holland verkrijgbaar is bij het Arriva-loket op station Leiden Centraal. Waar op het station kan ik het loket het makkelijkste vinden? Ik weet de treinen en de bussen (voor en achter) te vinden, maar ben verder niet heel bekend daar.

Alvast bedankt! :)

Re: Korte vragen

door marvinkok » do 10 sep 2020, 19:00

Men heeft het vakantiepakket als basis genomen en daarbovenop extra ritten ingelegd.
Dus voor bijvoorbeeld lijn 9 de kwartiersdienst met 2 ritten per uur extra. Dit was de makkelijkste manier op korte termijn extra ritten in de diensten te kunnen verwerken zonder een heel nieuw dienstenpakket te hoeven maken.
Er zitten wel meer "onhandigheden" in zoals op lijn 59 tussen Hengelo CS en Makro rijden er 2 bussen kort achter elkaar. In de vakantie rijdt lijn 59 slechts tot de Makro, maar door de extra ritten naar Haaksbergen heb je daar overlap.

Niet ideaal, maar op korte termijn het eenvoudigst te implementeren.

Re: Korte vragen

door Rob357 » do 10 sep 2020, 15:36

Hoe komt het dat bus 9 (Enschede - Hengelo) nu zo'n ongelijke spreiding (:07, :14, :29, :37, :44, :59 vertrek uit Enschede) heeft overdag? Pre COVID-19 was het exact elke tien minuten en werd er een mooie aansluiting geboden op de knoop in Hengelo. Heeft dat te maken met de keringen en het minder frequent rijden van andere lijnen?

Re: Korte vragen

door cassie127 » di 08 sep 2020, 19:16

Klopt en dat stapt over het algemeen allemaal weer uit bij de halte Postkantoor. Ik pak zelf nog regelmatig de 165 binnen raalte. Maar dat heeft er gewoon mee te maken dat ik 4× per uur een reisoptie heb richting Utrecht/Amsterdam. 2× per uur over deventer en 2× per uur over Zwolle waarbij de reistijd tussen beide routes hooguit 5 minuten van elkaar verschillen.

Lijn 563 Wijhe - Raalte neemt normaal gesproken ook best wel wat scholieren mee. Rijden in de spits dan ook standaard 2 busjes op, net als op de 518 Raalte - Lemelerveld.

Re: Korte vragen

door gkw1969 » ma 07 sep 2020, 09:14

Getuige het aantal scholieren wat de normale fiets bij de bushalte van lijn 165, Deventer-Raalte, in Wezepe neerzette zie ik daar de verschuiving naar de e-bike nog niet. Wezepe ligt op zo'n 6 km van Raalte en de scholieren gaan daar gewoon met de bus.

Re: Korte vragen

door Dennenboom » ma 07 sep 2020, 08:36

Bij scholieren was de verschuiving naar e-bikes al voor Corona een feit. Met name de afstandsrange 10 - 15 km is met de e-bike vrij gemakkelijk te doen, waar het voor de gewone fiets niet iedereen z'n hobby is.

Re: Korte vragen

door Daniel » ma 07 sep 2020, 05:38

Ik vraag me af of die e-bikes naar scholieren zijn gegaan, de scholen waren immers het grootste deel van de tijd dat ze niet in het OV welkom waren gesloten.
Sowieso zie ik 's ochtends niet opeens veel meer scholieren fietsen nu en ging het herstel van bezetting van de bus best hard ondanks de spreiding in schooltijden.

Vergeet vooral de forensen in beroepen die niet thuis kunnen werken met middellange forensafstand niet.
Daar zullen er meer nu de fiets pakken door het OV-ontmoedigingsbeleid en juist die groep vol tarief betalende reizigers wil je eigenlijk niet kwijt.

Re: Korte vragen

door Suus » zo 06 sep 2020, 22:51

De verkoop van elektrische fietsen is dit jaar door het dak gegaan, sommige fabrikanten hebben levertijden van meerdere maanden. Ik sluit niet uit dat corona veel lijndiensten die drijven op scholierenvervoer de nek gaat omdraaien. Wat best wel pijnlijk is, want er is een aanzienlijke minderheidsgroep die ook na corona aangewezen blijft op het OV, bijvoorbeeld omdat ze door een beperking geen lange afstanden zelfstandig kunnen afleggen.

Re: Korte vragen

door Dennenboom » zo 06 sep 2020, 21:28

Ook Hellendoorn ligt op fietsafstand van een treinstation. Lijkt me ook dat als de frequentie van de trein omhoog gaat en de aansluitende bus niet, dat er dan op afstanden tot 5 km een verschuiving van bus naar fiets plaatsvindt. Voor busverbindingen op korte afstand kan dat wel eens heel slecht uitpakken.

Re: Korte vragen

door PHS » zo 06 sep 2020, 20:59

Dennenboom schreef: za 05 sep 2020, 21:21 Weet iemand toevallig wat op dit moment de grootste plaats in ons land is zonder regulier OV?
Met cassie127 zeg ik Hellendoorn.

Voor corona (en daarom wellicht interessanter) was het Stiphout. Dat is een dorp met 5.000 inwoners onder de rook van Helmond. De lijnbus werd daar vervangen door Bravoflex, en Bravoflex werd vervangen door... niets! :roll:

De dichtstbijzijnde bushalte is Steenoven, op 1,7 km van het centrum van Stiphout. Deze bushalte wordt alleen door spitslijn 150 bediend. Ik vermoed dat de meeste inwoners van Stiphout (als ze niet de auto nemen) gebruikmaken van Station Helmond 't Hout op 2,7 km afstand van het centrum, dat is prima te fietsen.

Re: Korte vragen

door regenmaker » zo 06 sep 2020, 17:43

Hadden de mensen maar meer gebruik moeten maken van de bus naar Nijverdal en Rijssen.

Omhoog